מגבר Kemper - דבר מדהים

yehuda kotton

New member
מגבר Kemper - דבר מדהים

אני לא זוכר שזה הוזכר כאן (פספסתי?), אז בקרוב זה יוצא לשוק וזה נראה כפריצת דרך מהותית בסימולציה של מגברי מנורות: http://www.youtube.com/watch?v=h0SmSl1aS1w&feature=related בניגוד לשיטת ה"מידול" במכשירים נוכחיים כמו ה-axefx ודומיו, המכשיר הזה מוצא "טביעת אצבע" של איך מגבר מתנהג ע"י העברת אותות ניסיון דרכו והשוואה למקור (זה כנראה דומה לשיטת הקונוולוציה דגימת ריברבים). בכל מקרה הכל מודגם בווידאו. מבערך 00:55 אפשר לשמוע את אותות הניסיון ברקע, וב 01:35 הוא משווה את הקמפר לבוגנר המקורי. זה מאוד דומה. אחרי סיבוב נוסף של דגימה הקמפר נשמע ממש כמעט זהה לבוגנר (02:25). מה שיפה לעומת במידול רגיל, יש לנו כאן אפשרות אמיתית להשוות את התוצאה למגבר המקור (כמובן המגבר מגיע כבר עם דגימות מוכנות גם). רק נשאר לשמוע איך זה גם "מרגיש" ונראה לי שאני צריך לשקול מחדש את הקניה הבאה שתכננתי (two rock).

EvilPizza

New member
אהלן יהודה

זה הוזכר כאן ברעש דיי גדול לפני כמה זמן שהמגבר הוצג לראשונה בNAMM SHOW, אני בטוח שתוכל למצוא את הדיון המלא בארכיון. בכל מקרה, כן, מדובר בפריצת דרך רצינית אבל אני חושב שעוד יש דרך ארוכה מכאן ועד לשימוש במגבר של קמפר במקום במגבר ''אמיתי''. אני ממש לא מחשיב את עצמי בתור חולה בוטיק\מנורות\וינטאג' וגם כמעט קניתי את האקס אפקטס 2 יותר מפעם אחת השנה, אבל אני לא חושב שהטכנולוגיה הזאת הגיעה למצב שבוא היא ''שמישה'' וכדאית כלכלית מספיק בשביל להשתלט על שוק המגברים המודרני. כמה דברים שלא מוזכרים בראיון: 1) הקמפר לא מסוגל לקבל פדאלים, בכלל. 2) אין שליטה אמיתית על הסאונד לאחר ביצוע הפרופיילינג. אם עשית פרופיילינג לבוגנר מלוכלך, זה מה שתקבל, אתה לא יכול לשנות לערוץ ה'נקי' לדוגמא. 3) אם אני זוכר נכון, יש מקום מוגבל מבחינת מקום לאפיוני מגברים במכשיר. 4) עדיין צריך להריץ אותו דרך בוקסא או מוניטורים שהם FRFR בשביל לקבל תוצאה שמרגישה נכון. בסיטואציה הזאת, הייתי בודק אפשרות של להריץ את הAXE FX דרך פאוור אמפ מנורות. מקווה שeverything makes sense, גמור מעייפות. לילט'

yehuda kotton

New member
תודה

כן, יש עוד לא מעט מגרעות כמו המבנה שלו אבל מבחינת טכנולוגיה ובעיקר מבחינת הסאונד עושה רושם שאין שני לו. אגב נראה לי שיש להם פתרונות מעניינים ללא מעט מהמגרעות שהוצגו. אני כבר מחכה איזה 4 שנים מאז שקליף מאקס אפקס הבטיח לי ש"בקרוב" תהיה גירסת תוכנה. אני רוצה את הקמפר הזה בפלאג-אין, אין סיבה סתם לשלם על חומרה מיותרת. לדעתי הדבר הזה יצליח או יפול על הסאונד, כל יתר השיקולים מתגמדים.

amber g

New member
הטכנולוגיה של הקמפר קיימת שנים ברמת התוכנה.

יש המון פלאגינים שעושים בדיוק את אותו הדבר שהקמפר עושה, וזה תמיד ליד.

אנטיגן

New member
לינקים?

אשמח אם תוכל לתת לינקים או שמות של תוכנות/פלאגינים שעושים מה שקמפר עושה, או משהו דומה. אני לא שמעתי על דבר כזה עדיין.

amber g

New member
זה נקרא convolution

ויש עשרות פלאגים כאלו. יש את sir1 וsir2, יש את סדרת הir של waves, ואפילו את Reverence שבא עם קיובייס. רובם מיועדים במקור לדגימת רוורב ולא מגברים, אבל הם יעלו דגימות מגברים בלי בעיה. מה שצריך זה את הפלאגין המארח (מהרשימה למעלה), וקובץ דגימה. יש המון קבצי דגימה חינמיים ברשת - חפש impulse response.

yehuda kotton

New member
זה באמת עושה רושם אותו דבר...

....אבל התוצאות מדברות בעד עצמן. לפחות כך זה נראה לי כי זה לא מנסיון אישי. לפי כל מיני הדגמות ברשת זה נראה יותר מ"על יד". עוד לא שמעתי פלאג קיים עם תוצאות כאלה בדימוי מגבר. כשאני חושב על זה, הטכנולוגיה לא חשובה אלא התוצאות ובלי קשר אם זה בפלאג או חומרה התוצאות מרשימות.

amber g

New member
התוצאה מרשימה בגלל שהדמואים של המגבר

מאוד מוגבלים. ברגע שיהיה דמו מקיף והנגן ינגן בעוצמות שונות וקטעים שונים - זה כבר יהיה פחות מרשים. שוב, יש כבר היום דגימות כאלה ברשת, וחלקן אפילו טובות מאוד, אבל זה לא יחליף מגבר וזה לא מצדיק השקעה כספית כל כך גדולה.

arch23

New member
לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד בכל מקרה

כמה תיקונים: 1. לא נכון - יש external fx loop (יש גם דימויי פדאלים במכשיר עצמו). 2. לא נכון - יש שליטה על הסאונד בתוספת כמה מאפיינים שלא היו קודם כמו sagging למשל. אפשר להוסיף גיין למגבר יחסית נקי ולהוריד גיין מערוץ דיסטורשיין. זה נכון שכדי לקבל ערוץ נקי וערוץ גיין של מגבר צריך לבצע פרופיילינג לשניהם כמו בכל מדמה מגברים אחר. 3.ההגבלה היא 1000. 4. בניגוד ל-? זאת טכנולוגיה מרשימה מאוד באופן כללי, במחיר זול יותר מ-axe-fx (וזאת הנקודה היחידה שאני משווה בין השניים, לשניהם יש את השימושים שלהם אבל). אם כבר מחפשים חסרונות אז זה אולי באופן ביצוע הפרופילים ובעובדה שהשחרור כל הזמן נדחה ונדחה...

Katarzis

New member
זה העניין, שהדברים האלה תמיד נופלים ב"הרגשה"

בקיצור, עד שננסה בידינו, לא נדע.

על פניו נראה שזה לעולם לא ישחזר במדוייק את

המקור - ויש לכך מספר סיבות. המערכת עובדת על עיקרון שבו מתייחסים למגבר כאל קופסא שחורה. לתוך הקופסא השחורה הזו מכניסים אות ידוע מראש ובודקים את המוצא שלה ביחס לאות שנכנס. האפקט שיוצרת הקופסא השורה על האות הידוע (פונקציית התמסורת שלה) הוא לכאורה הפרופיל של המגבר. מנקודה זו אם נשליך את פונקציית התמסורת הזו על כל אות אחר, הוא אומר לקבל את המאפיינים של הקופסא השחורה שמדדנו - זו פעולת הקונבלציה (מתמטיקה נטו) שעליה דובר. על פניו זה נשמע מושלם - אבל יש בעיות... 1. האופן שבו נעשית המדידה הוא ע"י מיקרופון + פרה שקולטים את מוצא המגבר/רמקול ומועברים למדמה המגברים שדוגם את האות הנכנס. הבעיה היא שגם למיקרופון ולפה יש פונקציית תמסורת משלהם, ומה שנקלט ע"י המדמה כולל גם את פונקציית התמסורת של שניהם. במילים אחרות; עם מיקרופון ופרה אחרים, המגבר המשוחזר ישמע קצת אחרת. 2. מגבר הוא לא חיה לינארית והסאונד שלו משתנה עם העוצמה. אני מניח שאות הדגימה שלהם מנוגן בעוצמות שונות, אבל בוודאי לא יכסה את כל התחום, ולכן מרווח הדגימה במישור העוצמה יהיה כנראה מוגבל ולא יכסה את כל התחום. 3. דגימת המגבר נעשית בחלל אקוסטי מסויים, ולכן תכלול גם את השפעת החדר על הצליל. בחלל אקוסטי אחר, המגבר המקורי ישמע אחרת, אבל המדמה ישמור בזכרון שלו גם את מאפייני החלל האקוסטי בו המגבר נדגם מכתחילה - וזה כולל גם את רעשי הרקע שיש בחלל הנדגם. 4. על הנקודה הזו אני מניח שהם התגברו, אבל בכל מקרה כדאי לציין אותה: בשביל לדגום את האות באופן מושלם יש לדגום אותו באין-ספור נקודות במישור התדר ובעוצמה, או לפחות ברזולוציה שבה האוזן האנושית כבר לא תשמע הבדלים. גם אם נצטמצם לרגישות האוזן, עדיין מדובר על הרבה מאוד מידע. את המידע הזה המדמה אמור לקלוט ולהתמיר בזמן אמת (לייטנסי מינימאלי) וזה דורש כוח עיבוד חזק מאוד. דבר שני, בעוצמות הנמוכות מאוד - ברמה של ביט למערכות דיגטליות יש בעיה לקבל החלטות (דיטרינג) וכל רעש רקע יכול להתפרש לכאן ולכאן, לכן אני מניח שהמדמה מתעלם בצורה זו או אחרת ממה שקורה בעוצמות חלשות מאוד, וזה פוגע הן בדינאמיות של האות המשוחזר והן בדיוק שלו. זה על קצה מזלג, כי יש עוד פקטורים...
><>

שפירא86

New member
איזה יופי, סופשבוע - ועדיין הקורס

במערכות ליניאריות רודף אותי, במשותף עם אנליזה הרמונית... (מצד שני, סוף סוף הם מעניינים, אפליקציה שלהם ולא רקמתמטיקה על הלוח מאחורי המרצה). שנה ב' - שנת הקונבולוציה.

למעלה