מגיעים לפוסטדוק

Empirical

New member
מגיעים לפוסטדוק

שלום,

אישתי ואני מגיעים בסתיו לקנדה לפוסטדוק (שלי).
אשמח לשמוע מחבר'ה שעברו את התהליך ומוכנים לייעץ, ומישראלים מונקובר רבתי.

תודה מראש לכולם ושבוע טוב!

ברוכים הבאים ושלוש עצות:

1. עבור השנה הראשונה (אח"כ מתרגלים) הביאו מטריה ומצלמה.

2. אם אתם לא בקטע של נמנום פרברי, מצאו מגורים כמה שיותר קרוב לונקובר עצמה, וליתר דיוק, בדאונטאון, ווסט אנד, ייל טאון או בחלק הצפוני של הווסט סייד.

3. שאלו שאלות ספציפיות.

Empirical

New member
היי, תודה רבה

אני אבלה את רוב זמני ב-SFU (ופחות ב-UBC). אתה חושב שזמן הנסיעה (בתחבורה ציבורית, כמובן) יהיה סביר מונקובר עצמה?
אני שומע דברים די מפחלצים על יוקר המחייה בדאונטאון ונקובר. אתה יכול לשער שהסטיפנדה שלי (למרות שהיא נאה יחסית) לא תאפשר לנו לחיות בלי חשבון. אני יודע שברנבי מוקצה מחמת המיאוס אצל חלק מהאנשים כאן, אבל אני חושש שזו האופציה הריאליסטית יותר.

קיויתי לנתב עצות בנושא ההליך הבירוקרטי לכיוון המסרים הפרטיים, כדי לא לייבש כאן את יתר הקוראים, לכן נמנעתי משאלות ספציפיות.

אני מבין שאתם זוג. ללא ילדים?

כי אם כן, לדעתי לפחות, בברנבי די תרדמו, מה גם שאני לא חושב שהבדלי השכירות כ"כ משמעותיים בכל הנוגע לדירות קטנות (ושאר העלויות זהות).

בכל מקרה, אם תגורו על נתיב של הסקיי טריין, הנסיעות הן לא ממש ביג דיל מבחינת זמנים. סתם טרדה מיותרת.

Empirical

New member
טוב לדעת

אנחנו טיפוסים אורבניים, והיינו שמחים לקצת אקשן. מצד שני - בנוגע לילדים העסק די נזיל, אם אתה מבין למה אני מתכוון...

גם עם התוכניות הנזילות* דירת 2BR, כלומר 3 חד'

בישראלית, אמורה להספיק כהתחלה. אני מניח שעלות דירה כזו במצב סביר תתחיל בכ-$1800-2000** לחודש בונקובר באזורים שציינתי, ותתחיל בכ-$1400-1600** בברנבי (כל הסכומים כוללים בדר"כ מסי עיריה, דמי אחזקה ולפעמים גם חלק מהיוטיליטיז).

אתה אמנם תצטרך להתנייע יותר מ/אל העבודה בסקייטריין/אוטובוס/פרייבט, אבל אשתך (אלא אם כן היא תעבוד רחוק) בוודאות תהנה יותר ממה שיש לעיר להציע. שיקול של עדיפויות וסגנון חיים.

*אם כוונתך שאי אפשר לגדל ילדים בעיר/באקשן (בכל מקרה האקשן של ונקובר הוא לא האקשן של תל אביב) - לדעתי אתה טועה. את הילדים שלנו גידלנו בתל אביב, בצנטרום של הפיילה, והיינו חוזרים על כך, ללא היסוס, בכל רגע נתון.

***אני מתנצל מראש במידה ואני טועה בהערכת העלויות - כבר כמה שנים שאישית אני לא בשוק השכירות.

TrigATUSA

New member
התנצלות במקומה

2 BR יתחילו לדעתי מ 2000$ בדאון טאון, וילכו יותר יקר די מהר ובקלות

כן, זה הגיוני לגבי הדאונטאון.

אם לפחות אחד מהם צריך להגיע מ/אל SFU באופן קבוע, וגם לשם חסכון כספי, נראה לי שקומרשל דרייב (ע"י commercial-broadway) הוא פתרון טוב. בערך כמו לגור ברחוב שינקין (עם כל ההבדלים שנגזרים מהעובדה שזו ונקובר ולא תל אביב...).

orenfriedman

New member
כמה עצות (נסיון 5 לשלוח...)

א. צור קשר עם המחלקה שלך באוניברסיטה - הם יוכלו לעזור בעיצות בתחום הדיור וכדומה, וגם לקשר בינך לבין אחרים שיוכלו לתת עיצות מועילות.

ב. אם הכוונה להתנייד ברכב, אז ונקובר/SFU יכול להיות סביר, תלוי איפה בונקובר (עיר על שטח גדול...). בתחבורה ציבורית זה קצת פחות נוח - גם עם הסקייטריין עדיין יש נסיעה באוטובוס מהתחנה לאוניברסיטה.

ג. עלויות השכירות בברנבי נמוכות מאשר בונקובר. מחירי דירות אפשר למצוא בקרייגסליסט, ובזמנו (לפני שנים...) גם באתר canada.com שם התפרסמו מודעות הדירות של העיתונים הגדולים.

ד. יש כאן (בפורום) אי אילו דוקטורנטים או פוסטדוקס מ SFU בתחום כזה או אחר. לא יודע אם הם עדיין פעילים בפורום. חפשו סטודנטים ישראלים באתר של האוניברסיטה (בד״כ יש פירוט של תלמידי PHD או פוסט).

ה. אנחנו גרים בברנבי לא רחוק מ SFU ומאוד מרוצים. אבל מזמן עברנו את השלב הלימודי בחיים שלנו...

ו. אכן ברנבי היא נטולת ״אקשן״. מצד שני גם ונקובר היא לא בדיוק ניו יורק או תל-אביב. הכל יחסי.

זכור לי שבזמנו, כשהתקבלתי לדוקטורט ב UBC, הסטיפנדה היתה מגוחכת (כבר לפני עשור וקצת) יחסית למחירי הדיור במרכז העיר. תחשוב טוב אם אתה רוצה להיות לחוץ כלכלית רק בשביל לגור במרחק הליכה מסטנלי פארק...

Empirical

New member
היי, באמת הרבה תודה

אכן, לא נראה לי שנוכל להרשות לעצמנו להשקיע 2000 דולר לחודש בשכירות. ברור שיהיה כאן שינוי בסגנון החיים, ואנחנו חיים עם הרעיון הזה בשלום.
גם אנחנו לא צעירים, ומסיבות זה לא הענין כאן - יותר התחושה האורבנית החמימה של לדעת שבכל שעה של היום (או הלילה) יש פעילות בחוץ. אני מניח שזה מאפיין של תל אביב שלא קיים בערים רבות.

שאלה חשובה: האם ניתן לחיות בברנבי (נניח קרוב יחסית לאוניברסיטה) ללא רכב?

שוב, הרבה תודה על התשובות המועילות.

orenfriedman

New member
בדיפלומטיות זהירה

אציין שגם בונקובר proper לא קל למצוא מקומות שפתוחים לתוך הלילה. לא פעם רמזו לנו בעדינות שהגיע זמן לזוז, בשעה 11. מצד שני כבר כמה שנים שממילא אנחנו לא מחפשים את זה, אז יכול להיות שצעירי הפורום (וסתם נטולי ילדים) יוכלו לייעץ יותר.

אנחנו חיינו בברנבי שנתיים בלי רכב (עם תינוק...). זה לא תענוג גדול, אבל גם לא סוף העולם.

יש לא מעט איזורים בברנבי שהם self sufficient - מרחק הליכה לקניות, ספריה, תחבורה ציבורית, בתי ספר וכדומה.

אני לא צרכן של sfu - אולי מזדמן לשם פעם בשנה, ככה שאני לא סמכות בנושא.
למיטב הבנתי אפשר לגור על ההר (צמוד לקמפוס) - יש שם קצת מסעדות/קניות, מן הסתם גם איזו מרפאה או משהו כזה. בשביל להגיע לכל מקום אחר צריך אוטובוס או רכב.
אם לא גרים על ההר, אז רצוי (מאוד) קירבה לאוטובוס שמגיע ל sfu או קירבה לסקאיטריין, שמתחברת לאוטובוס שעולה/יורד את ההר כל הזמן.

בגדול התחבורה הציבורית מאוד נוחה, ודי יעילה/עומדת בזמנים - חוץ מאותם פעמים שהיא לא... גם זולה למדי. חפשו setup של 10 דקות הליכה לסקאיטריין (או 5 דקות נסיעה באוטובוס) + 10-20 דקות ברכבת + 20 דקות אוטובוס לאוניברסיטה. לא סוף העולם.
כמו שציינו כאן, גם east vancouver (על הסקאיטריין) יכולה להיות אופציה - רק צריך לברור טוב את מקום המגורים - יש שכונות שאכן ״פעילות״ בשעות הלילה, ולא הייתם רוצים להיות שם...

Empirical

New member
אחלה

תודה רבה על התשובה המפורטת. אני חושב שלא נתחכם, ונחפש דירה קרובה לקמפוס.

היה יכול להיות נחמד לשמוע ממישהו מ-SFU המלצה על שכונה נחמדה (בעלות סבירה) קרוב לאוניברסיטה, או חוות דעת על univerCity על ההר.

TearGarden

New member
אנחנו חיים ב-East Van

אם בכל זאת יעניין אותך האיזור הזה אתה מוזמן לפנות אליי.

בהצלחה!

Empirical

New member
קפצתי על המציאה (ראי פרטי)

YVRlimor

New member
מציעה לבדוק את אזור Commercial Dr.

אזור East Van -
מרחק של כמה תחנות Skytrain ואוטובוס לקמפוס.
אזור שוקק יחסית- חנויות, בתי קפה על הכביש (לא בקניונים)
צעירים ומשפחות צעירות, בתים עם אופי....

במקבילה ישראלית אפשר לומר שזה די דומה לאזור שינקין- אלנבי בתל אביב.

מוזמנים לפנות אם אתם זקוקים לעזרה.

readytojump

New member
Hey Empirical

We are from that area - feel free to PM me with questions.
Also regarding DT places - plenty are open till 2 am
after that is a nap time for Vancity ;)

השאלה המרכזית היא מה המקצוע של אשתך

היא אמורה להיות זו שתחזיק לכם את הראש מעל המים.
*בזה* צריך להתרכז. התחלתם כבר לחפש לה עבודה?

Empirical

New member
ככל הנראה יעבור די הרבה זמן עד שתוכל לעבוד.

היא גם לא בעניני תכנות או פיננסים. לא משהו שבנינו עליו מלכתחילה.

למעלה