מבקש המלצות

avidiamond

New member
ספירת משקלים

שיטה פשוטה- הקליק הוא רבע 5 רבעים-5 קליקים 5שמיניות-שתי מכות בקליק ולספור עד 5 5 שש עשריות-4 מכות בקליק ולספור עד 5

Innervisions

New member
הכל עניין של טמפו.

ההבדל הוא במהירות. למשל - Money של פינק פלויד הוא במחזור של שבע. אני נוהג לבדוק את הטמפו וההרגשה - בלי לשמוע את השיר ומזיכרון בלבד, אני מעריך שכל פעימה שם (בין אם אקרא לה שמינית או רבע) היא בערך 120 BPM. עכשיו, אם אני קורא לפעימה הזו שמיניות, זה אומר שהטמפו של השיר הוא 60, וזה נשמע לי ממש רחוק מהמציאות - קליק 60 ממש לא מזכיר לי את מאני, בשום צורה. לעומת זאת, אם אני קורא לפעימה שלי רבעים, זה טמפו 120, אני בהחלט מרגיש את השיר. כנ"ל לגבי All you need is love - שבעה רבעים. גם במקרה ההפוך - 'מהרי נא' (או איך שקוראים לשיר הזה, זה עם 'הילד בן 30') של אהוד בנאי - השיר במחזור של 5. אם אחליט שמדובר ברבעים, אקבל (שוב, בהערכה גסה, מזיכרון בלבד) טמפו של 270 BPM - ממש רחוק מהרגשת השיר. לעומת זאת, ב5 שמיניות, אקבל 135 BPM, שיתנו לי הרגשה הרבה יותר הגיונית.

dudester

New member
באופן די גורף,

5 שמיניות סופרים 12312, ו5 רבעים סופרים עד 5. השיר של אהוד בנאי הוא דוגמה מצוינת, מאני לעולם לא יהיה שמיניות, בגלל בגלל המרווחים בין האקסנטים.

avidiamond

New member
תת חלוקה

אתה מדבר על תת חלוקה-sub division שזה אומר לקחת משקל כל שהוא ולחלק אותו למספר חלקים לדוגמא 7 אפשר לחלק ל 4ו3 או 5 ו2 9 אפשר לחלק ל4 ו5 או 6 ו3 וכו המתופפים המתוחכמים באמת בתחום הזה(וירג'יל,גאווין הריסון וכו) יודעים לחלק קצב סימטרי דווקא שישמע לא סמטרי כמו8 שיחולקו ל3 ו5 לדוגמא

singlestroke

New member
אני עושה את זה הרבה

אבי מה הקשר שלך להאריסון ? יצא לך לפגוש אותו ? לנגן איתו ? משהו ?

avidiamond

New member
גאווין

לא פגשתי אותו אבל מתי שהוא זה יקרה כי הזמר שלו סטיבן ווילסון מפיק את האלבום הבא של אורפנד לנד אז בטוח יצא לנו להפגש מעבר לזה אני שומע אותו עוד מ95 שהוא היה מנגן עם אינקוגניטו-הרכב פאנק אנגלי מגניב,מכיר את כל הדיוידים והחוברות שלו מאוד אוהב אצלו את השילוב של פיל סאונד ומוח

drums123

New member
../images/Emo45.gif אין ספק שמוח זו אחלה התחלה למתופף../images/Emo6.gif

אני נמרח מגאווין. פשוט ענק.

singlestroke

New member
בחייאת אבי קמבן משהו

גם עם ווילסון וגם עם האריסון זוג גאונים...

pasiava

New member
תודה

למרות שאת הראשון לא מצאתי תודה
ד"א אם יש עוד שירים עם משקלים יוצאי דופן אני אשמח לקבל עוד המלצות.

drums123

New member
שיר קל שמדגים יופי א תהמשקל הזה

אבל לדעתי דווקא לנגן שבע שמיניות זה יותר כיף, אבל זה רק כרגע.

גרברון

New member
אני היחידי שאין לו מושג על מה אתם מדברים? :\

מישהו מוכן להסביר כזה? ><

לא ממש שיר לתופף איתו

אבל rubylove של קאט סטיבנס ב7/8. אוי כשאני חושב על זה גם ההתחלה של all you need is love היא ב-7/8 מאוד איטי. יש משהו במשקל הזה שגורם למוזיקאים לחשוב על אהבה..

למעלה