מברוכ אח של באסו...

gsprukt

New member
../images/Emo11.gif יאללה, טיראן

הגיע הזמן שתרכוש לעצמך זוג קלילים קלילים כאלה, עם צמיגים דקיקים, תצטרף לקבוצה עם רכב ליווי ותתחיל לרכב גם בכביש. אגב, יש טיולילה השבוע? היה מעולללללללה בשבוע שעבר...

Mont Ventoux

New member
קטע 8: איזה מיליונים ירדו לטמיון?

באסו (המחסל המחייך) חגג ועימו חגגה גם איטליה. מי צריך נסיך כשיש מלך? csc תכננו היטב את היום. סורנסן בבריחה המוקדמת אפשר להם לשבת מאחורי עבודתם של קבוצות אחרות. אז היה שם הרבה סאוניר דובאל וגם ליקוויגז ברדיפה, אבל כשהגיע הזמן להיות רציניים ססטרה עלה לחזית, וכך רבים וטובים נאלצו להפרד. עבודה מצוינת של ססטרה. רוחאנו עשה קצת יו יו, וניסה את כוחו - באופן יחסי, הרבה לא היה שם. אבל משאיר טעם לימים שיבואו. ואז קם הנסיך. צריך להגיד, לפיקולו פרינצ'יפה יש ספרינט יפה בעליה. אבל אז הוא מתישב ו... באסו מגיע אליו רגוע, בקצב שלו, עוקף אותו, ולרגע חשבתי שהוא יעבוד עימו כדי להגדיל פערים. שום דבר. כונגו מאבד מהר מגע, ובאסו ממשיך לשייט לו במעלה הפאסו לנצ'אנו. בניגוד לקטע ההרים הראשון שנה שעברה, בו באסו קם-דחף---קם-דחף, הפעם הוא היה יותר רגולרי. הוא לא ניסה להיות איזה רקדן-על אלא פשוט רכב בסגנון שלו, ואיך שזה התאים לו. חלק. במקצב גבוה. בשליטה. נראה לי כי בהשוואה לקטע ההוא, היום הוא התאמץ פחות. וזה סימן טוב לעתיד. די לוקה - ראש של לוחם. חזר ועקף את רוחאנו וניסה ככל האפשר לצמצם נזקים. סימוני - הזמן עובד לרעתו. לדעתי, בשנתיים האחרונות היתה ירידה ביכולת הטיפוס שלו, ואין סיבה לצפות לשינוי במגמה הזו השנה. בשנתיים שחלפו סימוני שוב ושוב השליך את האשמה לכיוונו של כונגו. השנה הוא בא עם קבוצה חדשה. אמנם ההרכב חלש יותר ממה שהיה צפוי להיות - כי את ברטוליאטי איבדו לפציעה וגם את ריקו לא לקחו (כי לא לוקחים לג'ירו רוכב שמעורב בחקירת חומרים) - אבל חברי הקבוצה תומכים בו כמיטב יכולתם. וסימוני? סימוני סימן לעצמו את קטע 16 למונטה בונדונה. אביע תקוותי שלפחות יצא מן הג'ירו הזה עם ניצחון בקטע. סאב - איבד המון זמן ונראה די רע. לא חשבתי שיאבד כל כך הרבה זמן וזה לא סימן טוב עבור מי שאינו מהמטפסים ה"טהורים" ורוכב את ההרים הגנתי. מצד שני ההרים ה"אמיתיים" יגיעו רק בשבוע האחרון, אז יש לו עוד קצת זמן להתאושש (אם כי עוד לפני זה תקוע ה-ITT שבו הוא חייב לתת). יש לי רק בקשה שלא יתרסק וישאר במשחק לפודיום. קיקה גוטירז - ממשיך להראות מצוין. בקצב הזה הוא עוד יכול להיות ההפתעה של הפודיום. אני בעד. אבל זה עדיין הג'ירו, וחלק מכוכבי העליה הראשונה עוד ימצאו עצמם הרחק מאחור בעליות האחרונות. ועוד תקווה: שזה לא יהפוך למירוץ של איש אחד, ושהפריצות יישארו עד ליום ההרים האחרון.

אולי המהירות בחלק הראשון של הקטע

השפיעה על היכולת של חלק מהרוכבים. בשעתיים הראשונות מהירות הפלוטון הייתה 50 קמ"ש. נכון שהייתה להם רוח גבית, אבל עדיין, זו מהירות גבוהה מאוד לקטע שאמור להסתיים בעלייה ארוכה וקשה כמו היום. מי שהכתיב את הקצב הייתה למעשה קבוצת הבריחה הגדולה והחזקה. כך קרה שבתחילת העלייה הסופית הפלוטון התדלדל במהירות מכ-60 רוכבים לכ-15 רוכבים. מי שנשאר היו כמעט רק רוכבי הדרג הראשון + כמה מעוזריהם. אני לא חושב שמישהו ממנהלי הקבוצות הבכירות תכנן את זה. אני לא חושב שברושגין יועד להיות מס' 2 של קונגו בהרים (לי הוא נראה יותר תואם הינקפי). זה מתאים יותר לוילה או לואלייבץ'. אבל וילה אולי היה עייף מהבריחה של אתמול וכך נשאר בסוף קונגו לבד. הבעייה היא לא להשאר לבד כשיש לך יום טוב, והיום היה לקונגו יום טוב. הבעייה היא כשיש לך יום רע, כמו שהיה היום לסבולדלי ואני חושב (אבל לא בטוח) שדניאלסון עזר לו. חוץ מדניאלסון אפשר היה לראות גם את פייפולי שאולי היה יכול לנסות להאבק על נצחון בקטע, אבל נשאר לעזור לסימוני. לעומתם, מצאנטי מפנאריה לא חיכה לאדונו סלה וקרוזו לא חיכה לסקרפוני. ג'מפאולו קרוזו, שהפתיע היום יחד עם גוטיירז במיקום הגבוה, הוא בסך הכל בן 25 ומפתיע בכך שבתור איטלקי הוא רוכב מזמן שהפך למקצועני ב-2002 דווקא בספרד. הוא היה מקום שני במירוץ הכביש באליפות העולם עד גיל 23 בליסבון 2001, אחרי פופוביץ' וסומן כהבטחה. מאז, הפרסום הגדול ביותר לו הוא זכה (אם אני לא טועה) היה השעייתו בגין שימוש בחומרים אסורים. יכול להיות שהוא הגיע לשלב בקריירה שלו בו הוא מתחיל לפרוע חלק מהשטרות.

Tour the Lance

New member
שאפו ענק לאיוון האיום

אני פריק של דיסקוברי ואמשיך איתם באש ובמים (אני מקווה מאד שראינו היום התחלקות/יום רע חד פעמיים של סאבו) אבל הקלות הבלתי נסבלת שבה לאנס...סליחה באסו...פירק לכולם את הצורה היתה מדהימה. הבן אדם בקושי הזיע בסוף. אני מצדיע לך איוון!

natibergman

New member
../images/Emo31.gifלמה להשתמש בשם עם קונוטציה כזו?

הרי איוון האיום מתקשר לתקופה האפלה ביותר של השמדת העם היהודי - מה הקשר בין הרוצח שזוכה בארץ מחמת הספק איבן דמניוק לאיבן באסו הרוכב בלי קשר ליכולתו המצוינת? מה הלאה? אולריך וקבוצתו הנאצית רכבו כמו מכונה גרמנית משומנת ומדויקת?... רק לך הפתרונים...מקווה בשבילך שזו פליטת פה אומללה.

חבר'ה, קצת פרופורציות

בואו נצא מהפראנויה היהודית קצת... איוון דמיניוק שאל את התואר המפואר שלו מאיוון איום אחר, הרי, קצת קדום יותר...הכתבים בRAI בטוח לא התייחסו לשני,אלא לראשון. לנשום עמוק.

marsala

New member
למה ממהרים להספיד את הנסיך?

מישהוא טרח להזכיר שהיתה לו נפילונת (חבלות קלות על הירך) לפני הטיפוס האחרון? מה לא עמד בקצב? עמד גם עמד, לא רק עמד,נתן לו את הקטע הזה במתנה ,בקטעי ההרים שיבואו אחרי הנגש הבא,תראו למה הנסיך יוכתר למלך. מוש

../images/Emo45.gif הג'ירו רחוק מלהיות גמור

באסו אמנם נמצא בעמדה מצויינת (בעיקר כשיש עוד נג"ש), אבל בקטעי הרים כל כך מפרכים כמו שנראה בהמשך, ניתן להפוך את התוצאה. ואם יש רוכב שמסוגל לעשות את זה, זה "הנסיך הקטן" דאמיינו קונאגו, שכמו שציינת התרסק ממש רגע לפני תחילת העלייה. הגדול של קונאגו היא, שגם אם הוא לא יצליח לשנות את התוצאה, אנחנו יודעים שהוא לפחות ינסה לשנות אותה. קונאגו הוא לא רוכב שמוותר בקלות, הוא לא רוכב שמסתפק במקום שני, ואם הוא כבר מפסיד הוא יעדיף לעשות את זה בסטייל, אחרי התקפות חסרות רחמים בקטעי ההרים. מוקדם מדי לקבוע שהג'ירו גמור, מוקדם מדי להתחיל לקפל את הדברים.

Tour the Lance

New member
לא היתה לי שום כוונה רעה- נהפוך הוא

חבר'ה תפסיקו עם חיפושי הקונוטציות למיניהן. לבאסו כבר הדביקו מזמן את הכינוי "הרוצח/המחסל המחייך",וגם ההר התייחסה לכינוי הזה, אז מה? לא היתה לי שום כוונה ליצור הקשר כלשהוא לדמניוק וזה נראה לי פסיכי לגמרי לחשוב אפילו בכיוון הזה (בלי קשר לכך שחלק ממשפחתי נכחד בשואה). אני באמת ובתמים אוהב ומעריך מאד את הרוכב המופלא הזה

Tour the Lance

New member
הבהרה נוספת

אם בכל זאת, למרות שלא היתה לי כל כוונה רעה, כפי שהסברתי בהודעתי הקודמת, מישהוא נפגע ומצא בכינוי בו השתמשתי טעם לפגם אזי אני מתנצל ומבקש את סליחתו/תה

forester404

New member
כל כך הרבה פוליטיקלי קורטרקט

על הבוקר. מתיעעצים עם עורך דין לפני שכותבים פה ?

כן, יש פה איזה נטיה לעלות על המוקד

כל מי שאומר משהו שהוא לא במיינסטרים. כמעט תמיד זה נובע מבורות ואגו עם בלוטת גדילה היפראקטיבית.

natibergman

New member
אמיל - כל מי שפולט שטויות בקצב

כמוך צריך מדי פעם להעיר לו... כיוון שיש לך בעיות איתי אתה מוזמן לבחון לי את האגו בהזדמנות (את בלוטת הגדילה ההיפראקטיבית נשאיר לרופא שלי בכל זאת...). ולפעמים אם אין לך משהו חכם להגיד או להגיב - אז פשוט תסתום!!! ותחשוב פעמיים לפני "שלח". משפטים כמו "איך זה תלוי בכל אלה, אל תשאל אותי, יש מומחים ומלא נוסחאות."...אז מה העיקרון לפיו אתה מגיב פה - לתקוע כמה שיותר קשקושים יומיים שלך פה ובקומונות? לגבי הבורות שלי - בנושאי אופנים אני כמעט בטוח שאני לא נופל ממך בשום נושא ופרמטר - לא ברכיבה, לא בידע ולא במקצועיות. ממש מצחיק לשמוע את זה ממישהו שיומיים פה ובכלל בענף. לגבי ידע בנושאים אחרים קבל את הקרדיט מבחינתי אתה מהיום "יורשו של איינשטיין". אם הדמות לא מספיקה לטעמך האנין אז אפשר את גם את ניוטון או סטיבן הוקינג. אם מאד תרצה בהקשר לשרשור זה אפשר לתת לך את וורנר פון בראון... לא חיפשנו התנצלות מ-TOUR THE LANCE אלא שפשוט לא ישתמשו בכינויים בעייתיים לרוכבים וזה לא שייך לפרופורציה או לעלות על מוקד אלא רמה של שיחה תרבותית. וד"א אם משהו צורם לאנשים ולך לא זה גם לא עניינך. אל תשפוט פה אף אחד - טרם הגעת למעמד של מנהל פה כדי לצנזר אנשים.

חלושעס

New member
נתי, עם כל הכבוד

אמיל העיר הערה נכונה. אני לא מדבר על העקיצה שהוא שלח לכיוונך, אלא לתיקון שלו לגבי איוואן האיום. אם למישהו יש בעיה עם ביטוי מסויים, יש לו בעיה גם עקרון חופש-הביטוי, שהוא - כפי שזכור לי משיעורי אזרחות - אחד מארבעת עקרונות היסוד של הדמוקרטיה. נכון שגם לחופש הביטוי יש גבולות (כאשר מדובר בהסתה) אבל המקרה הנוכחי לא נופל בקטגוריה הזו.

נתי, בחיוך ובחיבוק אומר לך רק

שאתה צריך למצוא לעצמך תחביב. אני לא מכיר אותך, אתה לא מכיר אותי, אנחנו לא מעניינים אחד את השני, אז למה אתה נטפל לכל דבר שאני אומר? מה אכפת לך, תן לי לדבר! אני אחד האנשים הכי טפשים שתכיר בחייך, ואני פולט שטויות בקצב של מכונת יריה. אז תבליג, מה אכפת לך?מסוגל להבליג? או שאין לך את המנגנון? ומאיפה לך היומרה הזאת אני לא מבין? פעם שעברה נזהרת לא להעליב אותי, ועכשיו אתה מציין בוודאות שיש לי בעיות איתך...מאיפה היומרה, אני שואל? אתה לא יכול להעליב אותי, ואין לי שום בעיה איתך. אתה מעניין אותי כשלג דאשתקד, חבוב. וזה לא לרעה, אלא זה פשוט בגלל שאני, בניגוד אליך, מסוגל לנתק את המציאות שלי מהפורום הזה. עד שלא אכיר אותך פנים מול פנים, או לפחות תהיה לי מערכת יחסים כלשהי איתך, לא תהיה לך שום משמעות בעיני. אתה סתם בועה. אני מציע לך להתייחס אלי באותו האופן, יהיה לשנינו יותר נעים. אמיל. נ.ב. אבל יותר כיף לריב, נכון?

Mont Ventoux

New member
Ivan il Terribile - איוון האיום

כינוי שהודבק לבאסו עוד בשנות העשרה שלו. כיוון ששנות העשרה של באסו חפפו את תק' משפט דמיאניוק, יש לי נטייה לחשוב שנותן הכינוי הושפע דווקא מן הפרסום של משפטו של זה האחרון ולאו דווקא חשב על הצאר הרוסי. מי יודע, אולי היה זה דווקא רוכב איטלקי יהודי שהיה בין המפסידים הסדרתיים לבאסו, אשר הדביק לו את הכינוי. ואולי לא. מכונה גרמנית משומנת ומדויקת זה דבר טוב, כל עוד היא מטיבה עם בני אדם ולא פוגעת בהם. הצצה בבתי המלאכה ובמפעלים, שלא לאמר הנוצצים על הכביש, מדגימה זאת שוב ושוב. או שמא זהו דיון כן או לא היתה זו "פלנטה אחרת". ואולי הפוליטיקלי קורקטנס, בא דווקא למקומות בהם אין מתיחסים לבני האדם בשיוויון אלא משפיטים, משעבדים ומפלים את חלקם שוב ושוב. אני לא בעד ביטויים פוגעים, אבל כשמוציאים חלקי לשון מהשפה, יש דברים שלא מדברים עליהם, וכשלא מדברים על זה הכאב נשאר כלוא בלב סגור. לב סגור זה דבר מסוכן, ולא בטוח שהוא יפתח כשהאמפטיה האנושית הטבעית שלו נדרשת למראה מצוקה. האיטלקים אולי מרשים לעצמם להשתמש בביטוי "איוון האיום" אבל הם גם מרשים לעצמם להיות מאד אמפטים לסבלם של רוכבים שהוכו. ואולי זה לא מקרי, שבניגוד להתנהלותם של עמים אחרים באירופה של מלה"ע II, רובו של העם האיטלקי מצא לנכון להגן על אזרחיו היהודים. אז הפוסט הזה יחשב אולי כ-OFF, אבל מבחינתי הוא ON. כי עם כל הכבוד לקהילתיות ול"ביחד" של הפורום הזה, "ההומוגניות הסוחפת" מפחידה אותי ושווה כקליפת השום אם היא מתקשה לקבל ולכבד את השונה, את הזר, את האחר ואת המורכב שבבני האדם. חשוב לי שנתי יכתוב את דעתו בדיוק כמו TtL. ו-Ttl, שלא תשתמש בי כסמכות או כהצדקה - דעתי לא שווה יותר משל אף אחד אחר בפורום הזה. ולמרות, שאולי בתמימותי, לא ראיתי פה התכסחות, היאח נישא זה שוב דגל האובר-פרוטקטדנס בידי אחד ממנהלי הפורום. אז אלחם דווקא בפחד שלי וארים כנגד דגל אחר ועליו אצטט את כצנלסון: "בזכות המבוכה ובגנות הטיח"!

לא על כך הגבתי,אלא על הודעות שנמחקו

ואינן קשורות כלל לדיון הזה. ואני, אגב, מתקשה מאד להאמין שהכינוי קשור לדמאניוק.

למעלה