חופשי
לא פשוט העניין והילדים הם חלק חשוב בבנית פרק ב´. איני יודעת ספציפית לגבי הקשר שהיית בו כיוון שאכן חסרים פרטים אבל התחושה שלי היא שכנראה חברתך לא העבירה את מסר הסופיות ביחסיה עם האב בדרך חד-משמעית. מצד אחד ברור לי מעבר לכל ספק שהאיש איתו אבחר להיות יהיה חייב להתחבר גם לילדי ,שאם לא יחבבו אותו הרי גם לי לא יהיה טוב.מצד שני ילדי מפרגנים לי ולכן קל לי לומר זאת.קשה לי לראות מצב בו הילדים אינם מפרגנים להורה כיוון שאני חושבת שזה משהו מהותי שעובר בחינוך ובהעברת המסר ועוד מני מרכיבים. לאחר שהתגרשתי ,לא הכנסתי אף גבר לביתי (למעט ידידים כמובן),ילדי ידעו שאני יוצאת עם גברים אבל לא הפכתי את ביתי למקום מפגש.לקח לי כמה שנים עד שהכנסתי גבר שיש לי רומן איתו הביתה וגם אז לארוחה,קפה ולא יותר. אחר כך הרשתי לעצמי להכניס הביתה חבר גם לשישי שבת,אחרי שהייתי בטוחה שהכוונות של שנינו רציניות,והילדים כבר הבינו בתת מודע,שאמא פועלת בשיקול דעת. כשחבר עבר לחיות איתנו,שאלתי אותם לדעתם,מה הם אומרים עליו ותשובתם היתה "את נראת מאושרת איתו,צוחקת ונהנת וחוץ מזה מה את שואלת אותנו,הרי את הולכת לישון איתו לא אנחנו..." (למרות שבשלב מסויים ראיתי שהוא מעיק על הילדים,מתערב בחייהם ומנסה לחנך אותם ולכן סיימתי את הקשר מהר יותר מכפי שאולי הייתי עושה אם לא היו לי ילדים). ובעצם מה שמנסה לומר הוא להתחשב בדעתם - כן. לתת להם להחליט - לא.