מגנטים, היכן?

fire storm

New member
מגנטים, היכן?

היכן ניתן להשיג מגנטים ברמות חוזק שונות, בצורות שונות, וכאלו שכוללים איתם מקום אחיזה מבודד? עדיף בהרצליה, אבל אין לי בעייה גם עם תל אביב ואיזור השרון.

fire storm

New member
בדקתי ב D

וזה לא הראה תוצאות מבוקשות. חצי מהתוצאות היו של מגנטים למקרר. זה למה שאלתי פה, כי יש כאן אנשים שבטוח מתעסקים בקצוע מדעי למחייתם ויידעו.

fire storm

New member
ביקשתי המלצה, לא הפנייה.

זה כמו שתלך לרופא המשפחה שלך לאבחנה שטחית והוא יחזור על עצמו שוב ושוב שאתה צריך ללכת לאורטופד. לא השוואה טובה.

maverick88

New member
באותו נושא

איך אפשר ליצוק מגנט לבד (בלי אמצעים מסובכים למדי) כמה שיותר חזק?

מגנטים...

http://unitednuclear.com/magnets.htm

אני מצאתי מגנטים חזקים בהום סנטר

הייתי צריך פעם מגנטים חזקים עבור ניסויי, המגנטים שמצאתי בחנויות היו מאד חלשים, מהסוג שמדביק מודעות לדלת של המקרר, בסוף מצאתי בהום סנטר מגנטים מאד חזקים, הם נראים כמו דיסקית עגולה בקוטר של כמה סנטימטרים, הם מגיעים בזוגות, כלומר כל אריזה מכילה שני מגנטים כאלו, הם הכי חזקים שהצלחתי למצוא, רק תדע שהם מאד פריכים ונשברים מהר מאד, הם נשברים לפעמים רק מעוצמת המכה של ההיצמדות שלהם, ודיי מהר הם מתפוררים לאבקה, צריך לנהוג בהם מאד מאד בעדינות, עכשיו כשאני חושב על זה, יש גם את המגנטים שמשמשים לניקויי חלונות, לא בדקתי אותם אבל אולי גם הם יהיו מספיק חזקים בשבילך. בהצלחה!

fire storm

New member
הקישור שנתנו היה שווה...

רק שלצערי, לא בארץ =\ תגידו לי, אני לא הבנתי את מה שהם דיברו עליו לגמרי, האם המגנטים קטנים האלו יכולים למשוך גם ממרחק של 36 ס"מ?!

המגנטים העגולים שדיברתי עליהם

כששמתי אחד על שולחן וקרבתי אליו בעדינות את השני מלמעלה בלי ללחוץ אותו בכוח הוא ריחף מעליו בגובה של בערך 2 ס"מ (בגלל כוח הדחייה שלהם) תמכתי בו בעדינות עם האצבעות רק כדי שלא יחליק ויפול, לגבי כוח משיכה אני לא זוכר. בכל אופן נדמה לי שכל זוג מגנטים כאלה עולה בסביבות 10 ש"ח או קצת פחות.

dandash1

New member
למגנטים העגולים האלה יש שני צדדים

אם אני לא טועה, אם מחברים את "צד צפון" ל"צפון" הם ירחפו.

Ekrembo

New member
הארד דיסק../images/Emo3.gif

מגנטים הכי חזקים שאני פגשתי.

יניב ריז

New member
מגנטי ניאודמיום=החזקים בעולם

מגיעים בקלות ל 1.5 טסלה (15,000 גאוס)! ליחידה קטנה. אם שני מגנטים כאלו נפגשים,הם יוצרים גיץ די רציני ומתפרקים לאבקה. עולים סביב ה-100 ש"ח ליחידה,אבל יותר עוצמתי,לא תמצא (אלא אם כן תשדוד סולונאיד של מאיץ חלקיקים)
קישור

למעלה