מגורים חיפה

מירית 101

New member
מגורים חיפה

היי, אני כנראה אתחיל ללמוד השנה באוניברסיטת חיפה ולכן התחלתי לחפש דירות. (אני מגיעה דיי מרחוק) הייתי היום בדירה ברחוב יעקב חזן בנווה שאנן וברמת העיקרון הקו היחידי שעובר ממש מתחת לבית הוא קו 38 שלמיטב הבנתי לא עובר דרך האוניברסיטה.. לאחר בירור קצר נאמר לי שאפשר ללכת ברגל (מרחק של כ 7 דקות) ולהגיע אל צומת עם תחבורה ציבורית נוחה. האם נכון הדבר? הדבר הנוסף שהבנתי הוא שהרחוב הוא דיי שקט ורחוק ממקומות בילוי וכ'ד, עד כמה משמעותי העניין ועד כמה כדאי לייחס לו חשיבות בבחירת מקום מגורים? אשמח לעזרה.. המשך ערב נעים, מירית.

deathcaster

New member
תשובה

יעקב חזן הוא רחוב שכמעט כולו מקביל לרחוב הגליל וברחוב הגליל ישנה לא מעט תחבורה ציבורית לרוב אזורי חיפה, אבל לאוניברסיטה יש רק את קו 36 או 36א, בתדירות של שעה למעט שעות 8 עד 10 שאז יש אותו כל חצי שעה בערך והוא נמשך עד שעה 5 ועשרים, וכל הלילה יש את קו 200 החל מ-11 בלילה ועד 4 וחצי בבוקר, יש לו תחנה בגליל 6 וכמה תחנות ברחוב התיכון (גם רחוב ליד) אם הרבה סטודנטים גרים בנו"ש ומסתדרים כך ...אני בטוח שגם את
מעבר לכך... כמעט כל אוטובוס באוניברסיטה מגיע למרכז חורב.... משם יש הרבה קווים שמגיעים לנו"ש כך שאפשר לקחת כמעט כל אוטובוס לבקש כרטיס המשך, לנסוע כמה דקות למרכז חורב ומשם לקחת אוטובוס נוסף לנו"ש. ברוכה הבאה לחיפה
ובתור סטודנט אם הייתי צריך לשכור דירה - הייתי מחפש מקום שקט, ורח' יעקב חזן לא קרוב לשום מוקד רעש ציבורי... אז נראה לי שיהיה כדאי לך.

קשה להסתמך על 36

לצערי זה מה שאני צריכה לעשות בימים אלו וזה לא קל כי שעת ההגעה שלו היא בתווך של איזה חצי שעה אז לפעמים כמעט מפספסים אותו (עדיין לא קרה לי) ולפעמים צריך לחכות חצי שעה. אני הייתי מחפשת דירות יותר קרובות למרכז זיו שם גם עובר 141 והוא יותר אמין (אם כי לעיתים מאוד עמוס) או באזור רמז שם עוברים שני הקווים.

amitk80

New member
יש גם את קו 123

שעובר ברחוב טרומפלדור. אני זוכר שהוא עובר בתדירות מאד גבוהה. לא זוכר בדיוק כל כמה זמן

מֵירַב

New member
קו 123 - כל רבע שעה, לפי אתר אגד.

ובלי קשר - שונננננננננננאת את הקו הזה, מסתובב יותר מדי

אני מדברת על תחבורה לאוניברסיטה

והוא לא מגיע לשם, באזור עצמו עוברים עוד קווים אבל לאונ' זה רק 36 ולדעתי גםשכר דירה נמוך לא שווה לקיחת שני אוטובוסים כל יום.

amitk80

New member
סליחה סליחה

קו 141 עובר בטרומפלדור התבלבלתי עם קו 123.

amitk80

New member
צודק

טעיתי הוא מגיע לתחנה של חנות הפרחים אחרי זיו. למעשה הוא עולה מאיזור הצ'ק פוסט לכיוון זיו ואז ממשיך לחנות הפרחים (אני חושב שזה רחוב חנקין) ומשם ממשיך לאוניברסיטה. את יכולה אבל להגיע לזיו עם כל קו (17,18,19). התדירות שלהם גבוהה ושם להחליף ל 141.

infinity0

New member
קו 123 והגעה לאוניברסיטה

מאוד מרגיז ש-36 ו-141 יש בערך פעם בשעה
לגבי 123, אפשר לקחת 123 ולרדת במרכז חורב, ואז להמשיך לתחנה שברחוב חורב (קצת אחרי הרמזור של חורב/פרויד) ולקחת משם מה שבא: 37, 24, 146 ...

מירית 101

New member
תודה לכולכם!

האמת שהשכ"ד ממש לא נמוך אבל התרשמתי מהדירה יחסית.. נראה מה יהיו צעדיי בהמשך ושוב תודה!

amitk80

New member
שיהיה בהצלחה

במציאת דירה ובלימודים. מה את מתחילה ללמוד?

מירית 101

New member
תודה רבה!

בערך כמו הילה שכותבת כאן. זאת תוכנית פסיכודאלי, שילוב של רב תחומי עם תולדות האומנות בשביל להמשיך אח"כ לתרפיה באומנות.

amitk80

New member
בהצלחה

שיהיה לך בהצלחה במה שתלמדי. אם את עדין מחפשת מגורים יש לי משהו להציע לך. דירה באיזור מרכז חורב ושכר דירה יעלה לך 1000 שקל. כניסה אפשרית ב 1 לאוקטובר. תשלחי לי מסר אם זה רלוונטי ואני אקשר אותך עם הגורם שגר שם. שבת שלום

amitk80

New member
עדכון קטן מירית

לצערי המודעה בנוגע לדירה כבר לא רלוונטית. בכל מקרה שיהיה בהצלחה ואם אפשר לעזור במשהו אז בשמחה

למעלה