מגיע לי מזל"ט

aerox

New member
מגיע לי מזל"ט

זמנו אותי לראיון לאחת חברות גדולות מאוד בשוק . הבעיה היא :) אני רק טכנאי רשת , והזימון לראיון הוא זימון למנהל רשת server2003 אחראי AD :) חברים אני צריך עצות טיפים וכו'..הולכים לשאול אותי המון המון שאלות ודי יחקרו אותי .אני צריך טיפים כלשהם . כי הנסיון שלי כמנהל רשת אין לי ניסיון אני טכנאי רשת שיודע לעבוד על AD ו GPO ו exchange כמובן כל דבר קצת זורקים אותי למים הגדולים אחרי 3 שנים של נסיון כטכנאי רשת . יאללה תנו טיפים חברים !

Ido MCSE

New member
מה השם של החברה ? אני ילך במקומך

עזוב אחי אין לך סיכוי אני ילך , בתמורה אני יקנה לך גלידה. סתםם שיהיה בהצלחה.. הכי חשוב תיהיה קול ואל תילחץ....

aerox

New member
גלידה זה טוב

אפשר רגיעון גם שזה יעזור :) ואיזה רד בול ככה ? וואללה תודה אחי

בעז 21

New member
aerox,

כן. אל תשכח לציין בראיון העבודה את התכונות הרעות שלך : וורקאוליסט,פרפקציוניסט וכו סתם צוחק :> שיהיה בהצלחה, בברכה בעז.

ezaton

New member
בהצלחה!

אני לא יודע מה או כמה הם מחפשים, אבל חשוב שתבוא לראיון מאוד רגוע (קח סמים אם צריך), ותקח אותו בגישת ה"לא נורא". אם אומרים משהו שנראה לך שטויות, תגיד שאתה חושב שזה לא נכון, ותנסה להסביר למה. פחים כאלו גם ראיתי (מדבר איתך איש ומדבר עם שגיאות טכניות, כדי לתפוס אותך). גם חשוב מאוד שתהיה כן ואמיתי. אם זימנו אותך, סימן שמישהו עבר על הרזומה שלך והחליט שאתה מתאים לו מבחינת ניירת. כלומר, אם לא שיקרת שם, הם יודעים מול מה הם עומדים. תהיה כנה, תהיה ישיר, אדיב, קורקטי, ואם אתה לא יודע, אין משפט יותר משמח מ"אני לא זוכר/יודע/בטוח כרגע, אבל אני יכול לבדוק בגוגל ולחזור עם תשובה תוך כמה דקות". מעסיק בוחר בך הן על סמך הידע שלך, והן על סמך היכולת שלך לצבור ידע ומיומנות, וזה חלק מהדברים שנבדקים בראיונות, הרבה פעמים. מעסיק יכבד יותר תשובה ישירה של "אני לא יודע" מאשר נסיון לתרץ הסבר מסויים (באופן כזה או אחר) כאשר ברור שאתה לא יודע, ולא יכול לתמוך בטענות שלך. מעביד יכבד רצון לרכוש ידע יותר מרצון לא לרכוש ידע (כמובן...), אז חשוב שתציג, גם כאשר אתה לא בטוח או לא יודע, את האמת, ותגיד שאתה יכול/רוצה לחפש באינטרנט או בספרים הרלוונטיים (אם יש, ואם אתה יודע מהם). אף אחד לא מצפה שתדע את הכל, והרזומה שלך הביא אותך למקום הזה, אז הם יודעים מול מה הם עומדים. המון בהצלחה!!!

aerox

New member
תודה רבה לכולם :)

בסופו של דבר הייתי אתמול בחברת סנו :) הוא מצפה שבן אדם יגיע וידע ccna,ccsa שיהיה mcse וגם לינוקסאי בתמורה לזו הוא משלם 6000 ברוטו . מה אתם אומרים ?

eliranitzhak

New member
נמוך מדי.

דבר על 12-14 (או 10 אם חסר לך נסיון בחלק מן התחומים) אבל 6 זה לא מספיק לפי דעתי, ולא כדאי לך להתפשר בעניין זה.

ezaton

New member
עזוב מה הוא מצפה

מה אופי העבודה? אתה מנהל את הרשת? אתה טכנאי ברשת? אתה מקבל אחריות על תחום מסויים בחברה? אתה עושה helpdesk? אם אתה בא בתור מומחה נתבים ורשת, וזה תחום האחריות שלך, כאשר אתה מוביל צוות, או כל הצוות
, אז מדובר בדבר אחד. אם אתה כולבוייניק, זה דבר אחר - אם אתה עושה הכל, וההסמכות זה רק כדי שיהיה רשום, אז אתה על תקן "טכנאי" בחברה, תחת מנהל הצוות, או הארכיטקט. אתה סוחב, הוא חושב על מה. במצב כזה, המשכורת סבירה, בהתחשב בנסיבות. אלמנט נוסף שאתה חייב לכלול הוא יכולת ההתפתחות שלך. שנתיים מהיום, מה מצבך בשוק? כמה יותר אתה יודע? לכמה טכנולוגיות נוספות נחשפת? כמה אתה שווה אז בשוק? אתה יכול לצאת עכשיו מסטטוס ה"טכנאי" ולהתקדם, וזה שווה כסף. מעסיק פוטנציאלי יקח אותך לא כי אתה מנוסה, אלא כי אתה זול. תוך שנתיים, אתה מגדל את הכנפיים שלך, ומתקדם הלאה.

העלת כאן נקודה חשובה

בתחום הסיסטם יש רמות ודרגות שונות אחריות, תפקידים ומעמד שגם משתקף ברמת השכר של העובד. לרוב אנשי הלפדסק עובדים תחת מנהל רשת וכאן מתבטא ההבדל. טכנאי או איש הלפדסק אומנם מתעסק ברשת אבל ברמה יותר מצומצמת מאשר מנהל הרשת ומן הסתם גם שכרו בהתאם. אני חושב גם שכל איש הלפדסק שואף לצבור נסיון ולהתקדם הלאה לכיוון של מנהל רשת.

בעז 21

New member
אהלן,

אני אשמח אם תשתף אותנו בשאלות המקצועיות ששאלו בראיון (אם בכלל). בקשר לעבודה, אני אישית יודע עד כמה קשה להשיג את ההסמכות האלה שציינת, ולפני שמכובדי הפורם יתחילו לצעוק עד כמה נפוץ היום ההסמכות האלה, מבחינתי רק מי שעבר את המבחנים והשיג את ההסמכה הוא מוסמך ולא כאלה שלמדו את החומר בקורס או במסגרת אישית. הנסיון האישי שלי מלמד שלדוגמא אין המוני אנשים בעלי הסמכה CCNA או MCSE2003 . ולכן נראה לי דרישות קצת גבוהות לשכר די נמוך. הערה : אני לא נמצא בשוק מחפשי העבודות, לכן לפי דעתי אני לא מוסמך להגיד מהו שכר גבוה או נמוך לאיש סיסטם. בברכה בעז.

aerox

New member
ככה :

נכנסתי למקום הראיון דיברנו צחקנו הציע לי קפה שתיתי והתחלנו בראיון התחיל להפציץ בי אתה יודע תקשורת ? קלטתי את הראש שלו ..ישר אמרתי תקשורת כן ברמת כתובות IP ורמת סוויצ'ים לא משהו רציני בקטנה אז הוא עושה כזה עם הראש אה אוקיי המשכנו יש לך ידע בציוד צ'ק פוינט ? מוניטורים ומערכות שו"ב כגון tivoli , hp ומערכות ניטור .אמרתי לו אני מכיר קצת את tivoli ו HP אני לא מכיר ולא יודע אבל אם אני יצטרך ללמוד אני אלמד אין לי בעיה אז הוא שוב עשה עם הראש הוא אומר שכל חנות שניה למחשבים מתעסקים עם TIVOLI פפפפ...(כן ברור גם טכנאי PC) קיצור המשכנו הלאה לה AD שם אני מבין (קצת הרבה נו טיפה לא לא יותר) נתן לי להתקין שרת AD להוסיף יוזרים לעשות גיבוי בקטנה שאל שאלות על בעיות שמחשב לא נכנס לדומיין וכו'. וקצת על SCOPES ב DHCP והשאלה הכי מפגרת ששמעתי בחיים עם מערכות SBS אפשרי להוסיף להם עוד דומיין (כאילו ברור שלא!) קיצר סוף הראיון הוא אומר לי שהוא מחפש מנהל רשת על רמה אמרתי לו מנהל רשת על רמה סבבה זה איש סיסטם לא מנהל רשת + תקשורת יש הבדל אז שאלתי אותו על כמה הסכום מדובר ? הוא עושה לי 6000 ברוטו אם נאי ימצא מישהו מתאים אז קיצר מכל הראיון הזה לא יצא כלום הוא מחפש מישהו שיודע הכל וקצת לינוקס הוא אמר ..קיצר . NESS טכנולוגיות וסנו שילוב מנצח !

בעז 21

New member
וואלה,

אני רואה שהמראיין שלך באמת השקיע, כלומר נתן לך לבצע התקנות וממש HANDS-ON בראיון העבודה. אני חושב שזה די נדיר בראיון עבודה, תקנו אותי אם אני טועה. בכל אופן, לא הבנתי האם הוא נותן לך אופציה לעבוד? או שהוא פסל אותך? בברכה בעז גליל.

antidot

New member
המממ

"והשאלה הכי מפגרת ששמעתי בחיים עם מערכות SBS אפשרי להוסיף להם עוד דומיין (כאילו ברור שלא!)" אם הוא הסכים איתך, אז יש לו עוד מה ללמוד. בSBS2000 אפשר ליצור child domains ועם קצת התחכמות (שגובלת בהפרת EULA) אפילו ליצור trust עם דומיין אחר. במקרה של SBS2003 לא יצא לי לנסות להתחכם, כך שאני לא יודע עד כה העסק נעול שם.

TALCO

New member
או שהוא מחפש פרייר או

או שהוא מחפש פרייר או שהוא בוחן אותך. דרוש סכום גבוה (אפילו 16,000), ותומר לו שכיון שזהו תפקיד מנהל הרשת הראשון שלך ועקב מצב השוק אתה מוכן להתפשר. סכום של 8,000 עד 12,000 (ברוטו)ותנאים זה בהחלט סביר. יש להתייחס לדרישות התפקיד מבחינת הרשת אותם לא מסרת, כגון: על כמה שרתים תיהיה אחראי, מה דרישות התפקיד ושעות העבודה. יש להבהיר (ציינת כי הייתה טכנאי עד עכשיו), כי אתה מתאים לתפקיד, וזאת ע"י החלטיות ותשובות ברורות לכל שאלה, לאו דווקא טכנית. על פיו הסכום המוצא (בהנחה והוא ברוטו, בהחלט מגוכח, ואתה יכל להגיד לו כי אינך מאמין כי אכן זה הסכום שהם משלמים בהתאם לציפיות ולדרישות מהמועמד. מקווה שעזרתי. בהצלחה

aerox

New member
הוא ימצא לי משרה שמתאימה לי :)

קיצר הוא סתאם חאטייר ..

למעלה