מגבלה

מגבלה

לא מזמן חשבתי על זה שפעם בחופשה אכלתי קרקרים עם טונה. אז חשבתי "אני לעולם לא אוכל את זה עוד..." זו סוג של מגבלה- לעולם... אומנם אני בחרתי לא לאכול דגים (ואני אמשיך לא לאכול אותם. בד"כ גם לא אכלתי טונה כי דמיינתי שיש בזה עיניים..), אבל זה מגביל אותי, מבחינה מסויימת. עוד מישהו פעם הרגיש כמוני? אני רוצה שיזדהו איתי...

איכסה

New member
לי זה לא קרה,

אני פשוט התחלתי להיות צמחוני בגיל צעיר יחסית (8), ולכן זה היה הרבה יותר קל. אני מניח שעם הזמן הגועל יגבור על הרצון לאכול את זה, וזה יעבור לך טבעי. בסופו של דבר צמחונות וטבעונות הן מגבלה בפני עצמן, את מגבילה את עצמך מלאכול דברים מסויימים. גם מוסר ומצפון הם מגבלות, רק שצריך למצוא את הדברים שלא הכרת לפני שהפכת לצמחונית. ובאופן ספציפי לטונה, אני מציע לך לראות "מסע עולמי", היה שם איזה פרק על ההריגה של הדגים האלה. נורא.

TheHead

New member
להלן קטע דפוק

ראיתי לפני כמה שבועות את Made In Israel בטלוויזיה... יש קטע שהם אוכלים בשר... ורק מלראות את זה קיבלתי בחילה!!! עם זאת, ריח של בשר עדיין עושה לי את זה בריבוע. אין לי שום הסבר הגיוני לכל הנ"ל. אולי ביום מן הימים פשוט לא ייצלו בשר בסביבה שלי ואז כל זה יהיה רק זיכרון.

אפרתי 17

New member
ל TheHead

אצלי זה בדיוק אותו הדבר! המראה דוחה, הריח... הריח זה כבר משהו אחר...

TheHead

New member
חיות פרועות שכמונו

יש כאן שיעור מעניין מאוד על דרך הפעולה של התודעה שלנו הציגי אותו בפני הכיתה וקבלי פטור ממק'דונלדס למשך עשרת הגילגולים הבאים. העיקר ש
פצצות (וואו אני שמח שהם שמו את האייקון הזה!!!)

skin blues

New member
מכירה את זה..

כל פעם שמזמינים בבית פיצה..... הריח ... זה קצת חסר לי. בשר (שפעם מאוד מאוד אהבתי) כבר עושה לי בחילה, אני לא מסוגלת לשבת קרוב למישהו שאוכל בשר- קשה לי עם כל הריחות והמראות. לפחות מזמינים לי פיצה בלי גבינה, שזה גם טעים מאוד מאוד (אבל אי אפשר להשוות ממש). יש הגבלה, כמובן- אבל כל עוד היא נעשת מרצון ולא מהכרח (רפואי למשל) אז הרבה יותר קל להתמודד איתה. אני חושבת שלי לדוגמה קל בהרבה להמנע מעוגות (לא טבעוניות) מאשר לאדם שחולה בסכרת / אלרגי ללקטוז . חשבי על זה כך-יש מיליון מאכלים מהם לא היית צריכה להפרד שהפכת לצמחונית, ועכשיו את מכירה עוד המון מאכלים טעימים בזכות הצמחונות.

Yael Floyd

New member
פיצת טופו טעימה זאת הפנטזיה שלי...

ריח של פיצה פשוט מטריף אותי אבל ריח של בשר.. אני מעדיפה לדמיין שזה הריח של הרוטב, ואם הרוטב חסר מרכיבים רעים אני אוכלת אותו עם תפוח-אדמה. תמיד אפשר לאלתר

Neta558

New member
יש פיצות טבעוניות טעימות!

פיצה אמיתית היא פיצה בלי גבינה, כמובן
ואפשר גם להכין עם גבינת טופו, צריך רק להכין אותה טוב, שלא תעשה מוזרה...

Yael Floyd

New member
אבל בבצק של הפיצה האמיתית יש ביצים.

בכל מקרה, תמיד אפשר לאלתר ותמיד אפשר למצוא פיצה טבעונית שתהיה גם אכילה. אני בכל אופן, מעדיפה כבר לאכול לאפות או פיתות ערביות מאשר להסתבך בלמצוא בצק טעים.

Neta558

New member
לא

על איזה פיצה אמיתית את מדברת? בפיצריות לא עושים את הבצק עם ביצים.

Yael Floyd

New member
אז בדומינוס כן.

<יעל הייתה לפני שבועיים בקניון ישר אחרי ביצפר וחיפשה משהו לאכול שהוא לא פלאפל (יותר מדי פלאפל.. הלך התיאבון אליו) ואז חשבה להזמין פיצה בלי גבינה בדומינוס. הזמינה, ובאמצע הביס התעוררה ושאלה את המוכר "יש לכם ביצים בבצק?" "ברור!" והוא לא הבין מאיפה לעזאזל מגיעה ילדה שמבקשת פיצה בלי גבינה וביצים>

Neta558

New member
את בטוחה?

נשמע מוזר... אפשר לפנות אליהם, ובלה בלה בלה... אולי נברר את זה בצאט?

Yael Floyd

New member
בסניף באר שבע אני בטוחה.

ומן הסתם, אם בבאר שבע שמים אז בכל הסניפים שמים ביצים. ושאלתי אותו אם הוא יכול להכין לי פיצה בלי ביצים בבצק, והוא אמר שאם לא ישימו ביצים הפיצה תאבד את "הטעם המשובח של דומינוס". אבל בקשר לשאר פיצות.. אני חושבת שכדאי לבדוק ת'נושא. למרות שדומינוס הם בערך היחידים שהפיצה שלהם באמת ברמה (אבל יקרהההה...)

bevit

New member
פיצה ידידותית לטבענים

בזמן האחרון אנחנו מזמינים רק פיצה מטר. העובדה שיש להם פיצה בלי גבינה בתפריט פשוט קנתה אותי. שאלתי אותם לגבי הבצק, והבטיחו לי שאין שם ביצים. הם אפילו רשמו בפרטים שלנו שאנחנו טבעונים, כך שלא צריך להסביר כל פעם מחדש. אה, כן, זה גם טעים

tali_le

New member
גם בפיצה האט מאוד ידידותיים לטבעוני

בכלל, הפיצות היותר איכותיות הן הטובות - כי שם הדגש הוא המון על הבצק, על הרוטב ועל התוספות - ולא סתם ג'יפה... בכל מקרה - בפיצה האט וגם בפיצה מטר - תוספת חינם במקום הגבינה.... ודומינוס זה איכס בכל מקרה טלי

תה יקרה...../images/Emo26.gif

תחשבי על זה: את לעולם לא תאכלי בשר-אדם. את לעולם לא תרצחי בני-אדם. את לעולם לא תטיסי מטוס לתוך התאומים. אלה אמנם הבחירות שלך, אבל זה מגביל אותך מבחינה מסויימת. לא
...

איכסה

New member
ומה אם?

ומה אם היית ביתו של אוסמה בן לאדן והיית מפוצצת בניינים בזמנך החופשי? אלו שאלות מיותרות, השרשור הזה (לדעתי) מיותר, את בחרת להיות צמחונית, תתעסקי בהווה ולא בעבר.

למעלה