מגיע להם דו"ח?

שמלת תחרה1

Well-known member

דיווחו למשטרה על משגרי רקטות שאיתרו בצפון - פקח שהגיע התעקש לרשום דוח​

קבוצת רוכבי אופנוע שיצאו לטייל בצפון הארץ איתרו 3 משגרי רקטות ישנים, קטיושות ומוקשים, שעפ"י ההערכות הוצבו במקום בשנות ה-70 • הם הזעיקו את המשטרה - אך למקום הגיע גם פקח רט"ג, שרצה לרשום להם דוח בטענה כי "הם רכבו בשטח שאסור לרכיבה" • השוטרים נחלצו לעזרתם: "הם עזרו לנו, אל תתנו להם דוח"​

nothing but the truth

Well-known member

קבוצת רוכבי אופנוע שיצאו לטייל בצפון הארץ איתרו 3 משגרי רקטות ישנים, קטיושות ומוקשים, שעפ"י ההערכות הוצבו במקום בשנות ה-70 • הם הזעיקו את המשטרה - אך למקום הגיע גם פקח רט"ג, שרצה לרשום להם דוח בטענה כי "הם רכבו בשטח שאסור לרכיבה" • השוטרים נחלצו לעזרתם: "הם עזרו לנו, אל תתנו להם דוח"​

רשמית כמובן שמגיע להם דו"ח. במקרה הספציפי הזה אני חושב שיש מקום לנסיבות מקלות וככל שהתקנות מאפשרות (אינני מבין בזה) לא להטיל עליהם קנס, אלא ענישה מסוג "אזהרה".

כוכבית מצויה

Well-known member
יש מגיע ויש ראוי לתת. מגיע להם מאחר והם עברו על החוק. האם ראוי לתת בנסיבות העניין? גם הגוף מנפיק הדו"ח הגיע למסקנה שלא. מי אני שאחלוק עליו :)?
לפי הכתבה זו לא המסקנה שאליה היגיע הגוף שמנפיק את הדוח. זה מה שכתוב שם: "מברור ראשוני של האירוע נראה כי עברו עבירה. עם זאת, לאור נסיבות המקרה, היה נכון לנהל את השיח בצורה שקולה מול המעורבים. הרשות תתחקר את האירוע ותחדד את הנהלים".

1. מדובר רק בבירור ראשוני, לפני תחקור האירוע כך שאין מסקנה.
2. ניהול שיח בצורה שקולה לא אומר אי מתן דוח.

SupermanZW

Well-known member
לפי הכתבה זו לא המסקנה שאליה היגיע הגוף שמנפיק את הדוח. זה מה שכתוב שם: "מברור ראשוני של האירוע נראה כי עברו עבירה. עם זאת, לאור נסיבות המקרה, היה נכון לנהל את השיח בצורה שקולה מול המעורבים. הרשות תתחקר את האירוע ותחדד את הנהלים".

1. מדובר רק בבירור ראשוני, לפני תחקור האירוע כך שאין מסקנה.
2. ניהול שיח בצורה שקולה לא אומר אי מתן דוח.
עברו עבירה וסביר להניח שהצילו חיים של רבים. מעניין שאת בוחרת להתמקד בטפל במקום בעיקר.

כוכבית מצויה

Well-known member
עברו עבירה וסביר להניח שהצילו חיים של רבים. מעניין שאת בוחרת להתמקד בטפל במקום בעיקר.
ואיך זה קשור לשאלה האם הרט"ג החליטה שראוי לתת להם דוח או לא?

בפוסט שהגבתי עליו נטען שהיא החליטה שלא, אני הראיתי שזה לא מה שנאמר בכתבה.

ולעצם טענתך, אין סיבה להניח שהם הצילו חיים רבים, הרקטות נמצאות שם כבר כחמישים שנה, וסביר להניח שאם האופנוענים לא היו מגיעים אליהן, בניגוד לחוק, הן היו נשארות שם בלי לגרום שום נזק.

SupermanZW

Well-known member
ואיך זה קשור לשאלה האם הרט"ג החליטה שראוי לתת להם דוח או לא?

בפוסט שהגבתי עליו נטען שהיא החליטה שלא, אני הראיתי שזה לא מה שנאמר בכתבה.

ולעצם טענתך, אין סיבה להניח שהם הצילו חיים רבים, הרקטות נמצאות שם כבר כחמישים שנה, וסביר להניח שאם האופנוענים לא היו מגיעים אליהן, בניגוד לחוק, הן היו נשארות שם בלי לגרום שום נזק.
מחבלים היו מוצאים אותם ומשמישים אותם לבצע פיגועים.

פנינה10כחולה

Well-known member

ואם הם היו נפצעים? הם נכנסו למקום המוכר כמקום מסוכן

SupermanZW

Well-known member
ואם הם היו נפצעים? הם נכנסו למקום המוכר כמקום מסוכן
בריאותם באחריותם, בדיוק כפי שזה עבור כל השאר. בכביש "חוקי" אי אפשר להיפצע? בזכות תושייתם אולי הצילו את חייך. יש לך מושג כמה מבקרים מגיעים לשמורת הטבע? לפני שגילו את האמל"ח לא היה לאנשים מושג על הסכנות שם. משנות ה70 כד שנוטרלה הסכנה ע"י החבלן עוברי אורח תמימים בשמורת הטבע היו עלולים להיפגע.

אני לא יכול להבין אנשים שרוצים להעניש את אלה שיתכן והצילו את חייהם.

למעלה