מג'נטיק יקדמו אתכם!!!

BoazP

New member
יש פה עניין...

...של קריאות. ככל שאתה מעמיס את המודעה שלך בגרפיקה יותר מרהיבה, וככל שאתה משתמש בפונטים אקזוטיים - מה לעשות? זה נעשה פחות קריא. אני מסכים שהמודעה הסרוקה מעוצבת באופן יותר הגיוני מאלו הדיגיטליות, והן כולן באות מאותה פילוסופיה. אולי זו המקורית עוצבה על-ידי איש מקצוע בעוד אלו האחרונות עוצבו בבית (הרי היום כל אחד מעצב אתרים, פוסטרים, באנרים ופליירים בדימוס). מצד שני הפואנטה היא שכמה שיותר אנשים יראו את זה וישמעו על ההופעה. מה שקורה כאן ועכשיו מוכיח במידה מסוימת שבסופו של דבר זה עובד. נתראה בפסטיבל...

meandmeandme

New member
לא הצלחתי להבין כלום ממה שכתבת

למה זה שמועדה מעוצבת אומר שהיא תיהיה פחות קריאה? הפוסטר המקורי ששאול פירסם מאוד קריא והוא גם מעוצב. ולמה זה שאנשים מתווכחים על האם הפוסרטים מכוערים מעיד על זה שהם עושים את העבודה שלהם?

BoazP

New member
צודק, דבר מדבריי לא הובן

לא, מעוצב לא שווה עומס. לא, מעוצב לא שווה פחות קריא. א. להלן הנקודה שאני מסכים עם מועדון הרוק הישראלי - עיצוב מרהיב > קשה יותר לסדר שיהיה קריא. שימוש באלמנטים גרפיים ובפונטים אקזוטיים כדי להשיג עיצוב מרהיב, לפלפל וליצור עניין מקשה על בניית עיצוב אלגנטי וקריא. הכוונה הייתה לפוסטר ש-MEANDMEANME קישר אליו, בו הפונט נראה יפה אמנותית אבל מקשה על הקריאה לעומת פונטים סטנדרטיים יותר בפוסטר הסרוק ובפליירים שהציג מועדון הרוק הישראלי. זה לא אומר שזה בלתי אפשרי לעצב משהו אלגנטי עם גרפיקה יפה, אבל צריך להיות יותר זהירים, ולהשקיע פי כמה וכמה מונים יותר כסף בהדפסה - ועדיין אתה תקריב מידה של קריאות עבור עיצוב מרהיב. ב. להלן הנקודה שאני מסכים איתכם - עיצוב אלגנטי. הפוסטר הסרוק, שמועדון הרוק הישראלי נתן כדי להמחיש את נקודתו (להלן א' לעיל) נראה יותר טוב בגלל שהוא מעוצב באופן יותר אלגנטי מהפליירים הדיגיטליים, ובכך יותר ממחיש את הנקודה שלכם. לא בגלל שיש בה יותר פלפל. הוא לא מנסה להיות מרהיב. יתר עומס ובלאגן אף פעם אינם רצויים באף עיצוב, ואכן יש קצת בלאגן בפליירים הדיגיטליים אשר לא קיים בפוסטר הסרוק. גם כשאתה מחפש להיות מרהיב, חייבים לשמור על עיצוב אלגנטי, אבל כשאתה מנסה להעביר מידע מסוים ביעילות מירבית לכמה שיותר אנשים - עיצוב מרהיב יכול לפגוע בכך ואולי עדיף לשמור על עקרון האלגנטיות. מקווה שעכשיו הובנתי. דבר אחרון, לגבי ההוכחה שזה עובד - אני לא מדבר על עצם זה שאנחנו מתווכחים על הפוסטרים כהוכחה. אני מדבר על עצם זה שברור שקראתם וקלטתם את המידע והרגשתם שזה מספיק חשוב לתקן את הבעיה הזו כשמדובר בנסיון להרים פרויקטים עם מטרה שאתם על פי הנראה מסמפטים. אחרת למה אנחנו מתווכחים כל כך הרבה על כך? אם זה היה משהו שלא היה אכפת לכם ממנו הייתם יכולים לבחור להתעלם.

meandmeandme

New member
אוקי

אז אנחנו מסכימים, לא יזיק להשקיע קצת יותר מאמץ בעיצוב (אפילו הכי בסיסי) של הפוסטרים האלה, אני לא חושב שזה השקעה גדולה ואם יש לכם חברים שהם אומנים או שעוסקים באומנות גרפית הם בטח יהיו מוכנים לעשות את זה בחינם אפילו.

meandmeandme

New member
כדי שיהיה לך מה לשאול?

וחוץ מזה, מי אם לא אני ישאל את השאלות הגדולות של זמננו?

Vul2re

New member
לא יודע בקשר לסימפוזיון,

אבל אני מעצב גרפי במקצועי - אז סולסטיס קויל מאפשרת לי לעשות נסינות שונים ומשונים עם פוסטרים ופליירים. אני חושב שזה פשוט עניין כלכלי: להקות רבות לא טורחות להשקיע כסף בעיצוב נורמלי ומסתמכות על אנשים אקראיים, לא בהכרח מוסמכים או מוצלחים שיבצעו את עבודת העיצוב.

למעלה