מגיע לי מזל טוב

מגיע לי מזל טוב

סיימתי לקרוא את הספר
על הפטריוטיות
מאת לב טולסטוי
161 עמודים
השם במקור :נצרות ופטריוטיות.
זה הספר /יצירתו הראשונה של טולסטוי שאני קורא.
בנוסף יש לאחר מכן תזכורת לקצין ותזכורת לחייל שאלו שני מכתבים שנשלחו לקיסר.
ספר מעניין, משכיל , נוקב ובעל חשיבות רבה.

ihtiyar7

New member
ספר טרחני ומבִיש של טולסטוי!

אני מזכיר לכולנו את אימרתו הידועה של סמואל ג'ונסון: הפטריוטיות היא מיפלטו האחרון של הנבל.
חבל שהוצאת נהר שינתה את שמו של הספר, שמקור הוא - כמו שכתבת - "נצרות ופטריוטיות".
בקיצור רב, טולסטוי טוען שבעבר הפטר' היוותה גורם מכריע להתהוותם של לאומים שונים במלחמתם נגד "הברברים". לכל לאום היתה דת אחרת, שליט אחר, יחסים שונים לנשים, למולדת וכד' ולכן כל לאום טיפח את הפטר' שלו כמוטיב-מניע להילחם ב"ברברים" השכנים.
א-ב-ל , טוען טולסטוי בזמן כתיבת הספר, העולם הנאור צריך להתקדם ולקבל את המוסר הנוצרי. ממסקנה זו ואילך הוא מתחשבן עם הקיסרים, הכמרים, הפועלים, המורים,אנשי הצבא וכו' ומסביר לנו שאם הם - בנפרד וביחד - יהיו נאמנים למוסר הנוצרי, בָּ"אֶמֶת", אז יגיעו ימות המשיח.

ללא ספק שהצדק עם טולסטוי, אמרו הצרפתים לגרמנים והאוסטרו-הונגרים לבלגים במלחמת העולם הראשונה. כולנו נוצרים טובים ולכן ויתרנו עלהפטריוטיות.
אנחנו מסכימים במאה אחוז, נשמע קולם ההיסטורי של הצלבנים ששיכנעו בנועם ובטוב-לב את המזה"ת וחלקים נכבדים באירופה שאין כמו המוסר הנוצרי.
בחיי שטולסטוי צודק, אומר איש דאע"ש. העולם צריך לקבל את "האֶמֶת" הדתית והמוסרית שלנו, ואז יגיעו ימות המשיח.
הגזמת, עונה מישהו לדאע"ש ולטולסטוי. רק המוסר ו"האמת" היהודיים יביאו שלום לעולם...

ספר צדקני המתאים אולי לגיל הנעורים ברוח כל מיני "אלכימאים".

למעלה