מגיה הרמטית

א פ ו ר

New member
מגיה הרמטית

אני מצטער אם הנושא הזה כבר נפתח לדיון בעבר אבל האם מישהו יודע מהי מגיה הרמטית

MsPiggy

New member
קראתי ספר על זה... אני אנסה לענות

מאגיה הרמטית - המאגיה של הרמס. אם אתה רוצה לספר קוראים מאגיה הרמטית והמחבר שלו הוא סטפן אדרד פלאוארס, חוץ מתיאוריה הוא כולל גם תרגול מעשי רב. בעיקרון קראתי את הספר, אבל אני לא זוכרת כלום
"פילוסופיה הרמטית היא צירוף של כל זרמי החשיבה שהתקיימו באגן המזרחי של הים התיכון במאות הראשונות לספירה. היא מחברת גנוסטיקה* לניאו-פלטוניזם (פילוסופיה שמקורותיה הם הפילוסופיה של אפלטון ומיסטיקה מזרחית. הושפעה מאוחר יותר ע"י הנצרות) ולסטואית (פילוסופיה יוונית הדוגלת בשלטון ההיגיון, בשוויון-נפש לטובל ולרעות הבאות על בני אדם ובאי-כניע לגורל) ומשבצת את כולן בטבלה התרבותית המצרית. היא מטמיעה בתוכה יסודות מהדתות והמערכות הילוסופיות של העברים, המסופוטמים והפרסים. התפיסות של אסכולות המסתורין היוונית-רומית והמצרית נכללות בה, כמו מספר נוסחות ורעיונות שנלקחו מהמערכת הנוצרית עולת הימים. שאר-הרוח של השיטה ההרמטית היה טמון, בעיקרו, במזיגה דינמית ולא כפותה להלכה מסוימת של שתי קוסמולוגיות תורת המסתר העיקריות באותו זמן: הגנוסטית והניאו-פלטונית. המאגיה ההרמטית היא בתמציתה הפעלת הפילוסופיה בדפוס של פעולות טכניות..." *גנוסטיקה - הגנוסטיקה מאמינה שהעולם הוא הבריאה של הרוח הרעה ולא רק האזור שבין רוחות האור והחושך. לגנוסטיקן הבריאה החומרית היא "רעה", ולכן חייבת להיות תוצאה של בריאה שנעשתה על ידי "אל רע". הגנוסטיקה בעיקרת היא דואליסטית ומחלקת את העולם לטוב ורע. עמוד 36-37 מאגיה הרמטית - המאגיה של הרמס מאת סטפן אדרד פלאוארס מקווה שלא בילבלתי אותך יותר מדי עם זה...

MsPiggy

New member
יש עוד ספרים על מאגיה הרמטית?

קראתי את הספר לפני איזה שנתיים בערך ככה שאני בכלל לא זוכרת מה כתוב בו... אבל יש בו הרבה אינפורמציה... מה לא אהבת בו?

faith2

New member
...

הוא יותר מדי בסובך מתוך עצמו... הספר לא מסודר בצורה טובה... ואממ אישית נור שיעמם אותי לקרוא אותו...אחריי עשרות עמודים הפסקתי לקרוא אותו ואני בתור אחת שאוהבת לקרוא
ובקשר לעוד ספרים על מאגיה הרמטית אין לי שמץ סורי

MsPiggy

New member
אבל עדיין יש את החלק המעשי בסוף

והוא מסביר הרבה על ההיסטוריה של המאגיה ההרמטית... והזכרתי כבר שיש הרבה תרגול מעשי בסוף?

faith2

New member
נכון....

החלק האחרון מאוד נחמד אבל מהעמוד הראשון עד המעשי ממש למות משיעמום....

א פ ו ר

New member
נכון

נכון זה ספר קצת קשה אבל אני חושב שאפשר להוציא ממנו הרבה

למעלה