מגן שיניים!

shirelj

New member
מגן שיניים!

שלום האם מגן שיניים מצליח להפחית כמות פגיעה מסוימת ממכות??? האם השיינים לא יישברו או ייסקדו כתוצאה מהמכה כאשר יש עליהן מגן?

כן ולא

מגן שיניים אמנם מצליח להפחית מעוצמת המכה ולמנוע נזק, אולם שום דבר אינו מבטיח שמכה שתהיה מכוונת וממוקדת היטב, לא תשבור שיניים. מגן שיניים זה עוד שכבת הגנה (אבל לא שכבת הגנה בלתי חדירה!)

zoti

New member
מה עושה מגן שיניים

מגן שיניים צריך להיות מותאם הייטב לפה. צריך "להמיס" אותו במים חמים ולהתאים לפה ע"י נשיכה. ההוראות כיצד לעשות זאת כתובות על הקופסא שבה קיבלת את מגן השיניים. אם לא ביצעת את ההתאמה היעילות שלו והנוחות בשימוש יורדות פלאים. למגן שיניים למעשה 2 מטרות. 1. להגן על השיניים משבירה ע"י תוספת של שכבת הגנה. הוא מספק הגנה כנגד כל מני מכות שיגרמו ללסת התחתונה שלך "לקפוץ" לעבר הלסת העליונה ולגרום לפגיעה של השיניים התחתונות בשיניים העליונות מה שעלול להביא לשבירתן. 2. להגן עליך מזעזוע מח ע"י זה שאתה נושך את מגן השיניים ומונע מהלסת התחתונה לזוז בזמן מכה שאתה מקבל.

תוספת קטנה ושאלה

אם מגן שיניים מותאם נכון, לא צריך לדאוג להחזיק אותו במקום, ואפשר להישאר איתו לאורך זמן והוא גם לא מפריע לנשום. לגבי זעזוע מוח - לא ברור לי כיצד הוא יכול למנוע אותו.

zoti

New member
תשובה

הרעיון הוא שאתה נושך את מגן השיניים כשאתה מקבל מכה (בעיקר מגל ללסת). אם אין מגן שיניים יותר קשה להחזיק את הלסת סגורה ויש גם את הסיכון בפגיעה בשיניים. רוב הנוק אאוטים (שהם למעשה זעזוע מח קל) נגרמים ממגל מכוון היטב ללסת. אם אתה נושך את המגן שיניים אתה ממזער בהרבה את הסיכוי לחטוף נוק אאוט.

zoti

New member
אני לא ממליץ לבני 6 להתאמן באיגרוף

אם נפלה השן שים אותה מתחת לכרית ותקווה שבבוקר הפיה תשים לך מספיק כסף לכתר. או בקיצור, לא הבנתי את השאלה שלך.

zoti

New member
../images/Emo67.gif ועוד קצת

שימוש במגן שיניים יכול גם למנוע נשיכה של הלשון בעת אימון. ותבדקו את הלינק הבא

קוזושי

New member
לפי מה שהבנתי

מרופא השיניים שלי, מגן שיניים איכותי שמגן טוב יותר הוא אחד שנמדד ומוזמן במיוחד עבורך על ידי רופא השיניים. אני מצרף קישור לחברה שמיצרת את זה בשיותף פעולה עם רוב\פאי השיניים

WaveGal

New member
נהיה קצת מפחיד כאן ../images/Emo186.gif לא?

מגיני שיניים.... זעזועי מןח..... שיניים סדוקות.... בררר.... על הבוקר? וזה אחרי הסכינים בין השיניים (וה"תולעת הכחולה"!!) של הארניס רק אתמול. לפעמים אני שוכח כמה טוב בטאי צ'י- תודה שהזכרתם לי. ועכשיו- להתאמן.

zoti

New member
לא ממש מפחיד

בכל 9 שנותי באיגרוף תאילנדי לש שברתי אף שן. לא שברתי את האף או שום חלק אחר בגוף שלי. נחתכתי פעם אחת מבעיטה וזו הייתה אשמתו המלאה של הבחור שהתאמנתי איתו (היינו אמורים לעבוד קל והוא פתאום הכניס לי בעיטה לפנים בעוצמה מלאה). כל זה לא אומר שלא צריך להגן על עצמך. מגן שיניים ומגן אשכים הם מינימום מתבקש בכל אומנות לחימה שכוללת מגע.

המפפ. באייקידו יש הרבה מגע, ועוד לא

ראיתי מישהו עם מגן שיניים. לא שלא הבנתי למה אתה מתכוון, פשוט צריך לדייק.

WaveGal

New member
../images/Emo52.gif התבדחתי ../images/Emo151.gif

בנושא שברור שהוא קרוב לליבך (ולשיניך). אני בהחלט תומך בכך שכל הנמצאים בסכנת שבירה וסדיקה יחבשו קסדות ויענדו (יעטו?) מגיני שיניים (וכאלה שעשויים ממיתריל, אם אפשר). פשוט... אחרי ההסברים הלוחמניים משהו (שיסופים, ידיים בבלנדרים, מעיים וגידים חתוכים... מילים הם חזקות מאוד כשמערבבים אותם עם קצת דמיון) של הארניס מאתמול (שלא להזכיר את ההדגמות). ואחרי העבודה החזקה של העגורים הלבנים (חבל שלא יכולתי להשאר לטאי-צ'י, זה יכול היה לעזור) אז ההודעה הראשונה שקראתי כאן הייתה זו. שוב סליחה. מעתה אמור "המגן הוא חברך, שמור עליו" (ואם אתה רוצה שיבינו מה אתה אומר כדאי להוציא את מגן השיניים קודם)

אבל, יקירי...

הגבתי להודעה של זותי, לא להודעה שלך. ובעיקר לקטע שבו נטען כי כל אומנות שיש בה מגע מחייבת מגינים. לא שזה מה שיעצור אותי מלהכניס לך מכות רצח בהזדמנות הראשונה

WaveGal

New member
גם אני הגבתי לזאתי-רק במקום הלאנכון

ועכשיו גם שיני שלי בסכנה...

zoti

New member
../images/Emo67.gif../images/Emo63.gif../images/Emo63.gif../images/Emo122.gif../images/Emo67.gif../images/Emo63.gif

תביאו מגן שיניים.

zoti

New member
ביום שמישהו ישבור שן - תראי

לא צריך לחכות לנזק כדי לדעת שהוא יכול לקרות. המטרה של המגן היא למנוע נזק פוטנציאלי. גם באיגרוף תאילנדי אפשר לעבוד בלי מגן שיניים אבל הסיכוי לפציעה שמגן שיניים יכול למנוע אותה הוא גבוה. אני לא מומחה לאיקידו אבל ראיתי כמה תנועות שיכולות לגרום לשיניים שבורות / זעזוע מח / נשיכת לשון וכיוצ"ב. אם שווה מבחינתך לקחת את הסיכון זו כמובן החלטה שלך.

שמונה שנים לא ראיתי, וגם לא שמעתי.

קריעת רצועות ברכיים - ראיתי. שבירת עצם בריח שמעתי. מוות - קראתי. אבל שבירת שיניים? כלומר מן הסתם, קורה ששוברים שיניים באייקידו. מצד שני, קורה גם שהולכים ברחוב, נופלים ושוברים שיניים. ולדעתי זה קורה בערך באותה תדירות. מה שנוגע לנשיכת לשון - עוד סיבה לסתום את הפה בזמן האימון...

למעלה