מבקש המלצה

r_yuvali

New member
מבקש המלצה

שלום לכולם...אני מבקש המלצה על ספר שדורש התעמקות, השקעת זמן ומחשבה, אבל שמניב "פירות", קרי, תובנות שמרחיבות את הדעת. יש לי עכשיו קצת זמן, ובא לי "להשקיע"... תודה מראש, יובל

Ayelet S

New member
עולה בראשי שם של ספר אחד שיותר

מעונה לקריטריונים שהצבת והוא "חיי נישואין" של דוד פוגל. ספר קשה, דורש, תובעני, חורק, אבל ....מי שצולח אותו לעולם לא יתחרט על כך.בהחלט מעשיר את עולמך הפנימי. בהצלחה!

Mנטה

New member
הספר שהכי התאמצתי בשבילו מעודי

והיה שווה כל רגע הוא "בשכבי גוועת" של פוקנר as i lay dying

Ayelet S

New member
ככל שאני מרבה לחשוב על כך , גם

לב לבן כל כך" של חוויאר מריאס הספרדי יכול לענות להגדרה שלך.

Rivendell

New member
אם יש ספר שדרש ממני מאמצים אדירים

זה ללא ספק "תורת עץ הרעל". לדעתי זה גם היה לחלוטין שווה את ההשקעה, אם כי לא באופן מיידי. רק ארבעה חודשים אחרי שקראתי אותו פתאום התחלתי שוב לחשוב עליו, ולהבין כמה הוא היה חזק וטוב. בקיצור - אם אתה רוצה לעבוד קשה - זה הספר
.

Ungareska

New member
כמו שהמלצתי לא מזמן,

"הר הקסמים". הר אינטלקטואלי. ראה במאמרים לפירוט.

ILet

New member
יש לי המלצה ל-3 ספרים מאתגרים

ששכרם בצידם [לפחות לדעתי] : עיין ערך אהבה. ידוע לי שהוא מפיל חללים לרוב, אך לדעתי שווה את המאמץ., ספר הדקדוק הפנימי., חבלים של חיים באר. בהצלחה!

r_yuvali

New member
תודה רבה!

קראתי את שלושתם (גם אני נפלתי חלל בעיין ערך אהבה - ואולי, במחשבה נוספת, אנסה שוב עכשיו). בכל מקרה, עכשיו יש לי רשימה של שישה ספרים חדשים לקרוא, אשתדל לעדכן אתכם בחוויותי...

ש פ ר י ר

New member
נסה גם את "תהיי לי לסכין" של גרוסמן

סיימתי אותו לא מזמן ספר עמוס ומרוכז מאוד. הספר הוא אסופת מכתבים ששולח גבר לאהובתו כאשר ברקע הסכמה שלהם שלא יפגשו והקשר ביניהם יהיה רק באמצעות מכתבים. בחלק הראשון הקורא מתוודע דרך המכתבים לאישיותו העמוקה והמעניינת של האיש ובנוסף בשל הכיוון החד סיטרי שלהם , יש צורך ל"השלים" את מה שכתבה לו אהובתו מתוך התגובות שלו על מילותיה. החלק השני הוא כבר מנקודת הראות שלה... ואת השלישי אני אשאיר לך לקרוא ללא תיאור מקדים. הלשון הגרוסמנית מאוד עשירה והתובנות חוגגות ובעיקר הרעיונות וההסתכלות השונה והמיוחדת כל כך ובעיקר על הדברים הפשוטים שבחיים. מומלץ למי שרוצה ספר מרוכז ו"כבד" - אך בהחלט שווה את היזע שבקריאתו.

r_yuvali

New member
קראתי...

קראתי את הספר הזה, פעם ראשונה במהלך קורס קצינים...בשעה החופשית...מי שמכיר את הספר יכול להעריך את מידת הלחץ הנפשי שהייתי בה תוך כדי קריאתו...אבל היה שווה כל רגע.

רק אם אתה מוכן ממש להתאמץ

"האחים קרמזוב" של דוסטוייבסקי. כל השאלות של דוסטוייבסקי בדבר טבע האדם מתובלים בהרבה תיאולוגיה... ספר מפרך

r_yuvali

New member
קראתי ו...

לטעמי, זה ספר שמתאים לגילאי העשרה, אז קסמו מופעל במלוא עוצמתו, ולעומת זאת, קריאה בוגרת יותר מלמדת על חוסריו וחסרונותיו...וניתן לכתוב על כך עוד רבות...

צודק

אומנם אני בגיל העשרה ואכן הוקסמתי ממנו בזמן הקריאה. אבל אחר כך כשחשבתי על התוכן היו לי כל מיני הסתייגויות ומצאתי סתירות וגם לא אהבתי את הסוף. אבל זה בהחלט ספר שדורש התעמקות ומחשבה :)

למעלה