מגבות

זה שאין לי ילדים לא אומר שאני לא יודעת

מחירים
בעיניי 50 ש"ח לבקבוק זה לא המון. בעיקר שלא מחזיקים בבית צי של בקבוקים.
הבעתי את דעתי, את לא חייבת לקבל אותה!

fairytale10

New member
הגדירי צי!

יש לנו 7 בקבוקים לתמ"ל
2 בקבוקים למים
1 כוס לשתייה...

שום בעיה אם אין בו שריטות, בכל זאת עסק לא זול

בקבוקים - אם הבקבוק אינו שרוט אין בעיה בשימוש חוזר. בקבוק שרוט זורקים לפח כי כך למעשה משתחרר הביספינול איי מהפלסטיק. אז כל עוד אין שריטות, לא צריך לקנות חדשים
בכל זאת, כל בקבוק זה עניין של 40-50 ש"ח, פטמות בערך עוד 25-30 ככה ש... אני לא היתי קונה חדשים.
אם יש לך בקבוקים של בי פרי, שימי לב רק שלא נוצר עובש בגומי למעלה שעל האוטם. מאמ אותו דבר, עם אלו שנפתחים מלמטה ויש להם גומי, אוונט רק החדשים עם הטבעת וזהו :)
אם נורא חשוב לך הסטריליזציה, ניתן לרכוש כדוריות כלור לסטריליזציית בקבוקים\פטמות\מוצצים
מגבות - למה צריך חדש??

hallo kitti

New member
יש לי את הבקבוקים של טומי טיפי

רשום שאין בהם ביספינול, לפחות לא בפיטמה ובבקבוק עצמו, העניין הוא שהם איתה מאז שהיא נולדה (הקטנים) ועד עכשיו (הגדולים) ועם הזמן ככל שגדלה התחלנו לנקות אותם באופן רגיל עם סקוטש ולא עם מברשת בקבוקים, כי היא כבר התחילה לאכול רגיל.
פחדתי שאולי השריטות של הסקוטש יגרמו להצטברות חיידקים או שבקבוקים קטנים ששוכבים עכשיו בארון כבר לא טובים לשימוש... בכל מקרה יש לי תחושה שכדאי לקנות חדשים.
אמנם כשהקטנה נולדה קנינו המוווון (!!) בקבוקים בערך שמונה מכל גודל, כי לא היה לנו בר מים והיינו צריכים להעמיד בקבוקים עם מים רותחים כדי שיתקררו ויהיו מוכנים בשבילה, עכשיו אני מניחה שנוכל להסתפק בשניים כי לא צריך להכין מים מראש, אני צודקת או שלא מומלץ לתת לתינוקות עד גיל שלושה חודשים לשתות מתמי 4?

אני אגיד לך את דעתי...

המוני תינוקות ברחבי כל העולם מקבלים תמ"ל עם מי ברז... ההורות המערבית מעמידה 20 בקבוקים על השיש עם מים רותחים ומחכים שיתקרר.
מה שלא ברור לי, זה למה עדיף מים שהורתחו ועמדו בבקבוק פלסטיק בעודם רותחים, על פני מים מינרלים???
זה בדיוק כמו שנראה לי מפגר לחמם בקבוק מים לתמ"ל בתוך כערת מים חמים.. והרי ידוע שפלסטיק וחום לא הולכים יחד. אז למה לא לחמם במיקרו וזהו? לפחות זה לוקח עשירית מהזמן

אחיותיי הקטנות מקבלות תמ"ל במים מינרלים. אני מבטיחה לך שאין להן קרניים.
אגב, הן גם קיבלו מים מגיל חודש

אני יודעת שמרתיחים מים מינרליים ואז

מקררים, את שמה מים מינרליים ואז במיקרו? אחותי הייתה עושה כך, שמה מים בבקבוק, סיבוב אחד במיקרו, תמ"ל וזהו.
לגבי שתיית מים, בארץ לא ממליצים על שתיית מים לתינוקות, חברותיי בחו"ל נותנות מים לתינוקות. לא ראיתי שקרה להם משהו
מה ההמלצה אצלכם?

אני עושה 100 סיסי מינרלים+20 רותח מהקומקום

הכי קל לי פשוט להוסיף מים רותחים במקום לחמם את כל הבקבוק
מי שכן משתמש במים מורתחים, אני תמיד ממליצה למלא בקבוקים ב100 cc מים רתוחים ואז יש בקבוקים מוכנים לשימוש, את מה שחסר משלימים עם מים מהקומקום ואז אין צורך בכלל לחמם.

העניין עם המים זה לא שאסור לתת, זה פשוט כדי למנוע מצב של מוות\נזק מעומס על הכליות. אפשר לתת כמות מאוד מאוד קטנה של מים (שניים שלושה שלוקים) לתינוקות קטנים. אחותי כבר אוכלת מוצקים מגיל 4 חודשים (היום בת חצי שנה) אז נותנים לה מים אחרי הארוחה
לא ממש גיבשתי דיעה לגבי "האם יש צורך לתת מים" כי מצד אחד החלב הרי מכיל את כל הנוזלים שהילד צריך, מצד שני, אנחנו מרגישים צמא גם אם שתינו חלב...
אני לא רופאה, זה איך שאני פועלת

hallo kitti

New member
לתינוקות קטנים לא נותנים מים (לא משנה איזה)

בגלל שהם מקבלים את כל הנוזלים שהם צריכים במזון שלהם. במידה והם מקבלים יותר מדי נוזלים מאזן האלקטרוליטים שלהם עשוי להשתבש וזה מסוכן, זו הסיבה.

hallo kitti

New member
אני לא נותנת לה לשתות מינרלים עד היום

וגם אני מנסה להימנע, כי אני לא יודעת היכן הבקבוקים האלו עמדו בשמש וכמה זמן. בפלסטיק כאמור יש ביספינול שהוא חומר שמחקה את הפעילות של אסטרוגן בגוף. צריכה שלו ע"י ילדות קטנות עשויה לגרום לבגרות מוקדמת וצריכה שלו ע"י מבוגרות עשויה לגרום לסרטן (למדתי על זה, זה לא סתם מקריאה באינטרנט). לכן אני מעדיפה להשתמש במי תמי 4 ולא במינרלים. גם מהברז כמובן אפשר אבל לוקח הרבה זמן להכין את התמ"ל כי צריך להרתיח ולחכות שיתקרר במקום להוציא ישר מים פושרים מהמתקן...

לא נכון, במיוחד אם מביאים בחשבון

שתמ"ל מכינים עם מים.

תינוק צמא יבקש לינוק יותר, או לקבל בקבוק נוסף. הנקה/תמ"ל זה לא רק אוכל, אין מה לתת מים לפני שתינוק אוכל (ולא טועם) מוצקים.

YULI9

New member
תינוק עד גיל שישה חודשים לא צריך לקבל מים

בלי קשר לסוג התזונה.
רק כשמתחילים לתת אוכל מוצק צריך לתת גם מים לשתות.

yaya87

New member
ההנחיות של משרד הבריאות נכון להיום

הן להתחיל עם מוצקים בגיל 4 חודשים
כך שלתת לתינוק מים רק חודשיים אח"כ נראה לי קצת מוזר

YULI9

New member
משרד הבריאות ממליץ על טעימות מגיל ארבעה חדשים

וזה מבלבל הרבה הורים ולפעמים הורס הנקה לאמהות שמיניקות מלא.
הכוונה לטעימות זה לתת כמות בגודל של אפונה, רק לטעום, לא יותר מזה . זו לא התחלה של מוצקים.
אם אכן נותנים רק טעימות זה לא אמור להשפיע על כמות המזון הנוזלי שהתינוק מקבל.

fairytale10

New member
אם את מרגישה שצריך להחליף, תקנו חדשים..

ואגב יש מברשת מגניבה של 'סאסי' לניקוי בקבוקים עשויה סיבים מיוחדים שלא שורטים את הבקבוק.
יש לה מיכל למילוי סבון כלים, ממלאים ומנקים את הבקבוק... מה שכן את הפיטמה אני מנקה תחת זרם מים עם הידיים
כי המברשת הקטנה לדעתי לא כל כך יעילה. יש אותה בסופר פארם...
אין בעיה עם תמי 4. לא מומלץ להרתיח מים מינרלים כי אין שם איזשהו מרכיב שקיים במי ברז והוא חיוני לתינוקות - זה מה שאני יודעת,
לא חקרתי לעומק. תמי 4 זה מים מסוננים ולא מינרלים אז אין בעיה.
ולגבי מים רתוחים מראש, אפשר ישירות מהקומקום או להעביר לקנקן כשהמים מתקררים מעט ואז פשוט למזוג לבקבוק בעת הצורך..

yaya87

New member
גם אני לא הבנתי

למה צריך להעמיד על השיש צי של בקבוקים עם קצת מים,שיתקררו.
שמים בקנקן גדול על השיש להתקררות או באמת ישירות מהקומקום.

ady18

Well-known member
עונה

לכול אחד יש את המגבות שלו לפי צבעים לפעמים מחליפים לא קריטי.
לא אין לנו גם לשיער וגם לגוף,לפעמים לרגלים יש.
וידים משותף.
פנים שוב מגבת גוף
ויש לנו ארון בשביל זה.

למעלה