מגלשיי סקי

Isaacsbenny

New member
מגלשיי סקי

היי, מישהו מכם יודע האם מוכרים בארץ מגלשי Head/Rossignol/Atomic/Salomon? כי בסקי פס הם מוכרים בערך רק Fischer ובאוףפיסט מוכרים רק K2 ו Line Skis..
תודה.

matar

New member
בשלג ( למטייל ) מוכרים salomon וגם rossignol

אבל מדובר בדגמים ישנים ממה שיצא לי להתרשם

Isaacsbenny

New member
מתי היית לאחרונה?

איזה דגמים? עד כמה ישנים? דווקא בחנות שאני לא אוהב מוכרים את החברות שאני כן רוצה.. מפתיע בסקי פס אין מבחר..
תודה :)

matar

New member
הייתי לפני חודש

לא ממש התמקדתי במגלשיים
אבל לפי הערכה שלי - דגמים מלפני 4-6 שנים לפחות

matar

New member
בתור אחד שקנה ציוד בארץ

אני ממליץ לך להקשיב להמלצות שנכתבו כאן בתגובות
אנחנו לא בדיוק מדינה של גולשים ( ב DNA )
המבחר בחנויות בארץ מאוד מצומצם
את המומחיות שאתה מחפש בעזרה לבחירת מגלש תוכל לקבל רק בחול
בנוסף בחול בהרבהמקרים יתנו לך לנסות את המגלש לפני הקניה ובמקרה שתחליט שאתה לא מעוניין תשלם רק מחיר השכרה על הבדיקה

Isaacsbenny

New member
אז לא להזמין באתר?

ופשוט לבוא לחנות ביום הראשון להגיד שאני מעוניין בקנייה וכו, ואז יתנו לי לנסות במחיר השכרה כמה סוגי מגלשיים? ומה שאוהב כבר אקנה בניכוי מחיר ההשכרה? זה מקובל?
אני אלון ב Arc 2000 והבנתי שדווקא למטה החנויות יותר זולות(?)

alien life form

New member
למה שלא תזמין מחו"ל?

זה לא נעליים שצריך למדוד.

או לקנות בחו"ל ואז זה גם חוסך לך נסיעה אחת איתם. אני די בטוח שאם תדבר עם חנות ותגיד להם שאתה תגיע ביום מסויים, הם יכינו לך זוג במלאי לפי הדגם והמידה שאתה רוצה.

Isaacsbenny

New member
חשבתי על זה

אבל כל התהליך ניראה לי קצת מסורבל לא? וגם אני לא בדיוק יודע מה אני רוצה והייתי רוצה שמישהו מקצועי ככל האפשר יבין את הצרכים שלי וינסה לעזור לי. בחו״ל זה יותר לחוץ לא? חוץ מזה איך המחירים בצרפת בלז ארק?

alien life form

New member
אם אתה צריך גם יעוץ מקצועי אז חד משמעית בחו"ל

לא הייתי מזמן בלז ארק אז הידע שלי לא מעודכן. בזמנו המחירים שם היו די זולים. ויש למטה בעיירה חנויות ענק עם הרבה מבחר.

כשאני קניתי את שלי בשנת 2005 בלה דוז אלפ, לא היה להם במלאי את הדגם שרציתי במידה שלי אז הזמינו לי ועד שהגיעו (כעבור יומיים) נתנו לי זוג מהשכרה. אישית מצאתי את המסיעות עם מגלשיים כטרטור מעצבן אז שלי רואים שלג רק בחרמון, בחו"ל אני שוכר מגלשיים מודרניים יותר.

התהליך לא מסורבל בכלל, תלוי רק בך כמה מהר אתה יכול לקבל החלטה. אין מדידות או התאמה אישית. בכל מקרה ממליץ לך מאד לקרוא ביקורות באינטרנט ולצמצם את הרשימה לשניים-שלושה דגמים שמתאימים לסגנון שלך ולתקציב.

אפשרות אחרונה היא לשכור את מה שאתה רוצה ואם במהלך הגלישה אתה רואה שאהבת אותם, לבקש לקנות אותם כשאתה מחזיר. מקובל מאד. בדרך כלל המחיר שמבקשים הוא הוגן וגם מחסירים ממנו את מחיר ההשכרה אם שילמת על ההשכרה. וגם מקובל שעושים לך ווקס שישמור עליהם עד העונה הבאה. יכול לצאת משתלם מאד.

Maki869

New member
אתר EVO

כנס לאתר EVO ויש לך שמה מלבד את כול הדגמים בערך שיש בעולם גם הסבר על סוגי המגלשיים, סוגי צורות - דגמים ובקיצור אינציקלופדיה לשמה.... ללכת לחנות ולסמוך על המוכר זה אכן הצעה טובה , אבל שאתה מבין בעצמך את הנושא ויודע לכוון את עצמך לכיוון מסויים
גם לך וגם למוכר יהיה יותר קל לעזור לך.... ( אני אישית ממליץ ללמוד לבד כמה שיותר ולבחור לבד את המגלש על פי הצורך שלך )
http://www.evo.com/guides/how-to-choose-skis-size-chart

alien life form

New member
מסכים עם כל מילה רק אני מאמין שהעיצות נועדו לפותח השרשור

בנוסף לevo, יש עוד כמה אתרים שווים כמו .levelninesports, ו skis.com.

ביקורות ומבחנים השוואתיים על מגלשים מוצאים בכתבי עת כמו on the snow ודומיו, יש המון כאלה.

ראה למשל כאן:
http://www.onthesnow.com/news/p/2789/2016-2017-editors--choice-skis-

Maki869

New member
אני רק מציע למי שרוצה

ללמוד את הנושא ( מזכיר אותי לפני 5 שנים שהחלטתי לקנות את הסקייס שלי )
בדף שצירפתי יש הסבר על כול הנושים באופן וברור עם תמונות להמחשה על כול הנושאים שיש לדעת בתחום המגלשיים

alien life form

New member
שרשרת אליי ולא בטוח שפותח השרשור יידע שזה נוגע לו ויקרא

אם כן התכוונת לכתוב לי, אז עמלת לשווא מכיוון שלי אין כוונה לקנות מגלשיים.

Maki869

New member
לא לך הייתה הכוונה

הגבתי לאחרון ברשימה ולא התייחסתי למי אני מגיב.
מקווה שאתה לא נפגע מזה

alien life form

New member
ממש לא נפגעתי ולכן גם עניתי בקריצה

אני כתבתי כמה פעמים שאני מעדיף לשכור כי ככה אני תמיד מקבל את הדגמים הכי חדשים ונחסך ממני כאב הראש הלוגיסטי לסחוב את הסקי על גגונים, מטען חורג, וכו'.

Maki869

New member
יש ויש

מי שמחזיק ציוד ספציפי לסגנון גלישה שלו
מכיר את הציוד ומותאם למה שהוא מחפש ( כך בחשבון שלא ניתן להשכיר / קשה מאוד למצוא ציוד לפריסטייל )
ככה אם שיש מי שמחפש להראות שיש לו הכי חדש
ויש מי שמחפש להנות בדרך הנוחה לו

alien life form

New member
הרושם שקיבלתי הוא שרוב אלה שמחזיקים סקי משלהם

זה משיקולים כלכליים. אבל אולי אני טועה. כמובן שמי שרוצה דווקא מגלשים ספציפיים אז חייב לקנות בעצמו, אין פה שאלה אפילו.

אני שנאתי את הסירבול של טיסות עם המגלשיים. אם הייתי יכול, הייתי נוסע גם בלי מזוודה. נסעתי ככה פעם אחת אבל חסכתי יותר מדי בבגדים להחלפה אז ראיתי שזה מוגזם ולא חזרתי על זה.

ודרך אגב, באינטרספורט לפחות יש סקי לפריסטייל. בדקתי לפני שנתיים כי רציתי לנסות אבל בסוף לא עשיתי את זה. אולי השנה. אם אצליח לצאת פעמיים, אז "אקריב" אחת מהן להתנסות קצת בפרי סטייל.

Maki869

New member
לדעתי זה טעות בלהתנסות

פרייסטייל זה משהו שלא עושים יום אחד וזהו
זה משהו לדורש אימון של ימים ושבועות
אני למשל מגדיר את עצמי גולש פרייסטייל ומשקיע כול שניה בזה ( אפילו לפני הטיסה הולך לפארק טרמפולינות הIJUMP כדי להאמן על באקפלייפ או 360 כדי שהגוף ירגיש בנוח באוויר )

אני לא אומר שאין ציוד אבל הוא לא נמצא בכול חנות וחנות
גם אני פעם חשבתי לקנות ציוד כי זה משתלם יותר כלכלתי
עד שפעם המגלשיים שלי לא הגיעו הטיסה ונאלצתי להשכיר משהו שהכי קרוב למה שהיה לי- סיוט!!! מגלשיים של השכרה זה עולם שונה , מגלשיים כבדות בטרוף ( למרות שהם באותה קטגוריה למה שיש לי ואפילו מאותה חברה )

למעלה