מגלשיי סקי

alien life form

New member
על זה נאמר: גם מסע של 1000 מייל מתחיל בצעד בודד

לגבי השכרה, יש ויש. בגלל זה אני לא הולך לפי קופונים ושוכר בחברה שאני מכיר (אינטרספורט). למרות שכששכרתי בגלל אילוצים בפרסיז'ן קיבלתי ציוד אפילו יותר טוב. רוצה לבדוק שוב אם זה היה משהו חד פעמי.

Maki869

New member
רשמת להתנסות

לא לצאת למסע של לימוד הפריסטייל
אין דבר כזה להתנסות בפרייסטיל
כול אחד יגיד שראשית אתה חייב ללמוד לגלוש לאחור בחופשיות
ללמוד לעשות 50/50
לעשות סוויצ' בקלות
ורק אחרי זה לגשת לקיקרים לראלים ולבוקסים
וכול זה לא קורה בהתנסות של שבוע במקרה הטוב

alien life form

New member
דעתי שונה במקצת

אפשר ללמוד תרגיל אחד ולהחליט אם נהנים מזה גם אחרי ההתרגשות הראשונית ורוצים ללמוד עוד אחד ועוד אחד. לא צריך להמיר דת בשביל זה. עד פה ברמה העקרונית. ברמה הפרטית אציין שאני מתאמן באומנויות לחימה באופן אינטנסיבי מגיל 9 (בן 53 כיום), משתתף בטריאתלונים וגולש מזה 30 שנה. כך שיש לי נקודת מוצא טובה. לא עכבר משרדים שיוצא פעם בשנה לגלוש. לתת לך דוגמה, למדתי לגלוש לאחור על הניסיון הראשון ומדי פעם אני משתעשע לעשות סיבובים של פעמיים 180 מעלות בסוף המסלול כשהמסלול ריק או 360 כמו בלרינה. אני עושה את זה על רגל אחת, לא כמו מדריכי הסקי. האמת שרציתי לנסות 50-50 כשנתקלתי באחד לצד המסלול באלפ דואז אבל כמה חבר'ה שהיו שם אמרו לי לא לחשוב על זה אפילו עם סקי הקארבינג שנעלתי באותו רגע כי הטיפ יישקע וייתפס.

Isaacsbenny

New member
אני חושב שאשכור בינתיים..

אני יכול לבחור סוג מגלשיים ספציפי ב intersport/skiset? הקטע הוא שאני רוצה לנסות כל מיני סוגים כדי להבין מה אני אוהב לפני שאני קונה מגלשיים.. יש סיכוי גם שאוכל במהלך ההשכרה של שבוע להחליף כמה מגלשיים?

matar

New member
במידה ותיקח קטוגריה גבוהה - ניתן להחליף סוגים שונים

לא הייתי פוסל לדבר עם החנות על הרצון שלך לנסות ולבסוף לקנות
לרוב הם יוותרו על מחיר ההשכרה עם תקנה בסוף אצלהם מגלש

Isaacsbenny

New member
מה נחשב לקטגוריה גבוהה?

ולמה רק קטגוריה גבוהה? חשבתי לקחת performance ב skiset, זה נחשב? אגב, מה המקביל לקטגוריה הזאת ב Intersport?
כשהייתי בבנסקו עשיתי את כל המסלולים הכחולים וגם קצת אדומים, הייתי לא מזמן החרמון ועשיתי את כל המסלולים, וכמעט רוב הזמן המגלשיים שלי מקבילים.. כניראה שזה נחשב למתחיל, אבל איזו קטגוריה כדאי לי לקחת ב skiset/intersport?

alien life form

New member
הערה ברשותך

ציוד מתקדם יותר ייעודי לשימושים ותנאים מסויימים. יש מגלשים ייעודיים לקארבינג, לפאודר, לאוף פיסט, לפריסטייל וכו'.

אם תיקח מגלשי קארבינג מתקדמים אתה עשוי לגלות שהם לא אוהבים לשנות כיוון במהירות נמוכה על הבסיס של המגלש. יש להם נטייה חזקה מאד לשמור על קו ישר בתנאים כאלה. הם מצטיינים לקחת סיבובים מהר ועל השוליים כי כך תוכננו בצורת שעון חול. אם אתה רוצה קטגוריה גבוהה לאור הרמה שלך כפי שתיארת, אולי תרצה לנסות את ה 50/50 או all mountain בשמם היותר מקובל שהם יותר ורסטיליים.

Isaacsbenny

New member
הבנתי..

אתה חושב שב intersport יתנו לי להתייעץ עם מישהו לגבי רכישת סקי ויתנו לי לשכור את הדגם הספציפי הזה או כמה דגמים ספציפיים? מה שאני רוצה לעשות זה לבוא ביום הראשון של החופשה, להתייעץ איתם על דגמים ספציפיים ואז להשכיר אותם כדי לנסות.. יזרמו?

alien life form

New member
ליעץ הם תמיד שמחים

נסה למצוא שם מישהו יותר מבוגר ומנוסה ולהתיעץ איתו. רוב המוכרים בחנויות הם בני 20 ומשהו ואמנם יש להם ידע מסויים, רובם לא מומחים. אבל כמעט בכל חנות יש גם "מבוגר אחראי" וכדאי להגיע אליו להתיעץ.

האם יתנו לך לנסות אותם אני לא יודע, תצטרך לברר את זה מולם. אם יש להם את הדגם הספציפי שאתה רוצה בהשכרה אז לא צריכה להיות בעייה אבל אני לא בטוח שיקבלו בחזרה סקי חדשים שפתחו בשבילך וכבר גלשת עליהם. תבדוק את זה איתם מראש.

matar

New member
דגמים ששמעתי עליהם / ניסיתי בעצמי

יש את rossignol soul 7 שמקבל ביקורות מעולות ( לצערי עוד לא יצא לי לנסות)
שנה שעברה ניסיתי את Salomon Q-98 ( פתחו לי אותו מהנילון בהשכרה )
בגדול די נהנתי עם המגלש , אבל הוא די כבד ולא סלחני

אני בעצמי שוקל מה לבדוק השנה
זה מאוד קשה לקלוע בול למגלש שיהיה גם למסלול וגם לאוף פיסט ( ואני גולש כבר יותר מ 20 שנה ) ככה שמגלש all mountain זה סוג של פשרה

Soul 7

דעתי

נסה למצוא רוסינול אקספיריינס 100 או בעברית: Experience 100
אפשרות נוספת Head Ventury 95.
אם אתה שוקל גם לקנות, השניים נותנים בערך אותו דבר בפחות כסף.

alien life form

New member
האמת שאני יותר בכיוון של carving ופחות מכיר Allmountain

בהשכרה המבחר משתנה מחנות לחנות, הסיכוי שתמצא מה שאתה מחפש הוא לא גבוה.
אם מדובר בלקנות, אז אתה חייב לדעתי לקרוא מבחנים וביקורות באתרים שעוסקים בבחינת ציוד כמו On the Snow ודומיו.

בכל מקרה יהיה מעניין אם תחזור ותספר את המסקנות שלך.

I Gabe

New member
היה לי ניסיון רע עם skiset בלז ארק לפני שבועיים

סנובורד מחזיקים רק דגם אחד של נעליים ומי שזה לא מתאים לו, שילך לחפש.
בסקי נתנו לי מגלשיים שהיו אמורים להיות מזמן בפח.
אמנם זיכו אותי על מה שלא לקחתי אבל נאלצתי במקומם לשכור במקום אחר במחיר מלא.

בארק 2000 קיבלתי בשנה שעברה מגלשים טובים בסיקימיום skimium. מתכוון לשכור מהם גם השנה.

למעלה