מגורים בחיפה

sapirco2

New member
מגורים בחיפה

שלום שמי ספיר,
באוקטובר הקרוב אתחיל ללמוד במרכז האקדמאי ויצו חיפה.
אני צריכה עזרה לגבי חיפוש דירות.

מחפשת דירה חדר עד שלושה חדרים, תקציב 2500 גג. קרובה למכללה, אפילו במרחק הליכה. שכונה עם תחבורה ציבורית נגישה למכללה, וגם לאזורי קניות. טיפה שוקקת חיים סטודנטיילים. (מקומות בילוי-פאב שכונתי...)
שיהיה בה סופרים, מכולות, צרכניות, לא צפופה מבחינת חניה.
כנראה אני אגור לבד או עם בן זוג, אז כך שתהיה נעימה ללון בה, או להסתובב לבד בלילות.
מה לגבי מזג האוויר? היכן יותר כדי לגור מבחינה זו..
מבחינת אוכלוסיה מעורבת, חיי חברה, מקומות בילוי..
הבנתי שלא מומלץ לגור באזור הדר, והתחתית.. אבל כן המליצו לי על מסדה, שזה יותר שוקק חיים אך בעיות חניה. (כנראה אני יהיה עם רכב)
בת-גלים, הבנתי שקרובה למכללה, ולתחבורה ציבורית, אבל שזו שכונה טיפה אפלה ומפחידה בלילות. די נמשכתי ליופי שבה, ולקרבה לים כמובן,
קרית אליעזר?קרובה.
אז מה אתם ממליצים?

תודה מראש לכל המגיבים והמגיבות

ע מזרחי

New member
אין בחיפה שכונה "שוקקת חיים סטודנטיילים"

לדעתי - האזור שאת צריכה להתמקד בו הוא קריית אליעזר.

GuestOfHonor

New member
ולשמוע יריות שמחה מחתונות כל היום

(כך לפי חבר שלמד בויצ"ו וגר בקריית אליעזר)

ע מזרחי

New member
או זיקוקים מאולם חתונות (בקריות)

או זיקוקים מהטכניון (בנווה שאנן)

או קריאות שאבס על נסיעה בשבת (הדר ונו"ש)

או רעשי "חרקה" מהכביש (רחוב אבא חושי, רח' אלנבי)

או רעשי מנוע מתאמץ של משאיות ואוטובוסים (בלפור, הציונות, דרך יד לבנים, פרויד)

או סתם רעש של ילדים (בכל מקום שיש גןף בי"ס או מגרש משחקים)

uIsses

New member
זיקוקים מהטכניון עוד לא יצא לי לראות

אולי חוץ מימי העצמאות.

יצא לי לנסוע בשבת הרבה פעמים בנו"ש ולא ראיתי שהדתיים מתנגדים בצורה פרובוקטיבית לכך. אולי בהדר זה קורה יותר (למרות שגם שם נסעתי לא מעט בשבת), אבל באופן כללי יש שם בלבולת שלמה לגבי חסימת רחובות ואף אחד לא יודע אף פעם מה סגור ומה פתוח בשבת , ככה שיכולות להיות התקלויות לא נעימות.

dozenMatter

New member
ביום הסטודנט יש גם זיקוקים, וזהו....

בהדר החסימת רחובות די ברורה - בהרצל חוסמים קטעים קצרים וברחוב החלוץ מתחתיו יש תח"צ בשבת...עד כמה שאני יודע, הקבוצות הדתיות (על כל גווני הדת) בחיפה חיות בשלווה עם שאר האוכלוסייה, אף פעם לא ראיתי חיכוכים של זריקות אבנים וצעקות על מכוניות בשבת. בניגוד לקריית אליעזר שיצא לי לשמוע מיליון פעם את הזיקוקים והיריות מהחתונות, זה נשמע לי כמו סתם אנטי לדתיים. אם כבר הדר, אז הזיקוקים והיריות של חליסה יותר מרגיזים, שלא לדבר על המצב הסוציו-אקונומי של השכונה שגורר אחריו שלל בעיות.

EgeBamayasi

New member
זה תלוי באזור בקרית אליעזר

באזורים שיותר קרובים לים יש דממה בלילה

למעלה