מגמת mix marital arts

Tonjin

New member
זאב - את הסיבות האסטרטגיות אני יכול

פחות או יותר לנחש לבד, אכפת לך להרחיב בכמה מילים על סיבות תרבותיות?

Kenshinkan

New member
המשך לדבריו של זאב

ריוקיו קנפו, כמו רוב השיטות הסיניות, מטרתו היא הגנה עצמית מול מעשי האלימות ברחוב. אני לא ארד ל"קרב קרקע" כי יש לנו כלל חשוב: תמיד יש לו חברים. יש לנו הרבה טכניקות של הורדה לקרקע עם בריחים וכד', אבל אני תמיד נשאר למעלה. מה קורה אם אני נופל? - אז יש לנו גם טכניקות של עבודה מהקרקע, ולנשוך ולתקוע אצבעות בעיניים (עמוק) זה דבר אלמנטרי אצלנו. בעז

אמא-אמא: למה לא יורדים לקרקע?

כי מסוכן על הקרקע - אם אתה לוחם בשדה הקרב הצבאי ואפילו ברחוב: תרד לקרקע עם אחד - יבואו החבר'ה שלו ויבעטו לך בנשמה... מה-גם שלוחם משוריין או החמוש כבד בשדה הקרב, יתקשה להתאבק ... אני נוטה לקבל את הדעה כי האבקות מקורה בספורט עממי שרווח כמעט בכל תרבות והיווה פלדפורמה תחרותית וחברתית על גביה יכלו גברברים צעירים לבחון את עצמם מול חבריהם... הלוחם האקלקטי של ימנו, הגם שלא יבחר בקרקע כאופציה ראשונה בקרב רחוב, יודע להעריך את סגולות ההשרדות מרגע שהופלת - וכן: כל אחד יכל ליפול
לפני הרבה שנים שאלתי את מורי ורבי אבי מוריה (שגידלני ולימדני אומנות לחימה מהיא) מדוע אין בשינג-אי קרקע? אבי השיב כי מורו שלו מר הונג אי שיאנג (ז"ל) ענה לשאלה זו בתשובה: "לוחם שינג-אי טוב לא מגיע למצב בו מפילים אותו" ... קצת מזכיר את האלטיזם של גורי הכלבלבים,epess ... אז הפנמתי ועברתי לארניס ... סתאאם.

Zeev Foux

New member
אוקיי, עכשיו אני מבין את האנרגיות

דעתי האישית היא שהסינים לא "יורדים לקרקע" מסיבות שקשורות יותר ב"דיעה קדומה" היינו חסמים תרבותיים, מאשר מסיבות אסטרטגיות. ברור שמצב של "על הקרקע" הוא מצב נחות בכל שדה קרב, ולא משנה אם אתה מעל היריב או מתחתיו. עדיין, ישנם כל כך הרבה הפלות בשיטות הסיניות, ואין כמעט אף אחד שמתרגל מעבר לעמידה, או קימה ממצב קרקע... (הערה מסוייגת משהו - הסיבה שחסמים תרבותיים יכולים להתקיים נובעת מהעובדה הפשוטה שכמעט אף אחד לא לומד "אמנות לחימה" על מנת להגן על עצמו.) זאב

fusion boy

New member
תגובה לזאב

"...כמעט אף אחד לא לומד "אמנות לחימה" על מנת להגן על עצמו..." ??? אין לי בעיה עם אנשים שלומדים אומנויות לחימה מכול סיבות אחרות, אם לי היה יותר זמן גם אני הייתי מתאמן גם בקנדו (ניסית פעם וזה היה קשה אבל ממש מגניב...) אבל יש לי בעיה עם אנשים שלומדים אומנות לחימה שלא אפקטבית ולא מכסה את כול צורות הלחימה (עד כמה שאפשר - אני בטוח ששום מקום לא מלמד אותך ממש להתגונן מאנשים שסוכלים אותך באבנים, גם לא הBJJ...) אבל טוענים שהאומנות שלהם אפקטיבית ברחוב! או יותר גרועה, אומנות הלחימה הכי טובה (וכולנו יודעים שאין דבר כזה...)

fusion boy

New member
אני לא רוצה ממך כלום...

אני דווקא ממה ששמעתי מאוד מעריך אותך (למרות שאני לא כולכך בעניין של אומנויות סיניות...) אני רק מנסה לראות איך אנשים אחרים (שהם לא מהשיטות שאני מתאמן ודוגל בהם) רואים את הדברים, אולי מישהו פה יראה לי רעיונות אחרים...

Tonjin

New member
זאב, אני יכול לשאול שוב באיזה

'חסמים' מדובר? השאלה "האם לרדת לקרקע או לא" נידושה כבר עשרות פעמים מכיוון ה'יעילות ברחוב' ככה שאותי אישית התחום הזה פחות מעניין, סיבות או חסמים תרבותיים לעומת זאת כבר נשמע מעניין (אפילו מעבר לתחום אמנויות הלחימה)

nirk_aikido

New member
I know of one such chinese style

Hi I learnt for a while shaulin Nam Pai (North south) and the curriculum included ground work which has similiarity to judo I don't know if it's part of the traditional curiculum, or it's was added by the teacher. But it was presented to me as part of the standard curiculum. I think some people around here can come with more knowledgable answers to that. have fun nirk .

fusion boy

New member
טוב, אז ככה:

שלום לכולם!!! 1. משיעורים והדגמות של שתי מורים שונים של שוואי ג'יאו שראית בארה"ב יש טכניקות האיבקות בקרקע ("...כמו שני גורי כלבים...") לא מפותח כמו ב BJJ אבל די מתקדם ואותם מורים אמרו שזה חלק מהשיטה שהיום כבר פחות פופולארי אבל הוא עדיין אצלהם מתורגל (אולי הם הוסיפו אותו, אני לא יודע...) 2. ביפן ישנם בתי ספר לגיו גיטסו מסורתי שאטמי ג'וטסו עדיין נלמד כשיטה בפני עצמה והיא כוללת בעיטות נמוכות, אגרופים, ברכיות מרפקים ובעיקר נקודות תורפה והדרך להכות בהם (והשם שהם השתמשו בו הוא אטמי ג'וטסו...) 3. ל Tonjin - תודה שהזכרתה לי את המונח TEGUMI זה באמת מעניין רק חבל שאנשי הקארטה היום קצת שכחו ממנו... אני מזמין אותם ואת כול מי שלא מתאמן בגרפלינג ובקרקע לקרוא את זה: http://www.geoffthompson.com/guest_writers/IanAbernethy/Guest_Writers_Iain_Abernethy_page16.htm בכול מקרה לגבי אסטרטגיה, גם אני חושב שעדיף לסיים את הקרב בעמידה (במיוחד אם יש לך יותר מיריב אחד) ועדיף באיזה מכה שמעלפת את היריב: http://www.dillman.com/about.asp אבל המציאות היא קצת שונה ורוב הסיכויים שגם מול יריב שאינו מיומן בלחימה אבל הוא מאוד אגרסיבי תגיע לקרקע וכאשר אתה לא יודע מה לעשות שם רוב הסיכויים שתפסיד ובגדול אני לא מאמין בלהתמקד אך ורק ב BJJ אני חושב שצריך להיות מיומן בטכניקות עמידה לסוגיהם (בדגש על טכניקות יעילות ומכוערות) אבל גם ללמוד טכניקות קרקע כדוגמת ה BJJ והרבה! בכול מקרה, תתאמנו במה שעושה לכם טוב! רוי

Tonjin

New member
לא בדיוק ככה...

בקשר ל3 - תודה רבה! בקשר ל2 - המונח Atemi (או ביפנית 当て身 ) פירושו strike או blow. מדרך הטבע כל שיטה שמתמחה במהלומות תנסה לכוון אותן לנקודות רגישות שהמכה בהן תשתק את היריב, עם זאת Atemijutsu מעצם הגדרתה שכזו תהיה טכניקת חבטות ובעיטות, בתוך ה-Jujutsu כ'שיטת-על' (או שיטה שלמה) ישנם פרקים שעוסקים בנקודות תורפה, ה-Kyushojutsu שמוזכר בלינק האחרון שנתת הוא פרק אחד כזה (קצת כמו צ'י-נא או דים-מאק בתוך הוושו) ולגבי הקישור הראשון שנתת - היה לי הרושם שתומפסון אומר שאכן ישנן טכניקות קרקע אצלו אבל כל מטרתן היא להגיע למצב בו אתה מעל היריב ויכול לקום ולברוח מהמקום... הוא גם מזכיר שבקרקע קל יחסית להגיע למצב בו אתה יכול לנשוך את היריב, לדחוף לו אצבעות לעינים או למעוך לו את האשכים. כל אלו הן טכניקות שלא צריך להתאמן ארבעה אימונים שבועיים של שעתיים במשך שנים כדי לשלוט בהם - מה גם שאתה חשוף להן בדיוק כמו היריב ביחוד אם הוא יריב נחוש (או במילים אחרות There goes self-defence....) לדעתי זה חומר טוב למחשבה..

fusion boy

New member
אין אמת מוחלטת!

את המונח ATEMI אני הרכתי כשיטת חבטות ובעיטות (כנראה שמשלבים בה את השיטה של נקודות התורפה - הגיוני לא?) גם כשהייתי ביפן וגם ממה שראית ממספר אתרים באינטרנט השילוב הזה נפוץ ביותר... לגבי ה Kyushojutsu שנתתי - אני בעצמי קצת מטיל ספק במה שנראה שם, זה נראה טיפה מופרח למרות שהרבה אנשי לחימה (כולל אנשי דים מאק) אמרו שזה אמיתי, אני לא יודע - אני לא למדתי שם... דים מאק אני לא ממש מכיר בעצמי אז אני לא אדבר על זה, אבל צ'י- נא התפתחה כבר לסגנון בפני עצמה (ד"ר יאנג) תומפסון אגב, מלמד קרקע בצורה די מקיפה (לרמה של הכנעות כמובן) והוא שם דגש גם על הגנות בפני נשיכות ואצבעות בעיניים וכדו' וזה רק מדגיש את עובדה שמול לוחם קרקע מיומן לא ממש קל לבצע את הדברים האלו ולכן יותר חשוב ללמוד לחמת קרקע כי כול אחד יכול לנשוך אותך ולמשוך לך באשכים במצב זה... אני אגב מעדיף את לחימת הקרקע של ה VALE TUDO (כמובן שמלומד ב BJJ) שהיא קצת יותר קרוב למציאות מאשר של הספורט BJJ שהוא במהותו לא ממש שונה מכול ספורט אחר... רוי

למעלה