מבקש עצות

loislane1

New member
תלוי מתי

במקרה כמו זה, של חיפוש אמיתי (גם אם לא בעברית תקינה), כשיש לך את התשובות בראש, איך אתה יכול להתעלם ממנו ככה? שלפת תגובה כל כך מהר. אז היית חוסך את ההצחקה ההיא על אב"י. ביג דיל. לא היו חושבים פחות עליך, אלא אם זאת הגדרת התפקיד שלך פה - ליצן החצר השנון...

nitzano

New member
תשובה למתחרה

נשאלנו יותר משאלה אחת . כמו כן ,מהירות ועוצמה יגיעו עם הזמן .תרגול אינטנסיבי של טכניקות בסיס יעיל יותר מתרגול סדרות ע"מ להגיע למטרה הנ"ל .

Zeev Foux

New member
צר לי ניצן, אך קאטה אינה שיחה

גם אם נשתמש במטאפורה של שפה ודיבור, קאטה היא דקלום של שיר עשיר ומיוחד, ולא שיחה חפשית. לא כולם מחברים להם שיר, אך הרוב יכולים לחמשיר, אם תרצה לשורר, ותבנית לחבר, תתאמן - זה יקרה יום בהיר! אך בוא ונמשיך את המטאפורה הזו. האם טכניקה היא "מילה" "משפט" או "כלל דיקדוקי" בשפה הנוצרת? נראה לי שהטכניקה אינה מילה אלא יותר דומה לכללים שאותם לומדים. זוהי הסיבה שלוחם משתמש במעט טכניקות (יחסית) - אבל יודע ליישם אותן לכל מצב. זאב

nitzano

New member
וכי למה יצר לך

שני הדימויים שונים לגמרי על אף השימוש ב´שפה´ כדימוי . הצגתי דימוי גס ע"מ להבהיר כי ראשית יש לשלוט בפרט ע"מ לחברו לכלל .ולא ע"מ להשוות לשיר או שפה . אם ננסה להשוות לשפה ,אכן העקרונות הינם החשובים ביותר ואותם אנו מוזגים אל תוך מבני תנועה שונים .אך שוב מבלי להכנס לדימויים מסובכים אשר בסופו של דבר אינם הדבר ,לפני שנילמד פרוזה נלמד אלף בית......

budoka

New member
דגש חשוב

בעבודה עם משקולות, בין אם הן על הידיים או על הרגליים, לעולם לא כדאי לבצע במהירות (אם הבנתי נכון, זה מה שאת עושה). התנע מהמשקולת יזיק למפרקים, לעמוד השדרה ומי יודע למה עוד. עבודה נכונה עם משקולות תמיד תתבצע במהירות נמוכה. אחרי שמורידים את המשקולות, העבודה תהיה מהירה יותר, זה נכון לגמרי. אז לסיכום, אם אני משלב בין מה ששנינו אמרנו למשהו מסודר: - לעבוד על הקאטות לאט ורך, עם משקולות. - להוריד משקולות ולעשות תנועות מהקאטה. גם אם לא תרצה, זה יצא מהיר. הבנתי אותך נכון?

שחור2

New member
כן זה הגיוני שהמשקולות יעלו מהירות

תודה לכולם עם עוד מישהוא רוצה להגיב בשמחה או לתת את האי סי קיו שלו

o603

New member
מהירות

מעט על מהירות. מדוע צריך להיות מהיר? בכדי לנצח קרב אתה לא צריך להיות הכי מהיר. ( אלא אם כן התחרות היא מי הכי מהיר ! ) בכדי לשפר את עוצמת המכה ישנם מספר גורמים, מהירות היא רק אחד מהם. עוצמת המכה היא פונקציה של הלחץ אשר מופעל בנקודת הפגישה. לחץ זה הוא ביחס ישר למכפלת המסה בתאוצה חלקי שטח נקודת הפגיעה. עד כאן פיזיקה. לפני שאמשיך אזכיר שחשוב גם היכן פוגעים (ומתי ! ) ולא רק עוצמת הפגיעה. לעיניין העוצמה : ע"י הקטנת שטח הפגיעה ( למשל רק עם הנאקל - מפרק האצבע - לעומת כל משטח האגרוף ) ע"י הבאת משקל הגוף, העמידה והיציבה, מאחורי האגרוף (בעיטה, נגיחה וכד, ) תגדיל את המסה ותעצים את המכה. ( סנדוויצים עוזרים מאוד בהגדלת המסה
) הרבה מהעוצמה באגרוף מגיע דווקא מהרגלים ! שחרור והרפיה של היד\רגל מאפשרים לאגרוף ולבעיטה להיות מהירים הרבה יותר ( השרירים עובדים בזוגות, כאשר הם יודעים רק להתכווץ. ככל שהשריר הנגדי לתנועה משוחרר יותר כך התנועה מהירה יותר ). תרגול של משקולות לבנית מסת שריר מקטין את יכולת השריר להיות משוחרר (אבל מגדיל את המסה ) חיזוק השרירים (כל שרירי הגוף !) לכח מתפרץ בשילוב עם תרגילי גמישות (לכל חלקי הגוף) ישפרו את המהירות. מדיטציה, לדמיין את עצמך נותן מכה מהר יותר ויותר מהר עד לקצב דמיוני תגרום למוח לא להיות הגורם המגביל בזמן המכה. בידידות O603

בנושא הפיסיקה - הרשה לי להתלות על

אילנות גבוהים, ולהביא ציטוט מדבריו של פיסיקאי תיאורטי משנת 1987:
I have my diploma in theoretical physics and I am currently working on my PhD. I´ve never seen any discussion of MA physics that was even remotely satisfying. There is never more to it than mentioning a few general ideas and formulas like "action=reaction", "E=1/2*M*v^2", "p=m*v" etc. and then jumping to conclusions. The best kind of knowledge that can be obtained that way is the "punching fast increases the hurt" type of statement - true, but really it´s just common sense. Concerning this example there´s even confusion if the kinetic energy (proportional to v^2) or the momentum (proportional to v) should be considered - or maybe something else (define hurt for physical calculations!)? In truth human body mechanics is a very complicated subject and even though of course the above formulas are relevant for the situation, it is far from easy to use them in a meaningful way. If you have ever seen a computer simulation of a move in sports (as is used by sports medicine to improve the motions of an athlete), then you will know what I mean. I challenge everybody to obtain the equations of motion for the fist in a simple straight punch, even without any body motion. (If you´ve never heard of Lagrangians or Hamiltonians I advise you to forget it. Applying Newton´s equations to a constrained complicated system is barely feasible without those methods.) If somebody succeeds in doing so, then I challenge everybody to supply meaningful average values for the used variables (How much does your forarm weight? How much force can your triceps provide? Etc.) I would be _very_ impressed if anybody could do both and thus obtain a model that could be used to _calculate_ realistic answers to interesting MA questions. Oh, yes, of course the answer will not be obtainable analytically - so you should be a good numerics programmer as well... So, Angie, concerning MA physics don´t worry - IMHO nobody understands a word of it.​
המקור בלינק. שימוש בנוסחאות הפיסיקה (מכניקה ניוטונית, בעצם) כפי שהבאת, הוא די חסר ערך לכשעצמו. למרות הזמן שעבר מאז, אני לא בטוח שעשו סימולציה מלאה של התנהגות ביומכנית מלאה של גוף האדם בזמן קרב, או אימון.

שחור2

New member
אוקי את כל זה אני יודע אבל........

העוצמה שלי והפגיעה שלי בנקודות תורפה מאוד טובה אבל רציתי לשפר מהירות ותוך כדי כך את הכול שרירים עוצמה חחוכמה וכוח מתפרץ. ודרך אגב במסגרת הקראטה אני עושה מדיטציה שעה בשבוע כל שבוע

אני אישית לא אוהב פיזיקאים

שאומרים לכולם "אני פיזיקאי ואני אומר שזה מסובך מדי בשבילכם, ואני אשתמש במונחים גבוהים שלא תבינו, בשביל שלא תתווכחו איתי" בעיקר כי אני עושה את זה בעצמי... ולענייננו... הוא צודק וטועה בו זמנית. 1. שימוש בנוסחאות ניוטוניות בצורתן הפשוטה אפשרית עבור מכות ישרות שאינן מערבות ברגע המכה התפשטות משמעותית של היד, תוך הנחת אפשרות שמירת יד ישרה. לדוגמא הסייקן שאנחנו מתרגלים בקאזה אראשי ריו (אוי-זוקי בקראטה) ניתן לניתוח לפי נוסחאות אלה. שימוש בנוסחאות גוף קשיח פשוטות, כאלה שאני מאמין שמלמדים בבית ספר תיכון, אפשריות אף הן, לטיפול במצב בו יש שינויים בזוית המרפק. 2. הסיבה שבני אדם בדרך כלל מבדילים בין מהירות לבין עוצמה במכה נובעת מהסיבה שעל מנת להיות מהירים, הם מנסים להאט את מכת האגרוף, על מנת לאפשר להם להחזיר אותה ולהכות שוב בזמן הקצר ביותר. יש להבדיל בין צורת פעולה זו, הנקראת אולי בשפה נכונה יותר "זריזות", בניגוד למהירות האגרוף עצמו, המשתנה בזמן. 3. אם פיזיקאי מנסה לבלבל לכם שטויות על המילטוניאנים ולגרנג´יאנים, אז או שתקראו את "Classical Mechanics" של גולדשטיין, במשך חצי שנה, ורק תגיעו למסקנה שאתם יודעים לברבר בשפה גבוהה את אותה הפיזיקה שידעתם קודם, או שפשוט תעשו נסיון אמפירי פשוט, ותנו להם בוקס.
כלומר, הוא טועה לגבי הנסיון להניע אנשים משימוש בפיזיקה פשוטה לניתוח המציאות בצורה סבירה, אבל הוא צודק שההנחה כי ככל שאתה מסוגל להכות יותר מכות בשנייה, לא בהכרח משפיע בצורה ליניארית (ישרה או הפוכה) על עוצמת המכה שלך. ובעצם, הוא גרם לי להשמע בדיוק כמוהו. אמרתי לכם שאני שונא פיזיקאים!
בברכת שבוע טוב, אריאל (המקורי) רב הפורום, ידיד החתולים, ואויב הפיזיקאים.

o603

New member
פיזיקה

דלית , אכן אתה צודק שתאור משוואתי של תנועת אגרוף הוא ככל הנראה איננו מתמטיקה פשוטה. הסיבה לשמה השתמשתי במשוואות היתה בס"כ לציין איכותית את הפרמטרים המשפיעים על עוצמת המכה. לצורך זה המשוואות הנ"ל כנראה מספיק טובים (אם כי ישנם בוודאי גורמים נוספים שלא מתוארים\ מצוינים במשוואות ). למזלנו, אומנות לחימה איננה רק מספרים ומשוואות ולא ניתן לחזות מראש תוצאות קרב עפ"י מספרים כאלו או אחרים.

loislane1

New member
מדוע צריך להיות מהיר???

ראית פעם קרב בין שני שקולי כוח רק בהבדל של מהירות? לדעתי (הלא רבה, אך בכל זאת מבוססת) מהירות חשובה אפילו יותר מכוח. כן, שמעת נכון - י-ו-ת-ר

Zeev Foux

New member
מדוע צריך להיות מהיר -

זה די ברור מדוע, השאלה היא איך מודדים מהירות (לדעתי 80% מהמהירות נובע מתזמון, 19% משחרור ו1% שעדיין לא ברור לי ממה), ומה מביא אותנו לתוצאה הרצויה... ישנו מאמר (מוצלח) על עקרונות המכה המוצלחת, קראו ותיהנו. זאב

budoka

New member
אז קחי חוות דעת מהמורה שלך

מצדי, קחי כל דרך על-מנת להשיג יעילות, כח ומהירות, רק אל תעשי את זה באופן שיזיק לך לבריאות. תשאלי את המורה שלך בעניין הנזק וכו´, אץ כנראה צעירה ועדיין לא מרגישה את הנזק, כשתרגישי כבר יהיה מאוחר מדי. ובכלל לגבי מהירות. כל מורה בכיר שפגשתי בחיי עבד על הדיוק ולא על מהירות. המהירות באה לא מזה שהם יכלו להזיז את הגפיים מהר, אלא מזה שהם היו כל-כך מדוייקים שכל מה שהם היו צריכים זה לזוז תנועה מינימלית. ותחשבי על זה.

crane

New member
תוספת

לדעתי, מה שנראה לנו מהירות אצל המסטרים נובע לא ממהירות ולא מדיוק, אלא משקט נפשי ומתזמון נכון- זיהוי מהיר של ההתקפה, עיבוד ומציאת התגובה הנכונה ותגובה- כל זאת תוך רגיעה (שתאפשר קבלת החלטות שקולה) ועיתוי נכון (אחד מאלה, לפי היפנים- סן, סנסן נו סן, גו נו סן- אני מקוה שלא טעיתי). זו החכמה בלחימה- רוב השרירים שנפתח עכשיו יעלמו בעוד 20 או 30 שנה, האימון המנטלי שלנו יחזיק קצת יותר.

למעלה