מגה קוד:

• פותח הנושא Vtach
  • פורסם בתאריך

Vtach

New member
מגה קוד:

אתם מגיעים לבית שבו נמצא בחור צעיר שוכב מחוסר הכרה... עור קר ולח, דופק ול"ד נורמליים. אמא שלו סיפרה שהוא יצא לרוץ בבוקר ריצת 10,000 וכשחזר לא הרגיש טוב ולא רצה לאכול או לשתות.... מה יש לו??

Vtach

New member
מישהו יכול לענות??

הקפצה... יש פשוט כמה אפשרויות ואני לא בטוח מה נכון... מישהו יכול לעזור לי???

amitzahavi

New member
יכול להיות התיבשות...?

או אחד מהבעיות שנוצרות בגלל חום....

לא בטוחה...

יכול להיות שזאת התיבשות , אבל אני דווקא לא בטוחה בגלל שהיא אמרה שהלחץ דם היה בסדר, ואם זאת התייבשות הוא צריך להיות נמוך יחסית, לא?

amitzahavi

New member
ששכתי להסתכל בכלל

שהוא כתב שיש לו לחץ דם נורמלי. מה האפשרויות שלך?

עקב ירידה ניכרת של סוכר בדם

ירידה ניכרת של סוכר בדם המתאפיינת בדיוק במה שהיא ציינה: עור קר ומזיע, לחץ דם תקין (בגלל זה קשה להבחין),בגלל שהוא התאמץ (זה היה לאחר ריצה) ולא אכל לאחר המאמץ דבר שגרם לירידה בסוכר. וזייהו! אה, והטיפול: במקרה של הכרה לתת לחולה סוכריה (שווה לסבול מהתופעה :), או כפית סוכר(-בעצם לא ממש :/ ). ובמכרה של החוסר הכרה רופא צריך להזריק גלוגוז לוריד, אבל אסור לתת שום תרופה דרך הפה. עכשיו באמת זייהו!
נופר

נראה לכםםםםםםםםםםםם

נראה לך שתתני לו סוכריה?????? מחוסר הכרה??????? שמעת פעם על גוף זר במחוסר הכרה זה מאוד נעים...............

לא התכוונתי ש...

התכוונתי שבמקרה שהוא לא מחוסר הכרה ויש את ירידת סוכר בדם נותנים סוכריה ( משהוא מתוק), אולי לא רשמתי נכון אז אני חוזרת בי. ובמקרה של חוסר הכרה נותנים זריקת גלוקוז לוריד. אם כבר אתה במד"א ומעניין אותי לדעת ממה אתה חושב שהוא איבד את ההכרה? (דופק ול"ד נבדקו והיו תקינים...)

../images/Emo12.gifאה,סליחה!

לא שמתי לב...מצטערת
. בכל מקרה אני כמעט בטחה שזה בגלל חוסר סוכר ומקווה שעזרתי במשו.

orend123

New member
"אס סליפ" זה אני

פשוט כתבתי ממחשב בבצפר ולא שמתי לב שמישהו היה מחובר.

מער

New member
תשובה שלי!../images/Emo101.gif

הייתי לוקח קצת סוכר על האצבא ושם אותו על החניכיים (מעל השיניים הקידמיות) כדיי שהיכנס קצת סוכר למחזור הדם. וכמובן האיבחון שלי זה היפרגליקמיה. ולכל הרופאים והפארמדיקים חכו עם המזרקים והניתוחים!

elani9

New member
יכול להיות הפרעת קצב מסוימת ?

אולי צריך בירור קרדיאלי (האם היה לו דופק סדיר?)(תקנו אותי אם אני טועה). ועדיין הקורס שלי (88 שעות)לא נפתח ואני ממשיכה לחכות .

מע"ר, להיפר בחיים לא נותנים סוכר...

היפר - הרבה היפו - פחות כמו היפר נטו
אם כבר אז היפוגליקמיה.. ושחכתם משו חשוב כאן שבהיפו גם במעורפל הכרה ניתן סוכר. ואני שמעתי מאיזה פראמדיק שגם בחוסר נשים קצת דבש בפה, מתחת ללשון, ורוב הסיכויים שהוא יתעורר תוך 5 דק´.

amitzahavi

New member
אבל

בסיפור מקרה לא דיברו על היפר\היפו גלקמיה ולא נתנו את זה כחלק מהעבר הרפואי של החולה..... בדרך כלל זה כתוב...

orend123

New member
להיפך...

למה שיגידו לך במה הוא חולה? נכון? זה כמו שאלה: הגעת לחולה שנמצא כרגע מפרכס, לפי עברו הרפואי הנ"ל חולה אפליפסיה, בד"כ מקרי סאטוס. ממה סובל הנפגע? :) סתם קצת ציניות.

amitzahavi

New member
שאתה מגיע לחולה...

אתה לא שואל עם יש לי עבר של בעיות רפואיות
כמו שבמחן סוף יש לך שאלה שכתוב בה שיש לבן אדם עבר של בעיות לב והוא שמן ושותה ומעשן ולא משתתף בפעילות ספורטיבית אז אתה מגיע למסכנה שזה M.I או מה שהמקרה לא יהיה....

orend123

New member
כן! נכון! אבל

אתה מתאר מצב שבו בשאלה אומרים לך שהנ"ל חולה סוכרת, הם גילו לך את התשובה! לדוגמא יש שאלה: הגעת לחולה לאחר התעלפות, לדברי המשפחה פשוט נפל, וזה קרה בעבר. אבל לא יגידו לך שהנ"ל חולה אפילפסיה! כן שואלים אם יש עבר רפואי של מחלות אבל לעיתים המשפחה פשוט לא יודעת שהבן/אח/אבא/אמא... חולה במשהו.. בכלל. יש שאלה כמו שאמרת הגעת לחולה אשר מדווח על כאבים בחזה ביד שמאל ובלסת, מזיע חיוור וקשיי נשימה, הנ"ל סובל מעודף משקל ועל השולחן מונחת קופסת סיגריות. הבנת כבר שזה MI? אבל בחיים לא תבוא בסוף שאלה כזו: ...קופסת סיגריות. החולה סובל מMI.... מי בדיוק בדק? ומה השאלה הזו באה לבחון? זה יותר כמו סיפור עם התחלה אמצע וסוף. טוב כתבתי הרבה אבל אני מקווה שתבין ששאלה טובה באה לבחון ולא לספר סיפור, צריך גם לחשוב קצת ולכן יסתירו ממך את אותו פרט ויתנו לך לגלות מהו. לילה טוב.

למעלה