בואי נסכם שכל מי שמתאמן באומנות לחימה שיש בה חבטות מכל סוג (אגרופים / בעיטת) כדאי שישתמש במגן שיניים. מי שמתאמן בסוג של לחימה שכולל בריחים / הטלות / נעילות לא חייב מגן שיניים אבל אם עפה לו שן שלא יבוא אלי בטענות
יודע שאני בחורה? טוב, לא משנה. לא השוויתי בין אגרוף לאייקידו, ולא אמרתי שאין צורך במגיני שיניים באגרוף. אמרתי שלא תמיד עבודה עם מגע מחייבת מיגון - אם עובדים רך, אז אפשר לעבוד במגע מלא בלי מיגון.
אני כל כך שולט באומנות הלחימה שלי שאני מסוגל לתת מכות לנקודות מוות ממרחק של 10 מטר בעזרת הצ'י שלי. אבל לפעמים, אם אני מקבל מכה בראש, הכוונת של הצ'י שלי יוצאת מאיפוס ואז מתפלק לי שמיר של צ'י שיכול להרוג פיל. עכשיו, אם לפיל יש מגן שיניים אז הצ'י שלי ניתז ממנו. אם לפיל אין מגן שיניים אז יש סיכוי שהחטים שלו יהפכו לכלי שחמט יקרים. מצד שני הוא יכול סתם לנשוך את הלשון. הבנת איזו סוג של אומנות לחימה זו ?
בזה שמתלבש גם על התחתונות יש חור שמאפשר לנשום דרך הפה עם המגן. לדעתי זה מתאים יותר לענפי ספורט כמו פוטבול והוקי בהם אין פגיעה רציפה בפה ושם הוא משמש להגנה "במקרה ש..." באומנויות לחימה אני חושב שעדיף זה שמגן רק על העליונות כי הוא לא מעודד אותך לנשום דרך הפה. ומכריח (ומאפשר) לסגור את הפה יותר מאשר המגן הכפול. אני חושב שאת הכפול אי אפשר להתאים לשיניים בעזרת מים חמים אלא משתמשים בו כמו שהוא.
רק עליונות מספיק והותר לאומנויות הלחימה השונות שניתקלתי בהן .השניים העליונות מכסות על התחתונות ובחבטה או נפילה האינסטינט ליסגור שניים. הכפול גורם למחסור בחמצן בזמן קרב.
שהפתח לנשימה חותך את השפתיים מאגרופים בינוניים בעוצמה וזה לא נעים. יש בחול מגן כפול של EVERLAST די יקר . אני ממליץ על מגן סיליקון רך פשוט (לא כפול) שמעבר לכל הדברים הנכונים שנכתבו הוא גם סופג את האנרגיה שבמכה כמו סוליה רכה של נעל ריצה. למתחרים ברמה גבוהה יש מגן שנקרא SHOCK DOCTOR2 או 3 שיש לו גם פתח לנשימה ואני משתמש בכזה כבר שנים. המגן הכי טוב נעשה אצל טכנאי שיניים על דגם שעושים מגבס מהשיניים ועליו מתאימים מגן סיליקון במעבדה. מגן כזה קשה לירוק אותו החוצה אלא בין הסיבובים יש "לקלף אותו" מרוב שהוא יושב טוב על השיניים , המחיר עד 200 דולר למגן.