מגנטים כמו רוח

O R B

New member
מגנטים כמו רוח

האים זה אפשרי לשים פיסת מתכת דקה ומעלייה פיסת מתכת אחרת דקה (הפיסות לא נוגעות אחת בשנייה הפיסה העליונה יושבת על מקלות מעץ)להפוך את הפיסה התחתונה והעליונה לאלקטרו מגנטים בקטבים מנוגדים,(הפיסה התחתונה תיהיה אלקטרו מגנט יותר חזק) האים דבר כזה יגרום לפיסות לרחף? (הפיסות מחוברות בניהם במקלות מעץ)

fire storm

New member
אתה מדבר על רעיון של דחייה לכדי ריח

ריחוף? כי אני לא הבנתי את המבנה של המתקן שלך, אבל אם אתה מדבר על איזה מגנט שמרחף באוויר רק בזכות דחייה, אז פעם חשבו את זה לבלתי אפשרי, נראה לי בגלל זווית הדחייה, שזה לא דוחה למעלה, זה דוחה לצד, וכל מיני כאלו, אבל באחד מהמדע הפופולרי שפורסמו בשנים האחרונות הייתה כתבה על אחד שהצליח, הביס את כל הספקנים, ויצר מתקן קטן שהוא מגנט ומגנט שמרחף מעליו. חוץ מזה, ראיתי איפושהו כתבה על על מוליכים, ועל שימוש בהם כדי ליצור סופר רכבת עילית איפושהו.

ailag

New member
כן, עם זוויות מסויימות.

כשהייתי קטנה היה לי צעצוע עם שלוש דיסקיות שהן מגנטים, באמצע כל אחת חור. בצעצוע היה עמוד שעליו משחילים את שלוש הדיסקיות, ואם השחלת אותן כך שפלוס יפנה לפלוס ומינוס למינוס - הן נשארו מרחפות. אם היית מנסה את זה בלי העמוד הן היו מחליקות ונופלות הצידה, כי שדה שדיסקית כזאת יוצרת על השניה הוא לא ישר (כמו שולחן בלתי נראה).

למעלה