מבקש חוות דעת

akora

New member
פאניקה? ממש לא.

אני בטוח שאלעד בחור אחראי ויסגור את כל הקצוות. עם זאת, כמה מתגובות בסגנון המאצ'ו כאן אינן לעניין.

לאז"ם ודאי יותר קל עם המסלול עצמו (וגם עם הליכה סביב בערוץ).
לגבי מזג האוויר - אין שם מידע מדויק. מעבר לכך, מי שמכיר טיסה באזורים הרריים יודע שגם כשיש מידע כזה, הרזולוציה שלו לא מספיקה, והעננות בתוך הערוץ איננה תופעה צפויה. כשאתה מכיר את תוואי הערוץ - אתה יכול אולי למצוא את הדרך לעלות מעל העננות בערוץ. כשאתה לא מכיר - זה סיפור אחר.

רמי בר1

New member
אני אם היתי נקלע לשם,לא הייתי ממשיך בערוץ

אם מרחוק היתי רואה את העננות.
אני מניח שיש אופציה לעלות,אבל בכללי,עננות זה טוב רק כדי לשחק כשיש4-5 שמיניות צמר גפן.

רמי בר1

New member
חוצמזה,אני מניח שהוא לא טס לשם ישיר

מהתדלוק התורכי. אני מניח שהוא יטוס לשם משדה אחר בגרוזיה שלא מאד רחוק.יש טלפון לפני,ויש קשר בזמן אמיתי,ויש לו ראש(גדול) על הכתפיים,ושכל ישר.

דלק יש

כנראה ב-כותאיסי אבל לכאלה בלי נהג
או ב-באטומי הקרובה לגבול הטורקי על חוף הים השחור (דרוש בירור מוקדם)

רק בשמחות

akora

New member
השדה הקרוב ביותר - כ 45 דקות טיסה

דלק 100LL אין באופן סדיר. יש רק בהסדר עם מקומיים שמביאים עם משאית במיוחד (בתשלום מראש). התדלוק מחביות עם משאבה חשמלית (צריך לעצור כל כמה דקות לתת למשאבה להתקרר).
אין ממש עם מי לדבר בנוגע למזג האוויר, וודאי לא לגבי מה קורה מקומית בערוץ בדרך. האזור מאד לא מיושב, והפרות על הכביש לא ממש מתקשרות... גם לגבי השדות הגדולים, מידע מזג האוויר לא מאד מדויק.
בשורה התחתונה - חווית הטיסה בגיאורגיה מדהימה. ירוק ירוק, ונופים משגעים. בנוסף, מדובר ב VFR אמיתי - ה GA ממש לא מעניין את הבקרה, וכל זמן שלא נכנסים ל CTR של השדות הגדולים (בטומי, קוטאייסי או טביליסי), הם בחזקת "Tbilisi Information is available on freq...".
ספציפית לגבי מסטיה - אני חושב שכבר כתבתי מספיק...

שבת שלום לכולם.

akora

New member
אגב - בהקשר לתגובה אחרת כאן

בססנה 182RG, דרושים כ 2500 רגל על מנת לעבור מכשול של 50 רגל (טכניקת המראה קצרה, משקל מלא, גובה 4500 רגל, 20 מעלות).
במינימום דלק ואדם אחד במטוס, באותם תנאים, דרושים 1400 רגל.
מאחר ומדובר במסלול חד כיווני, ממריאים גם עם רוח גב. רוח גב של 10 קשרים מאריכה את המסלול הדרוש ב 50%.

אני מניח שלמקצוענים לא תהיה בעיה...

רמי בר1

New member
אני דוקא חושב שבתנאים שציינת למקצוענים עלולה

להיות בעיה.
אני דווקא לא מודאג מהחובבים,שאין להם ביטחון"מקצועני" ולא ימריאו משם ללא חישוב משקל,לא יקחו עודף דלק גדול מידי לצורך הטיסה,ובטח לא ימריאו עם רוח גב.

יש בהחלט טייסים ישראלים שנחתו שם

ראשית, המסלול שודרג משמעותית, כוסה בבטון תעופתי לפי סטנדרט גבוהה (הלוואי עלינו כזה אחד בארץ), כולל טרמינל קטן סימונים וכו..
כך שמה שרואים בגוגל לא רלוונטי למעט המיקום.
אפשר בהחלט לנחות שם ובקלות עם ססנה 172 ואפילו 182. וכך היה.
בקרוב יהיה גם נתיב מסודר לשם עם דו-מנועי.
כמובן שמז"א הוא העניין המשמעותי להגעה ויציאה משם במיוחד ב-VFR.
הטייסים המקומיים מהמועדון, עשו זאת עשרות פעמים והם מכירים מקרוב את כל האפשרויות להגעה ויציאה, אפשר תמיד לתאם איתם.
אימון בנחיתות והמראות קצרות בהחלט יועיל.

האזור כולו מאוד מיוחד, טיולי ג'יפים בסביבה

איזור די נידח, אבל ביקור בכפרים שמחזירים אותך מאות שנים אחורה, לחוויה מיוחדת.
הרבה הרים, נחלים , גם שלג בקיץ, בעיקר אווירה מיוחדת נוף של האלפים אבל זה לא אירופה.
מי שמבקש נוחות 5* זה אולי לא המקום, למרות שהם הופכים את כל האזור למתוייר ומהר מידי לטעמי.
בחורף בעיקר המקום משמש גולשי שלג אקסטרים, שמוטסים לשם ע"י המועדון במסוק.

ZeevRozenek

New member
רגע, מה בכלל הסיבה לטוס לשם

יעני אין מספיק גרוזונים בישראל ?

כשנגיע לשם עוד שבועיים וקצת

נקבל החלטה.
לא בכוח.
אני רק מקווה שהנחיתה לתידלוק באנקרה תעבור בסבבה לאור הנחמדות של ארדואן. חבל שאין אלטרנטיבת תדלוק אחרת.

מטס לגאורגיה

נסה לברר פרטים אצל חיים דגן מחיפה...הוא ארגן את מטס האגודה לגרוזיה שהתקיים לפני שבועיים כולל תידלוק באנקרה...
יש מועדון AOPA גדול באנקרה....שמחים לעזור טייסים לטייסים....

Dror Artzi

New member
ביקור במסטייה

חזרנו לפני כ 10 ימים ששה מטוסים מראליי בגאורגיה, בתכנון המוקדם בדקנו אפשרות לטוס ולנחות במסטייה ובסופו של דבר וויתרנו מהסיבות להלן:
הנתיב לשדה מתפתל בערוץ בין הרים - טיסה בגובה 7000 רגל ויותר שחובה שתהיה בראייה מלאה אך לעיתים קרובות הנתיב מכוסה עננים
השדה באורך 3300 רגל ברוחב 100 רגל בכיוון 03/ 21 ובתחילתו (03) יש גבעה שמחייבת גישה תלולה יחסית ובפיינל אלכסוני ולא מול ציר המסלול- כל זאת מחייב דיוק בנגיעה בתחילת המסלול - נחיתה רק בכיוון 03 והמראה רק בכיוון 21
גובה השדה כ 4700 רגל
עד כאן לא נורא אולי, אבל מסתבר שההרים בהמשך המסלול אינם מאפשרים הליכה סביב , ואם ממשיכים ישר חודרים לרוסיה ושם יורים !!!
היה חבל לנו לוותר על הנחיתה שם אז שלחנו כחודש לפני הראליי טייס חלוץ שלנו שהוטס לשם ע"י טייס מקומי והוא חזר עם חוות דעת ברורה - לא מתאים
ולכן, טיילנו למסטייה ברכב 4X 4 קרקעי - אזור הררי יפה ביותר, וכמובן ביקרנו בשדה ואישרנו לעצמינו שבמסגרת ראליי ממש טוב עשינו
שוויתרנו על הנחיתה שם.
אבל האזור בהחלט שווה ביקור

דרור

למעלה