מגורים משותפים

לאט לאט

אני לא הייתי רצה. הייתי נותנת למבחן הזמן לעשות את שלו. מגורים יחד- אומר להכניס את הילדים לעניין. אם אתה מבולבל - חכה עם זה... שום דבר לא בוער. בהצלחה.

deena

New member
זה מלחיץ לאללה דולב

לא משנה כמה אהבה יש. זה שאתה נלחץ, לדעתי, זה בגלל שאתה מספיק אינטלגנט לא לקפוץ למים לפני שאתה עושה חושבים. מה שעברת לא מזמן, בסדרה של פרידות (אם אני זוכרת נכון) וגירושין גם לא מזמן, מוסיף עוד טיפה לחץ. לא צריך לקשור מטפחת על העיניים, ולקפוץ לתוך מערכת יחסים מאוד מחייבת (ולדעתי מגורים משותפים זה מאוד מחייב ולא צעד שלוקחים ככה סתם בהרף עין) יש המון דברים שצריך לקחת בחשבון, כל מיני סידורים ושינויים(וכמה נספחים קטנים כמו הילדים של שניכם). לא חייב למהר, קח זמן, תראה לאן הקשר מתקדם. איך אומרים? החפזון מהשטן? ועם כל זה- בהצלחה. זה דורש אומץ, אופטימיות ויכולת התמדה בקשר.

ת מ ו ש

New member
למה למהר באמת???

יש אהבה , טוב לכם הביחד אז למה לקלקל באמת??? האידאל לפעמים הוא שנינו ביחד וכל אחד לחוד!!

עצה מבעל נסיון... ../images/Emo18.gif

כבעל נסיון בעניינים אלו,
אומר לך כי הולך אתה לצעד לא קל אשר כשלונו, אם חס וחלילה יקרה.. עשוי לסיים את הקשר או ליצור בסיס כל כך רע להמשך, שכדאי יהיה לשקול את קיומו
- לכן - קודם כל צריך לשקול את כדאיות העניין לאור האמירה הנ"ל. אומר לך כי צריך אתה לשאול את עצמך מספר שאלות הבהרה, שכל אחת מהן משמעותית בתחומה ולנסות לענות לעצמך עליהן מבלי לערב שיקולים רגשיים..
נסה להיות אובייקטיבי נסה להגדיר לעצמך מה האינטרסים שלך בעניין, השאלות/סוגיות:- א. ממה נובע הצורך במגורים משותפים -
כמה זמן האישה לבד..כמה זמן חלף מנישואיה האם היא כבר גרה עם חבר קודם.. האם היא תלותית בקשר.. הכי חשוב..האם היא עצמאית כלכלית או שהמגורים המשותפים נועדו להקל עליה כלכלית.
ב. מה מצב היחסים שלך עם ילדיה ומה עמדת ילדיך (תוך הנחה שיש לך) כלפיה. האם יש מקום/חדר/ים שיהוו פינה לילדיך כשהם מתארחים אצלך. אנטיגוניזם מצד אחד מילדיה, או אי מציאת ילדיך את מקומם - הנו נזק ומכשול גדול.. זכור ילדיך הם החשובים מכל וכל..ואם הם לא יראו בכך טוב, והקשר שלך איתם עשוי להפגע- המנע מהצעד. ג. היכן הולכים לגור ביחד - בדירה שלך? בדירה שלה? אם הולכים על זה - ממליץ לכם לשכור דירה ביחד ולך - להשאיר את דירתך פנויה לקבלך במקרה ותהיה תקלה המצריכה החלצות. זכור!!! החופש שלך יהיה מוגבל, לדעתי והמטלות המחייבות שלך בבית המשותף יגדלו משמעותית (כולל הגדלת הוצאות). ד. אם הכל מאוד נקי ואין פה שום אינטרסים כלכליים, מדוע מעבר למגורים קרוב קרוב..אך בנפרד..לא נותן מענה על הצורך? (היתרונות - למשל תוכלו "להתבודד" מתי שתרצו ולא לחכות עד שהילדים ילכו לישון).. ה. דבר אחרון - האם אתם הולכים ללדת עוד
ילדים? אם כן..תן יותר חיוביות לנושא..לדעתי, אישה שילדה כבר שלושה.. לא באמת תרצה עוד צאצאים, אלא אם יעודם הוא לקשור את הגבר אליה..הזהר
בנקודה זו מהחלטות חד צדדיות של הגברת. בהצלחה...

תודה.

נתת לי נקודות למחשבה. הפחד הכי גדול במגורים ביחד בעיניי זה הפגיעה בילדים. כנ"ל גם לגבי להכיר את בני לבן זוגי.

הבהרה-העצה טובה גם לנשים.. ../images/Emo24.gif

קבלתי מספר מסרים זועמים למייל הפרטי..
(לצד המסרים התומכים..) לכן אבהיר - העצות לדולב טובות גם לכן הנשים ויכולות להאיר נקודות שלא חשבתן אודותן - א. האינטרס הכלכלי- לא רק נשי. לא רק נשים אינטרסנטיות כלכלית יש, נכון.. יש גם גברים שרוצים לחסוך את שכירת הדירה ולהתחלק בהוצאות הארנונה וההוצאות הכלליות. צריך לחשוב, אם מחליטים לגור יחד, על מפתח הוגן לחלוקת ההוצאות. ב. עניין הילדים -מרכזי ונחרת במסכתם כבעל נסיון יכול אני לומר, שהילדים שופטים וישפטו אותנו בסופו של דבר במושגיהם. אייני בין התומכים בדעה כי הילדים הם אנוכיים וכי עלינו לחיות את חיינו כראות עינינו..וכל מקרה לגופא!! תלוי איזו טראומה הוו הגירושין לילדים וכמה הם היו מעורבים בבלגאן. תלוי באיזו חרדת נטישה הם נמצאים. תלוי מה היחסים עם ההורה השני ועוד משתנים רבים. בודאי תלוי מי בן/בת הזוג, גישתו/ה לילדים והאם הוא נתפש כאיום על מעמדם אצל ההורה.ילדים מגיבים למצב בין אם נבחין בכך ובין אם לא... יש גבול לכמות בני הזוג שילדים יכולים לראות שיש לאמא/אבא. משך היחסים גם הוא חשוב.. אפיזודות חולפות נתפשות רע מאוד אצל ילדים... לזועפות, שוב.. אייני שובינסט להיפך.. אני חושב שעצתי לא מבטאת אנטי לזוגיות, אלא אהבה רבה..לילדים שלנו ולנו..
אוהב את כולם פה..

יעלילה1

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה עם זה. כשעוברים לגור ביחד עם הילדים, זה כבר לא שיקול שלך בלבד, יש גם ילדים בתמונה וזה הופך את הכל להרבה יותר מורכב.

r e d head

New member
אבל

העצות שלך כן מבטאות אנטי זוגיות כי זוגיות זה קודם כל ובראש ובראשונה אהבה ורגשות ואתה כותב "אומר לך כי צריך אתה לשאול את עצמך מספר שאלות הבהרה, שכל אחת מהן משמעותית בתחומה ולנסות לענות לעצמך עליהן מבלי לערב שיקולים רגשיים.. נסה להיות אובייקטיבי נסה להגדיר לעצמך מה האינטרסים שלך בעניין, השאלות/סוגיות:- וזה להבדיל מהתשובה הזאת למשל שבאה מאהבה

אהבה שאינה תלויה בדבר..

בזה בדיוק מדובר, השאר את רגשותיך בצד, תעשה טעויות בגללן בלבד אם רוצה אתה את האמת לבחון עשה שיקול ענייני קר כקרחון. פה לא מדובר בסתם התאהבות, נכנסת לשם ומחר -מה.. התאדות.. הרבה מוטל פה על הכף וצריך לנהוג במלוא האחריות. אני לא נגד זוגיות ונגד אהבה "רד הד".. אני רק בעד עשייה נבונה.. קל ללכת אחר הרגשות, לעיתים אל אנשים מניפולטיביים ליטות.. אהבה.. היא מילה כללית אך אני מדבר על זו הטהורה שאינה תלויה בדבר- בתכלית..

אפשר לדבר על זה

ואפשר לחיות...אישית, פה מדסקס למוות,מוציא הצורך מהמערכת.ובבית חי...

דולב...

אין מינימום זמן... יש את התחושה הפנימית שלך... ולא העצות שכותבים לך פה... בילבול...ברור שיהיה...לההפך למשפחה מורכבת... תחשוב על הצד החיובי בדבר... שתי משפחות מתאחדות...ונהפכות למשפחה אחת... בעצמך כתבת... טוב לנו ביחד...יש אהבה... לך על זה... והמון המון בהצלחה...

דולב37

New member
תודה על היחס

אכן אני שוקל את העניין יש לי ילדים שחיים עים גרושתי את בני אני רואה הרבה אני מתעודד ומאחל לעצמי שהדילמות בחיי יהיו מהסוג הזה ולא דברים רעים ושהאהבה שיש לי בלב תמשיך לעד .לכולם מאחל המון אהבה

bibi122

New member
צטער

התחלתי לקרוא את התשובות ונשברתי באמצע...... לא הצלחתי להבין...אתה רווק...גרוש...יש ילדים.... אתה אומר שיש לה 3 ילדים....באיזה גילאים.... אתה בנוי לזה.... בדרך כלל הילדים הם מקור הריבים בין בני זוג במיוחד כשאחד ההורים הוא לא הורה ביולוגי.... יש המון פרטים חסרים לי ולכן עליך לשבת כמה דקות בשקט....להעמיד את כל העובדות....אבל את כולן....ולתת תשובות לעצמך. אם התשובה חיובית אז בהצלחה ואם לא אז שיהיה בהצלחה בכל זאת....

למעלה