שלום לכולם...אני מבקש המלצה על ספר שדורש התעמקות, השקעת זמן ומחשבה, אבל שמניב "פירות", קרי, תובנות שמרחיבות את הדעת. יש לי עכשיו קצת זמן, ובא לי "להשקיע"... תודה מראש, יובל
מעונה לקריטריונים שהצבת והוא "חיי נישואין" של דוד פוגל. ספר קשה, דורש, תובעני, חורק, אבל ....מי שצולח אותו לעולם לא יתחרט על כך.בהחלט מעשיר את עולמך הפנימי. בהצלחה!
זה ללא ספק "תורת עץ הרעל". לדעתי זה גם היה לחלוטין שווה את ההשקעה, אם כי לא באופן מיידי. רק ארבעה חודשים אחרי שקראתי אותו פתאום התחלתי שוב לחשוב עליו, ולהבין כמה הוא היה חזק וטוב. בקיצור - אם אתה רוצה לעבוד קשה - זה הספר
קראתי את שלושתם (גם אני נפלתי חלל בעיין ערך אהבה - ואולי, במחשבה נוספת, אנסה שוב עכשיו). בכל מקרה, עכשיו יש לי רשימה של שישה ספרים חדשים לקרוא, אשתדל לעדכן אתכם בחוויותי...
סיימתי אותו לא מזמן ספר עמוס ומרוכז מאוד. הספר הוא אסופת מכתבים ששולח גבר לאהובתו כאשר ברקע הסכמה שלהם שלא יפגשו והקשר ביניהם יהיה רק באמצעות מכתבים. בחלק הראשון הקורא מתוודע דרך המכתבים לאישיותו העמוקה והמעניינת של האיש ובנוסף בשל הכיוון החד סיטרי שלהם , יש צורך ל"השלים" את מה שכתבה לו אהובתו מתוך התגובות שלו על מילותיה. החלק השני הוא כבר מנקודת הראות שלה... ואת השלישי אני אשאיר לך לקרוא ללא תיאור מקדים. הלשון הגרוסמנית מאוד עשירה והתובנות חוגגות ובעיקר הרעיונות וההסתכלות השונה והמיוחדת כל כך ובעיקר על הדברים הפשוטים שבחיים. מומלץ למי שרוצה ספר מרוכז ו"כבד" - אך בהחלט שווה את היזע שבקריאתו.
קראתי את הספר הזה, פעם ראשונה במהלך קורס קצינים...בשעה החופשית...מי שמכיר את הספר יכול להעריך את מידת הלחץ הנפשי שהייתי בה תוך כדי קריאתו...אבל היה שווה כל רגע.
אומנם אני בגיל העשרה ואכן הוקסמתי ממנו בזמן הקריאה. אבל אחר כך כשחשבתי על התוכן היו לי כל מיני הסתייגויות ומצאתי סתירות וגם לא אהבתי את הסוף. אבל זה בהחלט ספר שדורש התעמקות ומחשבה