מבקש חוות דעת

מבקש חוות דעת

על נחיתה במסטייה-גאורגיה. למי שנחת שם.
איך הגישה? האם הליכה סביב בטוחה? איך המסלול?

Naftali Segev

New member
אמנם לא נחתתי עם מטוס בשדה אבל הייתי ליד

לדעתי רק מלראות את תוואי השטח מסביב לא הייתי מנסה לנחות ולהמריא עם מטוס בוכנה חד מנועי סטנדרטי
השדה מוקף בהרים גבוהים מכל הצדדים ובמיוחד על ציר המסלול בשני הכיוונים (את התמונה צילמתי מהיער על ההר הדרומי למסלול)
והבעיה הכי גדולה זה גובה השדה (אם אני זוכר נכון זה באיזור ה6000 רגל מעפ"י)

אם יצא לך בכל זאת להגיע ולנחות שם תספר לנו איך היה

תודרכנו

ברור שזה לא פיינל כמו שאנחנו רגילים אליו. מגיעים לפיינל קצר מהצד בזווית של 45 מעלות.
נגיע לשם. נעשה יעף קטן מעליו ונקבל החלטה.
תודה על התמונה :)

Naftali Segev

New member
הנחיתה לא מדאיגה יותר מידי

אבל לעומת זאת המראה משם עלולה להיות לא פשוטה בכלל
תזכור גובה השדה בסביבות 6000 רגל ויש לך מנוע בוכנה ללא טורבו כמו כן גם הכנפיים מרגישות את ההבדל בצפיפות האוויר

ZeevRozenek

New member
אלעד-תתאמן קצת בנחיתות\המראות בשדה מוקף הרים

כמו למשל PVULLO לא רחוק מכאן . המסלול במרכז "עריסה", 2200 רגל . הגישה ל-03 מעל רכס גבוה מדרום למסלול, דרך אוכף שחותך את הרכס . כיון שהגישה היא בקשת, בתחילת הפיינל אין קשר עין עם המסלול. הגישה ל 21 היא מעל לעיירה פָּבוּלוֹ עצמה שבנויה על מורדות גבעה , אם יש רוח דרומית, מוטב לוותר על ההמראה כי היא יוצרת רוטורים מסוכנים במורד הרכס, וכמה וכמה גיבורים נשתלו שם באדמה .

הדגמה:
youtube.com/watch?v=MHoC97CVi8
או לחילופין בגוגל: AEROPORTO PAVULLO TOUCH AND GO C172

בוודאי יש עוד שדות שאפשר להתאמן שם, כמו למשל LUKLA בנפאל

רמי בר1

New member
אני לא רואה שום בעיה לדיימונד

מוטס עי' אלעד נוחת לא בשדה שהזכרת, ולא בשדה בגרוזיה. בשדה בגרוזיה לא נחתתי,אבל פניית (לא הטייה) פיינל ב45 מעלות זה לא ביג דיל.
ראינו 152 נוחת בשטח,כשהוא פונה לפיינל ב-90 מעלות. (אפילו שבמקרה של אלעד אין לו את הפריוולגיה של חזרה במשאית)
אבל טוב שמעלים את מפלס הענין.

סבאסולו

New member
ביקרנו שם לפני שבועיים

היינו בראלי, תכננו לטוס למסטיה, אבל לאחר התייעצות עם גורם תעופה מקומית ביטלנו את הטיסה ונסענו באוטובוס.

מעבר לאורך המסלול, שהוא חד כיווני - שלשה קשיים - מז"א משתנה בקניון ולא ניתן לדעת בזמן ההמראה (אין את מי לשאול) - אגב הקניון מלא חוטי חשמל בגובה!
אין לאן לברוח, ה missed approach מביא אותך לתוך ההר או לגבול הרוסי
יש מכשול גדול בגישה סופית למסלול.

עם מז"א מאפשר, חשבתי שהייתי שוקל לטוס מעל גובה הקניון, להגיע לשדה ולראות, לחזור כ4 מיל, לרדת לתוך הקניון, ולנסות. לתכנן גישה לא ישירה על יד הקיר בתקווה שיהיה מקום להסתובב (לראנן ידע על פניות חדות בקניוני הרים)

משטר הרוחות

הפך את השדה לאחד מאוד לא נחמד
שימושו העיקרי צבאי רוסי
אורכו 1700 מטר
נוחתים שם בעיקר ג'יפים של משמר הגבול הגיאורגי
אם תתעקש תהינה גם פרות על המסלול
הכל מהשבוע האחרון!

רק בשמחות

רמי בר1

New member
מכס' הוא יעשה סיבוב מעל השדה.

הגיע עד שם ולא יהנה מכל הטוב הזה שהשדה מציע?
רואים בתמונות...

עירא10

New member
מעולם לא הייתי שם...

אבל מנסיון ללמוד את השדה דרך רזולוציה גבוהה של KMZ FILE לא נראה לי שיש בעיה המצריכה יכולת של טייס ריסוס.
הקפה ימנית למסלול 21, דרך עם-הרוח בכוון 03, מאפשרת הליכה סביב ללא סיכון מיוחד. קשה לבדוק מז"א בגוגל, אבל כדאי לבחור ש"ת תחליפי בתחום הדלק+רזרבה.
מישהו ציין שהסיבוך הוא בפניה של 45 מעלות לצלע סופית... מענין. בהרצליה ובכל מקום נורמלי אחר אתה מבצע שתי פניות של 90 מעלות כדי להגיע לסופית. איפה אם כן הבעיה?
אני חוזר ומדגיש, הידע שלי מוגבל לגוגל...

akora

New member
טוב עשית כשציינת שהמידע שלך הוא רק מגוגל !

קצת עובדות, חלקן על פי מידע מהמקומיים, וחלקן על פי תצפית אישית במקום (ללא המלצות לכאן או לכאן - כל אחד צריך לדעת מה המגבלות שלו):
- המסלול מוגדר בכיוון אחד: נחיתות על 02, המראות על 20
- בנחיתה - ההגעה היא בכ 45 מעלות למסלול - התיישרות בפיינל קצר מעל גבעה לפני המסלול (נחיתה קצרה עם מעבר מכשול)
- בהמראה, גבעה בקצה המסלול (המראה קצרה עם מעבר מכשול, ופניה ימינה - מן הסתם במהירות נמוכה)
- גובה השדה מעל פני הים: כ 4500 רגל
- אין אפשרות מעשית ללכת סביב (למעט, אולי, אז"מ או 152): אין מספיק מרווח לפניה בגובה נמוך; טיפוס אפשרי בואדי, אבל אז מגיעים לרוסיה
- על מנת להגיע לשדה, יש לטוס בתוך ואדי לאורך כמה עשרות מיילים. אם נכנסים לעננות (שקיימת תדיר במקום) ולא מכירים את תוואי השטח - אללה יוסתור. כמו כן, בגלל רוחב הואדי, לא בכל מקום אפשר לפנות ב 180 חזרה.
- אין נתיב או גישת מכשירים לשדה.

רמי בר1

New member
כמה אנדרטאות לזכר מטוסים שהגיעו לשדה,

או יצאו ממנו יש על הגבעה שבפיינל של 02?
לפי התאור שלך צריך להיות שם שטח גדול מלא אנדרטאות .או אולי הגיאורגים לא מנציחים את אלה שנשארים על הגבעה?

akora

New member
לא יודע, אבל:

- השדה יחסית חדש, כך שכל סטטיסטיקה לא מייצגת
- התעופה בגיאורגיה רחוקה מאד ממה שאנחנו מכירים בארץ. פרקטית, אין שם תעופה קלה או ספורטיבית, כך שאף אחד מאיתנו לא יודע כמה טיסות באמת טסות לשם
- מה שנראה על פי שיחות עם המקומיים הוא שמי שטס לשם הם טייסים מסחריים מנוסים, או מקומיים שמכירים היטב את תוואי השטח ואת התנהגות מזג האוויר

השדה קיים - מסלול בטון יפה וחדש. כפי שכתבתי קודם - כל אחד יעשה את השיקולים שלו.

מה שחשוב הוא, לדעתי, שמי שלא מכיר ולא יודע, לא ישיא עצות אחיתופל.

רמי בר1

New member
מאחר ואלעד לא טמבל,ברור לי שהוא לא ינחת

שם בגלל שאני או מישהו אחר אמר שלא צריכה להיות בעיה.
הוא מבוגר מספיק אחראי.
עדין, אני חושב שהשדה אולי מסובך קצת יותר משדות אחרים,אבל אני לא חושב שצריך להכנס לפאניקה בגלל הנתונים שלו.
אני לא מתכוון למז'א (עננות ורוח) שאותו ניתן וצריך לבדוק לפני ההמראה לשם.
ובקשר לאזמים,אלה שאני מכיר,אוכלים אותו עם יד קשורה מאחורי הגב.( בעצם...עם שתי הידיים)

למעלה