מבקש רעיונות.

אבי 122

New member
מבקש רעיונות.

שלום לכולם שנים רבות סבלתי מ OCD- כל הטיפולים שקיבלתי נכשלו. לאחרונה המצאתי שיטה- שעזרה לי להירפא מהבעיה הזאת. אני מחפש דרך יעילה- להרוויח כסף, מהשיטה שהמצאתי. אשמח לקבל רעיונות תודה אבי

Yin

New member
קח לך יועץ עסקי טוב

יש גם כמה מאמנים שיכולים לעזור בפן העסקי, ולך על זה. אל תצפה לקיצורי דרך.

אבי 122

New member
מריו

תודה על תגובתך האם תוכל לומר לי מה העלות של עזרה כזאת ? תודה אבי

שחר בן31

New member
היי מריו מה שלומך ?

קודם כל כל הכבוד שלבד פיתחת שיטה ששחררה אותי מהבעיה !! דבר שני - שאלה קטנה - לפני שאתה נכנס לקטע עסקי האם אתה בטוח שזו שיטה מובנית - שמתאימה לכל אדם שסובל מהבעיה ? יכול להיות מצב שאולי עליך זה עבד מעולה - אבל על אחרים זה יעבוד פחות טוב או לא יעבוד בכלל ?? אני לא רומז שזה המצב חס וחלילה - אבל שווה לבדוק את זה... לכן בתור התחלה - מה שאני הייתי מציע זה פשוט לפרסם את עצמך בפורומים מתאימים כמו פורום OCD בתפוז למשל - ולהציג את עצמך בדיוק כמו כאן ושאתה מחפש מספר מתנדבים ליישום השיטה (להם אין מה להפסיד...ואתה צובר ניסיון ומוניטין - הם ימליצו עליך לאחרים - וזה "שוק" מעולה - כי אנשים במצבים נפשיים מוכנים לנסות הרבה יותר מאשר את השיטות הקונבנציונליות שלא תמיד נותנות מענה - או נותנות מענה חלקי או כימי. לכן - "בנה את הקרקע" - לאחר כמה מקרים מוצלחים (או אפילו כושלים שמהם תוכל ללמוד וליעל את השיטה שלך) יהיה לך הרבה יותר בטחון להמשיך הלאה לכיוון מקצועי ועסקי יותר בהצלחה.

שחר בן31

New member
מרוב רצון עז להגיב לך התבלבתי בשם...

אז כמובן - אבי .....ולא מריו :) סלח לי.

שחר בן31

New member
תיקונים נוספים:

בהודעה הראשונה: "אותי=אותך" בשנייה "התבלבלתי" - היתה חסר ל' :) אני פשוט באנרגיות גבוהות כרגע ....זה קשור למשהו שאני מריץ בחיים האישיים....:)

Yin

New member
שמי עדי

ולא מריו. אני לא יכול לומר לך מה העלות, אני לא יודע מה המוצר, מי אתה ומה המשמעות של השקת המוצר. באופן כללי יעוץ עסקי טוב עולה כמה אלפים של שקלים בחודש. למט"י יש סבסוד ל 10-30 שעות בלבד, העלות שלך 48 ש"ח לשעה. למרות שאני מוסמך מט"י (למעשה מוסמך משרד התמ"ת) אני לא ממש ממליץ על הדרך הזו. אני לא יודע להקים עסק בכל כך מעט שעות עבודה. הדבר הראשון שאני ממליץ לעשות זה להפגש עם איש שיווק טוב, כזה שמומחה בהשקת מוצרים, יכול להיות שיש לך מוצר טוב ויכול להיות שתקבל המלצות שיעזרו לך להחליט אחרת... אני לא כזה מומחה, אך אני מכיר כזה, אם תרצה נדבר במסרים על שמות. בהצלחה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
פיתוח הרעיון

נסה להסביר קצת יותר על האופן שבו השיטה עובדת, עם הפרטים שמתאים לך לחשוף. עליך לזכור שבלי לספר כלום על השיטה לא תוכל להרוויח ממנה שום דבר - אף אחד לא קונה חתול בשק. גם בכדי לסייע לך עלינו לדעת משהו על התוכן. איך עובדת השיטה שלך - האם זה משהו שאתה יכול ללמד? ספר? תרגילים? סדנא? עליך להגדיר לעצמך מהו המוצר שאתה מציע לאנשים ומי קהל היעד (אנשים בעלי OCD? כולם? תת קבוצה כלשהי - גיל,מין, אפיון סימפטומטי?). לבדוק האם האנשים האילו אכן יוציאו כסף על מוצר מהסוג הזה, ומה יגרום להם להוציא על כך כסף. כשהמוצר ברור וקהל היעד ברור, יותר קל לבחור דרכי שיווק מתאימות - האם להשתמש בפייסבוק? ואולי בהרצאות? לבנות אתר? החלק של הגדרת המוצר הוא החשוב ביותר בעיני - להבין איך להביא את הידע שלך אל העולם באופן אפקטיבי ושניתן להרוויח ממנו. במט"י (מרכז טיפוח יזמות) נותנים גם קורסים לבעלי עסקים קטנים וגם חונכות עסקית שאמורה ללוות את התהליך. כמו כן יש מאמנים שמתמחים בתחום הזה.

ordanco

New member
הסכמה עם ענבל + תוספת חשובה

אני מסכים עם מה שענבל כתבה תוך סייג אחד: רבים מלקוחותי הם נפגעי מט"י רבים היועצים במט"י (כמובן לא כולם) מיושנים מאוד באסטרטגיות שיווקיות והתנהלות עסקית של עסק קטן עלות הנפילה במט"י אינה גדולה כלכלית, הזמן והאנרגיות שבוזבזו מצדך ובמיוחד הזמן שלא נכנס כסף מהעסק יכולים להיות גדולים יותר מעלויות של יועצים עסקיים פרטיים מקום נוסף טוב ליזמים HUB בת"א - חפש בגוגל ותמצא באם אתה בוחר מאמן עסקי אנא בחן האם הוא גם יועץ עסקי שלמד את התחום

איך אפשר לצאת מרוצים ממט"י, ולגבי יעוץ ואימון

מצטרפת למה שאורן כתב. מכירה הרבה אכזבות מיעוץ שהתקבל דרך מט"י. אבל... אם אפשר להשיג המלצות על יועץ שעובד עם מט"י, אז זה באמת ליהנות מכל העולמות. גם מקבלים מישהו טוב ומומלץ, וגם הוא מסובסד. מה שכן, בד"כ יש אצלם רשימת המתנה של כמה חודשים. אבל אפשר להרשם אצלם דבר ראשון, ואז להתחיל לקדם עניינים אחרים. אני מכירה שתי יועצות טובות (מעולות!) שעובדות עם מט"י. אחת מט"י חיפה והשני מט"י כ"ס. אבל בעידן הסקייפ, לדעתי הגיאוגרפיה לא משנה. לגבי מאמן עסקי שצריך להיות גם יועץ עסקי - במקרה הספציפי הזה אני מסכימה. נשמע שאתה צריך יעוץ לא פחות, ואפילו יותר אולי, מאשר אימון. במקרה הכללי - אני חולקת לחלוטין (וגם די בטוחה שלא התכוונת לכך באופן כללי). מאמן לא חייב להיות יועץ. לעיתים רבות עדיף בהחלט שהוא לא יהיה יועץ. אני רואה מאמן עסקי ויועץ עסקי כמו נניח שף וקונדיטור (אני בשוונג עם האוכל...). בבית קפה קטן אולי זה יהיה אותו אדם, שגם מכין את העוף (...) וגם את העוגות. כמו כל אחד שמכין אוכל בבית, גם אוכל וגם קינוחים. ברמה הבסיסית אין סתירה. אבל בעסק גדול ורציני - אלו שתי התמחויות שונות לחלוטין, ונדיר שאותו אדם הוא גם שף דגול וגם קונדיטור אומן. כל אחד מהם פשוט דורש הרבה מדי. אולי רק אורן יכול להיות שניהם ולהיות מעולה בשניהם
בתפיסה שלי זה לא מתאים לשים באותו כובע אימון ויעוץ. אלו שני שירותים שונים. או, לפחות, אם זה כן אותו אדם - אז להפריד בכל רגע, מה עושים. האם זה אימון או יעוץ. כמו שיש פסיכולוגים שעושים גם אימון. אבל הם מגדירים האם זה אימון או טיפול. אני קיצונית בזה. אימון הוא דבר נקי. אימון בא לעזור למתאמן למצוא את דרכו שלו. כאשר אני מרגישה שאני רוצה לשתף עם מתאמן את התפיסה שלי (באימון עסקי או אישי) - אני מדגישה היטב שזו התפיסה שלי. שלא צריך לקבל אותה. רק שיתוף והעשרה. וחשוב לי שיהיה ברור שאני לא סמכות בענייני תפיסות. כל אחד מגבש לו את התפיסה שלו. וביעוץ (שאני מעריכה, וגם צורכת כשצריך) בהחלט אני מעוניינת שהיועץ ילמד אותי את התפיסה שלו. בשביל זה באתי. בהצלחה

דרך יעילה להרויח כסף

שלום לך אבי, קיבלת תשובות נהדרות, ואוסיף מעט. בד"כ למצוא דרך יעילה להרויח כסף - דורש השקעה רבה של אנרגיה, זמן, ולעיתים קרובות גם כסף. זה לא תהליך יעיל במיוחד
מעטים הם הרעיונות שהם כל כך מבריקים וכל כך חדשניים שעצם הגיית הרעיון מעשירה את בעליהם מיידית. זה קורה פה ושם, אבל מעט מאוד. רוב האנשים שהרויחו כסף רב עשו זאת לאחר עבודה רבה של שנים. אפילו סטרט-אפים שנראים למתבונן מהצד כמו כסף קל, בד"כ מדובר באנשים שהקימו מספר סטרט-אפים עד שהם הצליחו, וגם אז עבדו שנים רבות עד לפריצה. גם אם הרעיון גאוני, אבל אתה לא מפתח את כל העסק סביבו אלא רוצה למכור את הרעיון בלבד - הרווחים שתקבל יהיו צנועים. רוב הכסף הולך למי? למי שמשווק. זו ההכללה. ולרוב האנשים השאלה המתאימה היא: האם אתה רוצה להקים עסק? האם אתה רוצה לעבוד בעסק הזה? האם זוהי התשוקה שלך? האם זה מה שאתה רוצה להקדיש לו כמה שנים מחייך? אם כן - לך על זה. וכדאי כמובן לקבל ליווי. אם לא - יש פה סימן שאלה גדול. לגבי המחיר - מט"י מסבסדים יעוץ עסקי, וזה יוצא די זול. בשוק החופשי מאמנים ויועצים גובים כמה מאות ש"ח לפגישה, ואתה זקוק כנראה לסדרת פגישות. המחירים הרבה פעמים כתובים באתרים של המאמנים והיועצים. בהצלחה

שלום אבי

לפני שאתה הופך את השיטה שהמצאת לעסק הייתי ממליץ לך לעשות פילוט על קבוצת אנשים שסובלים מאותה הבעיה כדי שתוכל להיות שלם עם עצמך שהשיטה עובדת על עוד אנשים חוץ ממך. לאחר שתסיק את המסקנות מהפילוט תוכל לפנות ליועץ עסקי שימנף את השיטה ויהפוך אותה לעסק.

kinEmagine

New member
תסלחו לי מאמנים מכובדים, אבל מחר אלמוני יבקש

מכם רעיון איך לפתוח עסק לשיטה להירפא ממחלת לב ... שעבדה על עצמו. גם אז תתנו את אותם עיצות לאותו ה-

בהחלט

כמובן שבימדה וצריך אישורים רשמיים של המוסדות כגון משרד הבריאות וכו' זה חלק מתהליך הקמת העסק.

bridges

New member
זה לא התפקיד שלנו לשפוט...

אני קצת ארחיב: בוא ניקח את הדוגמה שלך ובו נגיד שבאמת לאותו אדם יש שיטה שתאפשר אפילו ל-10% מחולי הלב להתרפא. האם בשל השיפוט שלי, שמגיע מאמונות ותפיסות שלי שגורמות לי להניח שאותו האדם רמאי אני אמנע ממנו לבנות את העסק? רונן

kinEmagine

New member
רונן היקר, לו היה זה ענין של אמונות ...

כפי שכתבת: "... שמגיע מאמונות ותפיסות שלי שגורמות לי להניח שאותו האדם רמאי" אז הייתי יכול להסכים איתך, הבעיה שלי לא הייתה האם האדם רמאי או לא! אלא זאת הבעיה: אם אדם טוען שהוא יכול לתת ריפוי למחלה, כי כך הוא מאמין, והוא רוצה לפתוח עסק. האם בתחילת מתן האימון (ובעיקר כפי שזה קרה כאן בפורום -) לפני מתן כל יעוץ אין חובה להפנות אדם כזה לרשויות? אתן דוגמה קיצונית יותר: אדם המציא שיטה ל ... ורוצה להקים עסק ל"הפצת חשיש" מתוך דבריך אני מבין שתיתן לו יעוץ ואולי גם תשלח אותו למט"י ... כי מי אתה שתשפוט אותו או את השיטה שלו? הבעיה שלי היא: לאן מתדרדר מקצוע ה"אימון" אצל מאמנים מסויימים ?! גם אם הוא לא רמאי, הוא חייב קודם להוציא רישוי לעסק, במקרה שלו: "עוסק בריפוי OCD". לא?
זה ענין של אמונה? או, זה בעצם ענין של חוק?!

bridges

New member
כאדם שעוסק בנושא שנוי במחלוקת...

...כמו NLP, זה מפתיע אותי שאתה שואל שאלה כזאת. אתה יודע שיש אנשים מתחום הפסיכיאטריה שטוענים ש-NLP זה סוג של היפנוזה ולכן העיסוק בו אסור על פי חוק (לטענתם, לא לטענתי). האם יש צורך לקבל רישוי על מנת לעסוק ב-NLP, באימון אישי, בדיקור סיני, הומואופטיה או כל טיפול אלטרנטיבי אחר? הנושא הזה הוא בהחלט מורכב ומעלה שאלות אתיות רבות (לאו דווקא למאמנים אלא ברמה היותר רחבה). בתור מאמן אישי שמחויב לשמור על החוק אבל גם יודע שיש מקומות שבהם החוק והרגולציה נוצרו על מנת להגן על גורמים מונופוליסטים שונים, אני בהחלט אעבוד עם אותו אדם שבאמת ובתמים מאמין שיש לו פתרון להפרעה כמו OCD על הדרך שבה הוא יכול להציע את הפתרון בתוך מסגרת החוק. רונן

למעלה