בני נוטל אורפ פורטה
בני בן ה-7 החל עם האורפ לפני כ-3.5 חודשים. יש שיפור רב בטיקים. לא מוחלט. תופעות הלוואי אמורות להיות כמו כל המשפחה הזו. לא יכולה לאמר שזה מעייף אותו... ממש לא. עם הריספרדל בעבר ידעתי מה זו עייפות וגם עם הקלוניריט. חשוב לבצע א.ק.ג לפני (האם עשיתם?) זו תרופה שמחייבת מעקב א.ק.ג צמוד בשל התופעת לוואי שלה הקשורה בתופעה שיכולה להתרחש אבל לא חובה שתקרה כמובן, שהינה הארכת האינטרוול QT הקשור לדפק הלב. כמובן שהסכנה בהארכת המרווח הזה בתרשים הא.ק.ג הינה דופק לא סדיר. אל תיבהלי. אני בהתחלה הייתי בפאניקה וניגשתי פעם בשבוע לקופ"ח. עכשיו נרגעתי ואנו נעקוב כל חצי שנה. אבל חובה לבצע זאת! חובה לשלול כל מום בלב לפני. ותפקודי כבד וכל הסט של בדיקות דם לא ידעתי אגב שתמי מוסמכת לתת תרופות (???) עוד תופעות לוואי- הגברת תיאבון - קיים אצלינו , אם כי לא היסטרי כמו שהיה בריספרדל נדמה לי שיש מיתון מה בהתקפי הזעם אם כי לא מוחלט. אבל כאמור, יש טיקים פה ושם- כאמור- אין מה להשוות למה שיש בלעדי התרופה. אני תקווה שנעלה ונתמיד עם האומגה 3 ונזדקק פחות לתרופות אך היום הזה טרם הגיע עבורנו. אגב, היא לא מסייעת לבעיית ה-ADHD ז"א מבחינת קשב וריכוז ממש לא. אבל לפחות אם נחליט ללכת על ריטלין שוב, אדע שהילד מכוסה מבחינת נוגד טיקים. עוד משהו לידיעה, יש קונטרה אינדיקציה היינו ניגוד בשילוב תרופתי של אורפ עם משפחת האריתרומיצין שזה אנטיביוטיקה. אף רופא לא ידע על זה עד שהבאתי להם שחור ע"ג לבן שזה קיים בספרות. אז אריתרו טבע ודומיה מחוץ לכלל עבורכם!!! טוב רק נותר לך לדווח איך יהיה... אגב... נהוג בהתחלה לפסר את המינון לפעמיים ביום כדי להימנע מעייפות יתר אבל אם זה לא יתרחש תוכלי לתת הכל במכה מתי שנוח לך רק בזמן קבוע. בני נוטל 3/4 כדור ליום שזה בעצם 3 מ"ג. ב ה צ ל ח ה !!!! מגיע לכם!!!