מגילת אסתרונומיה

אביתר30

New member
מגילת אסתרונומיה

מאמר על הקשר בין שמות השרים במגילה לכוכבי הלכת

יוסי ר1

Active member
אני חייב לציין, שבתחילה חשבתי

שהכותב קיים מצוות שתייה עדלאידע. אבל מהר מאד שבתה אותי התיאוריה המרתקת שלו, למרות שבינתיים עברתי עליה רק ברפרוף. מרתק!

סוריאל

New member
../images/Emo31.gif

הכותב מערבב שחזור פילולוגי בעייתי, ניתוח ספרותי מוזר, קרעי מיתולוגיה נטולי הקשר ומובאות מדרשיות חסרות הצדקה (איך הפך המדרש המאוחר על שבע הנערות של אסתר לכוונת הפשט [סליחה, הסוד] של מחבר המגילה?). בקיצור, לא משכנע. בלשון עדינה.

ממש לא בדיוק, ההוא מאד משכנע

הדמיון בין סיפור יוסף לסיפור המגילה מאד ברור ובולט, בהרבה מאד פרמטרים. התיזה של המתמטיקאי הזה נראית לי קצת מופרכת שכן הוא משתמש בהתעמלות מדרשית מוגזמת ביותר

הנה המאמר על הנושא של ד"ר נעמה שורק

שפרסמתי באתר אימגו קיימים מוטיבים סיפוריים מדהימים בדמיונם בין מגילת אסתר לסיפורי יוסף: 1. מישהו צעיר, יפה המעורר חן וחסד בלב כל רואיו, נקלע לחצר של מלך זר. 2. אותו מישהו מסתיר את ייחוסו, עמו ומשפחתו. 3. קיימת עלילה של הטרדה מינית. 4. הצעיר המסתורי זוכה לחסדיו של המלך. 5. הצעיר מתחתן לתוך משפחת המלוכה. 6. בשיא הסיפור, אותו צעיר נמצא בעמדת מפתח, כאשר הזהות שלו נחשפת. 7. עמדת המפתח מאפשרת להציל עם שלם מגורל של אבדון. מומלץ לקרוא

אלי ו.

New member
אבל במאמר עצמו היא טוענת נגד התאוריה

כאילו ספר בראשית ומגילת אסתר הם בני אותה תקופה ואף מוכיחה את זה בצורה נאה. מעבר לכך המאמר קצת מוזר בעיני היא ממחזרת סברות עתיקות על מקור החג בלי סימוכין, היא מביאה הוכחה מוזרה על מקור חג החנוכה ממסכת ע"ז, הוכחה מאוד תמוהה ובמיוחד תמוה השימוש בביטוי המטעה "גמרא מפורשת" כששם מדובר על 16 ימים המכונים "ימי אידם" בהם אסור לחגוג ולסחור עם הגויים מכיון שמדובר בימים שהוקדשו לעבודה זרה ובודאי שלא עוסקים בענין חג החנוכה. אפשר להשתמש בדמיון ולטעון שקלנדא-סתראנורא כמו חנוכה נמצאים בסביבות היום הקצר בשנה ולהתלות בשמונה ימים ובאמת אולי יש בטענות האלה משהו אבל מצד שני, הגמרא המפורשת מדברת על ימים בהם אסור לחגוג. אשמח אם היא תחזור לכתוב כאן ולהגיב על הנושא.

יוסי ר1

Active member
תעשה חיפוש בתרבות עברית,

תמצא ים של דיונים בנושאי חנוכה, ימי אידם, וגיור חגים זרים.

למעלה