מגבלה

אני לא חושבת שאפשר לומר "מיותרות"

מדובר בהרגשה, שקל לדעת שהיא לא הגיונית, אבל בכל זאת לא *מרגישים* שהיא לא. וכן, גם אני מכירה אותה, אבל אני חושבת שזה קורה פחות עם הזמן. ואפשר להסתדר עם זה. מהרהרים בשאלה הזו לרגע, הולכים לאכול משהו טעים שאין לו אבא ואמא ושוכחים. (וחוץ מזה, קרקרים עם טונה?
לא מצאת לעצמך משהו טוב יותר להתגעגע אליו?
)

BLecker

New member
מצטער אבל אין לי מה להזדהות איתך...

אני לא מבין איך את יכולה לרצות לאכול גופות, אם את כבר בחרת ואת באמת מאמינה בזה אז תשמחי בזה, אבל אם את מרגישה שאת חייבת לאכול בע"ח מתים אז את מוזמנת ולחזור ולהנות מהגופות ה"כל כך טעימות" שלך ולחיות עם המצפון שלך... אף אחד לא הכריח אותך להיות צמחונית, אז אם את לא עושה את זה מרצון(למרות שאת מודעת למציאות), את יכולה להפסיק(לא שאני ממליץ לך או משהו כזה)

אל תזלזל בי!

זה לא שאני רוצה לאכול, סתם- זה מוזר שאני לא אוכל את זה עוד לעולם, אפילו שפעם הייתי רגילה

איכסה

New member
אבל זה קצת מיותר,

להציג נקודה שהיא מובנת מאליו. אין טעם לדבר בפורום צם-טם (צמחונות טבעונות, הבנתם?
) על געגועינו הנוראים לסטייק עסיסי. זה פשוט לא לעניין.

tamar brandy

New member
אוי בבקשה אל תגיד לי...

שאף פעם לא קרה לך מקרה שנורא רצית לאכול חיה כי זה בטוח קרה לך. זה קורה לכל צמחוני או טבעוני אנחנו גדלנו עם הורים שהכריחו אותנו לאכול חיות שלא עלתה במוחנו המחשבה שזוהי גופה על הצלחת שלנו ורק מתי שהתבגרנו התחלנו לראות את הדברים בצורה אחרת ושונה. ההתגעגעות הזו לבשר נמצאת אצל כל צמחוני\טבעוני ואפשר רק להתחיל להגעיל את עצמך כדי שלא תאבד את העשתונות ותתחיל לאכול את זה. בבקשה תחזיר לי תשובה במהרה תמר

דנההההה

New member
לרצות לאכול חיה????

אני צמחונית כבר 12 שנימ ואני יכולה לומר מנסיונ שעמ הזמן שוכחימ בכלל את טעמו של הבשר... אני ממש לא צריכה להגעיל את עצמי - בשבילי זה מאוד ל א טבעי לאכול בשר. מקווה שיומ אחד זה יהייה ככ בשביל כולכמ.

tamar brandy

New member
טוב...

אולי אצלך זה אחרת אבל יש רגעים שאמא שלי מבשלת ויש ריחות שמזכירים לי ואני אישית באה ממשפחה שאוכלים בה הרבה בשר (כבר לא בזכותי) ויש לי רגעים די נדירים שאני רוצה לאכול בשר...

BLecker

New member
לא!

מאז שנעשיתי צמחוני! רק המחשבה על הבשר הגעילה אותי, כל פעם שמישהו בכיתה אוכל סנדוויץ' עם סלמי(שיש לו ריח מאוד חזק) אני ישר יוצא מהכיתה כי הריח הזה מעלה בי חלחלה! ואם היה לי רצון לאכול בשר, הייתי אוכל, אבל אני לא רוצה

tamar brandy

New member
אבל...

זה לא יכול להיות שאף פעם בלילה למשל לא נזכרת בטעם טוב של בשר... נכון זה מאוד מגעיל ודוחה והריח מגעיל ומעורר בחילה אבל אני למשל מלא פעמים נזכרת בכל מיני טעמים אבל אני יודעת את העובדה שזה חייה מסכנה שיש לה זכות לחיות אבל אני לא מכחישה שהטעם של הבשר טוב... זה בטח נראה לך מגעיל מה שאני אומרת ובמיוחד שאני טבעונית ומאוד רגישה לחיות ואפילו אחותי אמרה לי יום אחד שאני מתייחסת אל החיות כאילו הם קדושות (זה לא הזיז לי) אבל אני אף פעם (בהמשך החיים שלי) לא אוכל אפילו לא חייה אחת!!!! אז זה לא נורא להודות שאתה לא נזכר אף פעם באיזה טעם טוב (לא בציניות) כי אנחנו בני אדם וההורים שלנו דחפו לנו לגרון חיות לפני שהפכנו להיות צמחונים........ תחזיר לי תשובה תמר

אני מזדהה

ויכול להיות (אני מדגישה- לא תמיד) שאם מישהו אוהב טעם של משהו יותר קשה לו להפסיק- ולפעמים זה מראה על יותר חוזק וכוח רצון...

ואני דווקא כן יכולה להזדהות.

למרות שאצלי זה בעיקר נוגע למסעדות שהייתי נוהגת לאכול בהן מאכלים מסוימים, ולמאכלים שאמא שלי נהגה להכין לעיתים נדירות רק בשבילי. למשל קשה לי לחשוב איך אני אגיע לפאריז בלי לאכול סטייק בל'אנטריקוט, או לאמסטרדם בלי לאכול בקאפה דה קלוס.

Neta558

New member
זה עובר עם הזמן

אצלי לפחות, זה עבר דיי מהר. בסופו של דבר, יוצא שאני אוכלת היום הרבה יותר סוגים של מאכלים מאשר כשאכלתי בשר, אז אין לי הרבה למה להתגעגע. בכלל, כשאני מנסה לחשוב על טעם של בשר, זה דיי מגעיל אותי. כשבוחרים במשהו, זו לא באמת מגבלה. אני תמיד מתקנת כשמישהו מעיר ש"אסור לי" לאכול בשר. יש בכך חשיבות מבחינתי, להבהיר שזאת בחירה מודעת בדבר. זה לא שיש לי בעיה בריאותית או כל איסור אחר, אלא שאני מוצאת לנכון להגביל את עצמי מאכילת בשר משיקולים מוסריים. אל תחשבי על זה בתור מגבלה, חישבי על כך בתור בחירה, ותראי שכבר תהי יותר מרוצה מעצמך

האמת שלא....

לא יודעת מהרגע שהחלטתי שאני נהיית צמחונית אז זהו לא רציתי יותר לאכול בשר לא גירה אותי לא כלום... אולי זה כי לא מי יודע מה אהבתי בשר גם קודם ותמיד העדפתי דברים אחרים... אם אני אי פעם אהיה טבעונית זה בטוח יהיה אחרת כי הדברים שאני הכי הכי אוהבת זה דברים שעשויים מחלב

למעלה