Ivan il Terribile - איוון האיום
כינוי שהודבק לבאסו עוד בשנות העשרה שלו. כיוון ששנות העשרה של באסו חפפו את תק' משפט דמיאניוק, יש לי נטייה לחשוב שנותן הכינוי הושפע דווקא מן הפרסום של משפטו של זה האחרון ולאו דווקא חשב על הצאר הרוסי. מי יודע, אולי היה זה דווקא רוכב איטלקי יהודי שהיה בין המפסידים הסדרתיים לבאסו, אשר הדביק לו את הכינוי. ואולי לא. מכונה גרמנית משומנת ומדויקת זה דבר טוב, כל עוד היא מטיבה עם בני אדם ולא פוגעת בהם. הצצה בבתי המלאכה ובמפעלים, שלא לאמר הנוצצים על הכביש, מדגימה זאת שוב ושוב. או שמא זהו דיון כן או לא היתה זו "פלנטה אחרת". ואולי הפוליטיקלי קורקטנס, בא דווקא למקומות בהם אין מתיחסים לבני האדם בשיוויון אלא משפיטים, משעבדים ומפלים את חלקם שוב ושוב. אני לא בעד ביטויים פוגעים, אבל כשמוציאים חלקי לשון מהשפה, יש דברים שלא מדברים עליהם, וכשלא מדברים על זה הכאב נשאר כלוא בלב סגור. לב סגור זה דבר מסוכן, ולא בטוח שהוא יפתח כשהאמפטיה האנושית הטבעית שלו נדרשת למראה מצוקה. האיטלקים אולי מרשים לעצמם להשתמש בביטוי "איוון האיום" אבל הם גם מרשים לעצמם להיות מאד אמפטים לסבלם של רוכבים שהוכו. ואולי זה לא מקרי, שבניגוד להתנהלותם של עמים אחרים באירופה של מלה"ע II, רובו של העם האיטלקי מצא לנכון להגן על אזרחיו היהודים. אז הפוסט הזה יחשב אולי כ-OFF, אבל מבחינתי הוא ON. כי עם כל הכבוד לקהילתיות ול"ביחד" של הפורום הזה, "ההומוגניות הסוחפת" מפחידה אותי ושווה כקליפת השום אם היא מתקשה לקבל ולכבד את השונה, את הזר, את האחר ואת המורכב שבבני האדם. חשוב לי שנתי יכתוב את דעתו בדיוק כמו TtL. ו-Ttl, שלא תשתמש בי כסמכות או כהצדקה - דעתי לא שווה יותר משל אף אחד אחר בפורום הזה. ולמרות, שאולי בתמימותי, לא ראיתי פה התכסחות, היאח נישא זה שוב דגל האובר-פרוטקטדנס בידי אחד ממנהלי הפורום. אז אלחם דווקא בפחד שלי וארים כנגד דגל אחר ועליו אצטט את כצנלסון: "בזכות המבוכה ובגנות הטיח"!