מגן שיניים!

zoti

New member
סןג העבודה באייקידו שונה

בואי נסכם שכל מי שמתאמן באומנות לחימה שיש בה חבטות מכל סוג (אגרופים / בעיטת) כדאי שישתמש במגן שיניים. מי שמתאמן בסוג של לחימה שכולל בריחים / הטלות / נעילות לא חייב מגן שיניים אבל אם עפה לו שן שלא יבוא אלי בטענות

muay thai

New member
נו באמת תשווה אגרוף לאייקידו בקשר ל

מגן שיניים . זו תשובה מתחכמת.

כל כך הרבה זמן אתה בפורום, ועוד לא

יודע שאני בחורה? טוב, לא משנה. לא השוויתי בין אגרוף לאייקידו, ולא אמרתי שאין צורך במגיני שיניים באגרוף. אמרתי שלא תמיד עבודה עם מגע מחייבת מיגון - אם עובדים רך, אז אפשר לעבוד במגע מלא בלי מיגון.

zoti

New member
רך מגע מלא

מנסיוני גם כשעובדים רך מדי פעם מתפלקת לה איזה מכה שיכולה לגרום נזק.

מתפלקת???

אם כשאה עובד רך המכות שלך אינן כאלה שיכולות לגרום נזק, אינך עובד. ואם מכה מתפלקת לך אינך עובד רך. איזו מן אמנות לחימה היא זו ללא שליטה עצמית?

zoti

New member
האמת

אני כל כך שולט באומנות הלחימה שלי שאני מסוגל לתת מכות לנקודות מוות ממרחק של 10 מטר בעזרת הצ'י שלי. אבל לפעמים, אם אני מקבל מכה בראש, הכוונת של הצ'י שלי יוצאת מאיפוס ואז מתפלק לי שמיר של צ'י שיכול להרוג פיל. עכשיו, אם לפיל יש מגן שיניים אז הצ'י שלי ניתז ממנו. אם לפיל אין מגן שיניים אז יש סיכוי שהחטים שלו יהפכו לכלי שחמט יקרים. מצד שני הוא יכול סתם לנשוך את הלשון. הבנת איזו סוג של אומנות לחימה זו ?

מה עדיף - רק על העליונות או...

תגידו... יש איזושהי עדיפות למגן-שיניים רק על השיניים העליונות בהשווה לזה שמתלבש גם על התחתונות?

zoti

New member
אני לא אוהב את הגדול יותר

בזה שמתלבש גם על התחתונות יש חור שמאפשר לנשום דרך הפה עם המגן. לדעתי זה מתאים יותר לענפי ספורט כמו פוטבול והוקי בהם אין פגיעה רציפה בפה ושם הוא משמש להגנה "במקרה ש..." באומנויות לחימה אני חושב שעדיף זה שמגן רק על העליונות כי הוא לא מעודד אותך לנשום דרך הפה. ומכריח (ומאפשר) לסגור את הפה יותר מאשר המגן הכפול. אני חושב שאת הכפול אי אפשר להתאים לשיניים בעזרת מים חמים אלא משתמשים בו כמו שהוא.

מגן שניים

רק עליונות מספיק והותר לאומנויות הלחימה השונות שניתקלתי בהן .השניים העליונות מכסות על התחתונות ובחבטה או נפילה האינסטינט ליסגור שניים. הכפול גורם למחסור בחמצן בזמן קרב.

COGAN BENY

New member
הבעיה במגן כפול

שהפתח לנשימה חותך את השפתיים מאגרופים בינוניים בעוצמה וזה לא נעים. יש בחול מגן כפול של EVERLAST די יקר . אני ממליץ על מגן סיליקון רך פשוט (לא כפול) שמעבר לכל הדברים הנכונים שנכתבו הוא גם סופג את האנרגיה שבמכה כמו סוליה רכה של נעל ריצה. למתחרים ברמה גבוהה יש מגן שנקרא SHOCK DOCTOR2 או 3 שיש לו גם פתח לנשימה ואני משתמש בכזה כבר שנים. המגן הכי טוב נעשה אצל טכנאי שיניים על דגם שעושים מגבס מהשיניים ועליו מתאימים מגן סיליקון במעבדה. מגן כזה קשה לירוק אותו החוצה אלא בין הסיבובים יש "לקלף אותו" מרוב שהוא יושב טוב על השיניים , המחיר עד 200 דולר למגן.

טוב... תודה לכולם...

אז כנראה שאני נשאר עם מגן הסיליקון המצ'וקמק שלי ב-10 שקלים...

למעלה