מבקש מכם עצה

מבקש מכם עצה

בתה של ידידה שלי , בת 21, חזרה בתשובה. לזרם הברסלבי. אתמול התקשר לאם "הרב" והודיע לה שבתה מתחתנת. את החתן, שעליו החליטו הרבנים, הכלה פגשה רק פעם אחת, לשיחה בנוכחות "רב" ו"רבנית". ה"רב" הודיע לאם שעליה לממן חתונה ל500 מוזמנים - אנשי ברסלב (ביחד עם הורי החתן שגם הוא חוזר בתשובה) ואם היא לא תממן, היא לא תוכל להגיע לחתונה. הבת מסרבת להקשיב לאם כי האם "חוטאת" והרב אסר עליה לשוחח אתה. האמא שאלה אותי אם יש לי איזו דרך לעזור לה. יש לכם איזשהו רעיון איך אפשר לעזור לבת הזו? אני חשבתי אולי על להפגיש אותה עם רב שיאמר לה שיש ביהדות דתית גם אפשרויות אחרות...

shira amsalem

New member
דחוף,

בס"ד אבל דחוף, לגשת לרב אמיתי. גם כדי להראות לאם שהדת לא באמת חשוכה וצרה וגם <ובעיקר> על מנת שלא תפול ברשתו של השרלטן. אני אישית ממליצה על הר' אלון ואני יכולה לעזור בלהגיע אליו במסרים. ה' ירחם.

שבי 83

New member
הניתוק כבר קרה כשהבת לא מדברת עם האם

כעת נשאר למזער את הנזקים ולבנות גשרים חדשים באסרטיביות וביוזמה. השלב הראשון הוא להסביר לרב שהבת לא תראה שקל אחד לפני שהיא מתחילה לדבר עם האם והרב מבטל את האיסור לדבר עם האם. אני סקפטי לגבי רב אחר שידבר עם הבת כי הבת נתונה למרות הרב שצלצל. לדעתי לא לתת שקל אחד כי נתינת הכסף מקבעת את המצב שהבת מדברת עם האם באמצעות הרב. אם היא תנשא ללא נוכחות של האם המצב שובר את הלב, אבל הרב לא הותיר לאם ברירה.

ethna

New member
את צריכה מתווך

אין פתרון אחר. מתווך שיתקבל בהערכה על כל הצדדים.

Bitchhh

New member
פחח...מזל שלא הוסיפו גם את זה לתשלומי המיסים.

ב מ ב י

New member
הסיפור מאוד מוזר לי

הרב אומר בעצם שהכסף כשר והאמא טריפה?? אם זה נכון, הוא לא רב, לא מורה דרך, ולא אדם כשר.

ס י ב י ל

New member
קשה

הנושא מאוד קשה וכואב במיוחד אם אנחנו מדברים על הילדים שלנו.......אני חושבת שאני לא הייתי הולכת לחתונה אם הבת שלי מעמידה את בואי בתנאים, אם לה לה לא אכפת אז לא הייתי הולכת עם כל הכאב......אבל לא הייתי שוכחת להזכיר לה שאני אמא שלה ואני תמיד יהיה כשהיה לה אכפת. הכאב לא על הכסף אלא על היחס שלא מגיע לך. זכותך לבחור בכל דרך שתרצי.

VASANA

New member
נשמע לי מוזר ביותר

יש לי מספר מכרים שבניהם/בנותיהם חזרו בתשובה מעולם לא שמעתי על התנייה כזאת!!! להיפך, במגזר החילוני מקיימים אירועים ראוותניים [ולעיתים מנקרי עיניים] ובחרדי, ובטח שברסלברים, מקיימים אירועים צנועים לכתחילה. קשה לי להאמין בסיפור למרות שאיני מטילה דופי בך! כדאי לברר עם האם שוב את הפרטים. לפני כחודשיים הייתי בחתונה כזאת. הכל נעשה בצניעות ראויה, ממש קינאתי בהם על ההסתפקות במועט ולעומת זה: הכבוד הגדול שחלקו לאורחים נעשה בלבביות רבה. ביקשו ממני לא להביא מתנה גדולה כי העיקר זו המצווה לשמח חתן וכלה. אשמח מאד לשמוע פרטים נוספים. יום נעים ושיהיה במזל.

eti911

New member
אוי, באמת!

אני דתיה ואני נגד דברים כאלה. מה פתאום לכפות על האם? וממתי נפגשים בדייט בנוכחות מישהו? עד כמה שידוע לי, גם אצל החרדים נפגשים לבד (ההורים יכולים להיות בבית, אבל בחדר אחר) האם יכולה לשוחח עם רב אחר ולבקש ממנו לדבר עם אותו רב קיצוני. אחת מהמצוות היותר חשובות היא כיבוד אב ואם. נכון שאם זה מתנגש עם התורה אז צריך "להעדיף" את התורה, אבל אי אפשר לכפות ריחוק על האם.

לירן90

New member
אני גם חוזר בתשובה וזה לא נראה לי כל הקטע הזה

מעולם לא נתקלתי ברב שמדבר ככה, זה לא הגיוני..... לא קונה את זה. (אוסר על הילדה לדבר עם האמא) (אומר לאמא שאם היא לא מממנת היא לא מוזמנת) בתור אחד שמכיר הרבה רבנים אני לא קונה את זה, או שהוא לא רב, אבל גם לא מסתדר לי.

enbalush

New member
אני בעיקרון הייתי משלמת

אבל רק אחרי שיחה עם הבת, לבדוק איתה לאן היא רוצה לקחת את החיים שלה ולראות שהיא לא תחת לחץ, ואז אולי להפגש איתה ועם רב אחר, אבל שתדע שאת הכסף היא תקבל ולא להתנות ולאיים עליה באמצעות הכסף. אני לא דתייה, אבל חושבת שכאשר יש לך ילד (גם בוגר) צריך לעזור גם אם דרכיו שונות וגם אם הוא שוגה. לכן העזרה תהיה לא רק כלכלית, אלא ע"י הבהרות בשיחה. אפשר אפילו לפנות ליועצת/פסיכולוגית לפני כן כדי שתדריך איך לנהל שיחה מורכבת כזו.

Montanne

New member
יש לי פתרון בן שתי מילים, האחת "טיפול"

רמז: המילה "פנים" לא נכללת בפתרון שלי.

דיתIש

New member
עצוב..

איך האדם הזה קורא לעצמו "רב"?? או שהוא קורא לעצמו ככה כי הוא נוהג לריב עם אנשים??!! זו פשוט סחטנות ריגשית, נפשית וכספית של האם. בתור אחת מהזרם החרדי, לא יודעת מה להמליץ לאמא. כואב לשמוע את זה, בחסידות ברסלב יש בתוכה (לא כולם כאלו!) כעין כת. איזה מין רב זה שרומס ברגל גאה את הכיבוד הורים הבסיסי שהבת צריכה לתת לאמא? אולי באמת להפגיש את הבת עם רב נורמלי יכול לעזור, אבל יכול להיות שלא כי ה"רב", שיש לו השפעה רבה על נפש הבחורה , כשיראה שהבת מתחילה לצאת מרשתו, הוא יסביר לה למה הרב השני טועה, למה אסור לה ללכת אליו וכו'. דרך אגב, מי זה ה"רב" הזה?

שלום תם

הורי משתיכים למגזר הברסלב, מקרה הזה מוזר לי בהחלט!!! א, בחורה נפגשת עם הבחור יותר מפעם אחת.. ולא בנכחות שום רב או רבנית.. ב, ושום רב לא מנתק קשרבין אם לבת!!!! אם תוכל לשלוח לי את שם הרב אני יכולה לברר לךמיהו וכיצד להגיע אליו..

2free

New member
מימון החתונה? ההה שתשלם לאמה שגידלה אותה

21 שנים, זה משהו כמו חצי מליון ש"ח..... דוסים טפילים.

איתי בן

New member
פנה לרב מקומי שאתה גר בסביבתו עוד היום

ספר לו את סיפורך ותן לו ללכת לרב השני שיצור עימו קשר (בלי לספר לו למה ומדוע הוא מענויין בקשר עימו.. יש להם לרבנים תדרך שלהם לכך ) שישוחח עם החתן והכלה ויברר מה קורה שם כי גם עפ"י יהדות ברסלב כפי שציינת זה לא נהוג להתנהג כך יש שם דווקא המון כבוד ההורים בקיצר משהו לא מסתדר שם ואין קשר לדת בכלל.

רב

לפי דעתי יש לבקש לראות את החתן. נכון שהיא ראתה אותו רק פעם אחת אבל לפחות יהיה גם מבט עיניכם. במקום העניים של הילדה. תבררו ממה הם יחיו. מי הוא ומי המשפחה שלו, זה חשוב. ואז תחליטו. תבקשו זאת בכל תוקף. ושלא יעמידו לכם תנאים. מי האלמוני הזה. ללפני הכל. ואחר כך לשיקולכם.

EB2

New member
הרב אינו יכול להכתיב לאנשים מה לעשות

אולי המשפחה של הבחורה הם עניים מהיכן יש להם כסף לשלם לחמש מאות איש? ובמידה ויש להם כסף מי קובע כמה אנשים יבואו לחתונה הרב או ההורים של הזוג? נראה לי שכל הענין מועד לכישלון בין הזוג. הבחורה צעירה מידי לעשות החלטות כאלו שיתנו להורים לנהל את החתונה ולא לתת לרב הזה להתערב יותר מידי.

happy berry

New member
אני אומנם לא מבינה בזה,אבל...

לפי דעתי זה נשמע כמו סחיטה. פנייה למשטרה,בקיצור

למעלה