מגנטיות-ביו סבר

johngalt2

New member
יש דרכים קצת יותר מתוחכמות לעשות את זה,

אבל הן דורשות כלים שלא מלמדים בפיזיקה 2. כרגע על מה שיש לך לעשות זה להשתמש בחוק ביו-סבר... אני יודע שזה לא כיף גדול, אבל צריך ללכת פה ראש בקיר ולפתור.

דרכים יותר מתוחכמות?

יש לך קישור?

johngalt2

New member
הרעיון הכללי הוא

להשתמש בפוטנציאל הוקטורי בכיול קולון. זה למעשה מצמצם את הבעיה לפתרון של 3 משוואות לפלאס/פואסון, אחת לכל קואורדינאטה. כאן, בגלל הסימטריה הקארטזית הגבוהה של הפתרון, קל לפתור את זה ע"י פונקציות גרין. אני יכול להראות לך את הפתרון אם אתה רוצה. כאן כתוב קצת על הפוטנציאל הוקטורי: http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_vector_potential אבל אם אתה רוצה ללמוד על זה ברצינות, אני ממליץ לך לקרוא מהספר של Griffiths, שנקרא Introduction to Electrodynamics. גם בספר של פיינמן, בכרך השני, יש הסבר מצויין על הנושא הזה. ואם אתה חושב שאתה מוכן לדבר האמיתי, תמיד יש את ג'קסון. אגב, אם אתה צריך את הספרים האלו, או כל ספר אחר לצורך העניין, תגיד לי.

Rus Almighty

New member
לערבב ווקטור פוטנציאל

ופתירת מד"ר לא בהכרח מפשטת את הבעיה הזו. לרוב יותר קל לפתור אינטגרל(האינטגרל בבעיה לא מורכב) מאשר מד"ר עם תנאי שפה.

johngalt2

New member
אני לא מסכים איתך

אני זוכר שפתרו את השאלה הזו בדיוק בתרגול אצלנו בפיזיקה 2 עם חוק ביו-סבר, זה היה נוראי. אם אתה משתמש פה בפונקציות גרין יש אינטגרציה ממש קלה שנותנת איזשהו arcsinh, ומשם צריך פשוט לקחת רוטור ולקבל את השדה.

נברא

New member
חשב זאת עבור צלע אחת והכפל בארבע

צלע אחת - עפ"י ביו-סבארט. שים לב לקחת הטלה על ציר Z השלילי.

Rus Almighty

New member
פשוט חשב את האינטגרל לפי ביו סבר

אם תעלה את החישוב אוכל להגיד לך מה אתה מפספס

למעלה