מבקש לשתף ושואל...

חופשי הנושא מאוד רלוונטי

לפרק ב´ ואי אפשר להתעלם ממנו. ואני אלך עם זה אפילו צעד קדימה,לא פעם נתקלתי בגברים שפוסלים אישה עם שניים שלושה ילדים,בגלל הילדים בטענה שהם אינם רוצים להתחיל להתעסק בסוגיה הזו של ילדים ואותו הדבר שמעתי מנשים שנרתעות מקשר עם גבר שמגדל את ילדיו.

לילה טוב, חלומות פז

ואיך הבן שלי המתוקי אומר: לך בדרכים ישרות (הגננת לימדה אותו שכך אומרים למי שקנה נעליים חדשות חולה על הילד הזה (הוא מחפש אבא מעונין? סתם צוחקת)

ELA02

New member
קטונתי מלשפוט

אבל לדעתי אולי כדאי לכם ללכת לייעוץ לגבי מערכת היחסים שלכם ולבדוק קודם את הקשר בינכם.

*יערית

New member
יפה שאלת......

גם אני תהיתי בעיניין ברגע שיצאתי עם הבחור הראשון לאחר גרושיי,ומכיוון שילדיי היו קטנים קבלתו היתה "קלה" יותר ומייד הקליק נמשך בעצם עד שאני והוא נפרדנו והם עדיין שואלים אותו הודותו. לפעמים שאלתי את בני בכורי (5)שאז היה שנה קטן יותר מה שדעתו על .....? והוא אמר בדיוק מה הוא חושב עליו..שלפעמים הוא אוהב אותו ולפעמים הוא מרגיז אותו
אבל מעולם הוא לא אמר לי "אני לא רוצה אותו איתנו..."נראה לי שהבן שלי כבר הבין טוב מאוד שאבא ואמא לא יחזרו לעולם ...הוא קולט זאת בכל פעם שהוא שואל מדוע אין לאבא מקום בבית למרות החבר שנמצא. היום אני נמצאת בזוגיות קצת רצינית יותר,מחשבה לעתיד משותף וכן מעבר למגורים יחד,בכל העיניין הזה שיתפתי את הבן מיד לאחר שהועלה הרעיון, הוא מאוד שמח ואף ציין עד כמה הוא אוהב את בן זוגי וכמה שבן זוגי דואג לנו ..לכולנו כאחד! אני חושבת שכאשר אני נותנת תשומת לב מירבית לכל אחד בזמנו שלו נותן ביטחון לילדיי שהחבר לא בא על "חשבונם",זה מקובל על שנינו ,והשיתוף של כולנו יחד כמשפחה מין המיניין דיי עוזר ומקל על הילדים להבין את המציאות החדשה, וכן מקל על בן זוגי שלא מרגיש דחוי ע"י ילדיי. היחס בבית הוא יחס אוהב ומפרגן ושוב זה מאוד עוזר למתח שיש לילדים כאשר "האוטסיידר" נכנס הביתה. לדעתי אין מה לשאול ילדים באשר בחירת בן הזוג,אך יש לפקוח עיניים ולהיות זהירים כאשר מגלים חוסר רגישות לעיניין וזילזול במה שהם מרגיזים כלפיי אותו אדם באם זאת אישה או גבר "חדש",אני לא התייעצתי עם טוב עשיתי כשהוא עבר לגור איתנו אך שאלתי האם נוח להם עם נוכחותו בביתנו.

היי יערית

אין ספק שככול שגיל הילדים קטן אז קליטת בן הזוג החדש קלה יותר. ושוב . מאוד חשוב שבן הזוג החדש ידע את מקומו ביחס לילדים. ותמיד צריך לגלות רגישות לתגובות של הילדים כלפי בן הזוג החדש.

ariegur

New member
לדעתי ילדים "לא נעימים" לקשר

(לא שאני מאשים את הילדים במשהו) זה גורם מאוד מאוד ..... מפריע בקשר. אריה

מאוד עצוב לי לשמוע את דעתך אריה

ואינך היחיד... המעניין הוא שדוקא אצלי אחד הדברים שיותר חשובים לי הוא האבהות של הגבר שאני בזוגיות איתו.גבר שילדיו נמצאים בראש סולם העדיפויות יקבל ממני את מלוא ההערכה וקרנו עולה בעיני.(מי שאינו אב אגב,עבורי יפסל על הסף ).

היי ניצת

בוקר טוב התלבטתי באם לחשוף זאת. אני מגדל את בני הקטן. וזה מתוך בחירה ורצון חופשי של גרושתי. ואני כול כך נהנה מזה. פשוט קבלתי מתנה.

אתה יודע חופשי

גם קודם לכן נשמעת אדם מאוד מיוחד וכעת בעיני לפחות אתה מיוחד אפילו יותר. מעריצה גברים שבחרו לגדל את ילדהם (למרות שאישית לא הייתי מוותרת על ילדי - אלה אם כן הם היו בוחרים אחרת).

לא מיוחד

(מבחינה זו ורק זו , אני מתייחסת) , בנאדם זה מספיק.
אני הייתי מצפה מכל אב שיבחר לגדל את ילדיו ולא שהאם תהיה ברירת מחדל אוטומטית. ושלפחות יהיה מוכן לזה באופן טבעי אפילו אם בפועל זה יוצא אחרת. זו החלטה מאוד קשה לביצוע , נכון. (במיוחד לאם שהתרגלה לשמוע שילדים גדלים אצל אמהות) וגם לא מקובלת או לא נורמטיבית (שזה היינו הך?) אבל אני שמחה שהולך ומשתנה הדור לפחות לכיוון של משמורת משותפת , אם לא רק לכיוון של אב משמורן. מה עוד , שמה שכן מעוגן בחוק ובהלכה זה שכלכלתו ומדורו של הילד חייבים להיות עליו. אז למה רק חובות בלי זכויות? ולא כל כך צריך למהר ולהרים גבה. (אבל זה כבר נושא לדיון במקום אחר
)

ariegur

New member
לא מבין את הקשר?

מדובר ביחס שבין בן זוג אחד לילדיו של בן הזוג האחר. בן זוג יכול להיות אב מצויין והילדים של בן הזוג האחר לא יסבלו אותו. אריה

אריה אין קשר ישיר

לנושא הראשי אבל יש קשר לשאלה הבאה ששאלתי ואתה ענית עליה - שילדים אינם נעימים לקשר. אבל באופן עקיף יש קשר , מי שרגיש לצרכים של ילדיו והם במקום הראשון עבורו , ידע להיות רגיש גם לילדיה של בת זוגו ויבין שגם עבורה הם במקום הראשון.מי שילדיו עבורו הם סרח עודף (ויש הרבה כאלה גם אבות וגם אמהות) גם ילדיו של הצד השני יהיו סרח עודף על אחת כמה וכמה.

ariegur

New member
ניצת - זו אי הבנה גדולה

אני לא טוען שילדים אינם נעימים לקשר (אחרת מי תרצה קשר איתי?) אני טוען שילדים לא נעימים הם לא נעימים לקשר. אריה

טוב שתיקנת

כיוון שזה מה שהשתמע מדבריך. אבל אתה יודע , מי שתרצה אותך תצטרך לאהוב אותך כמו שאתה,עם דעותיך ,מחשבותיך ואישיותך...

למעלה