מבקש המלצות

pasiava

New member
מבקש המלצות

אני וחבר שלי ג'ימג'מנו היום(הוא גיטרסיט) והיו פעמים שהרגשתי שמתאים קצב עם משקל שונה מאלה שאני מכיר. אני מנגן רבעים(כמובן), ששעשריות וטריולות(שאם הבנתי נכון זה מקצב של 3 מכות ברבע, שאם זה נכון אז זה מה שאני עושה). מה שאני מבקש מכם זה המלצות לשירים עם משקלים קצת שונים מהרגיל. לא דברים מסובכים מדי, אבל דברים שאפשר לקלוט מתוך שמיעה, נגיד 5/4 או משהו בסגנון. תודה רבה!

WinterZ

New member
שיר של 5/4

Leper Massiah של מטאליקה שומעים גם את הספירה בהתחלה של לארס (המתופף) שסופר 5.

NYMets Man

New member
ממממממ

חמש שמיניות זה חמש שמיניות וחמישה רבעים זה חמישה רבעים אני מאמין שאתה יודע מה ההבדל בין רבע לשמינית...

kfirshap

New member
אני מבין אותך אני מתכוון

לא ברמת התיאוריה ברמת הספירה תאכלס לא סופרים את זה אותו הדבר? 1,2,3,4,5-1,2,3,4,5-1,2,3,4,5 ההבדל הוא "כמה מקום" זה לוקח לך מהתיבה...

DiamonDbikeR

New member
לא..

5 רבעים סופרים 1,+,2,+,3,+,4,+,5,+ -- 1,+,2,+,3,+,4,+,5,+. (שזה 10 שמיניות) 5 שמיניות סופרים 1,+,2,+,3 -- 1,+,2,+,3. (שזה 5 שמיניות..) אבל הבנת את העיקרון..

DiamonDbikeR

New member
את החמש שמיניות נהוג יותר לספור

1,2,3,4,5--1,2,3,4,5 כתבתי 1,+,2,+3 כדי להמחיש יותר טוב את ההבדל.. 1 + 2 + 3 1 2 3 4 5

אין שום הבדל

ההבדל היחיד שאפשר לתת הוא בטמפו וגם זה מאוד לא אובייקטיבי - מה שלאחד נראה מהיר שמישהו אחר יראה איטי. בתכלס אין שום הבדל בין 5/8 בקצב 60 ל-5/4 בקצב 120. הרבעים או שמיניות זה עניין טכני לגמרי. לתקן מישהו שהוא כתב 5/4 במקום 5/8 זה כמו להגיד לפסנתרן שהוא מנגן יצירה במפתח סול במקום במפתח פה. אי אפשר לשמוע את הדבר הזה, וזה אפילו לא עניין של פרשנות אישית. מוזיקאי שבא לכתוב קטע יכול להחליט אם לשים 5/4 או 5/8 בתחילת השורה לפי איזה צד הוא קם בבוקר או איזה מספר נראה לו יותר יפה

NYMets Man

New member
נכון, אתה יכול להסתכל על זה ככה

אבל אל תגיד אין שום הבדל... כי אתה לא יכול לקחת שיר מהיר שהוא 160 BPM ולהגיד לא...... זה 40 BPM, תסתכל על השלמים כרבעים, או להגיד שזה 640 BPM ולהגיד שחלקי שש עשרה הם הרבעים

למעלה