מבקש הבהרה טכנית

blzvi

Active member
מבקש הבהרה טכנית

לאחרונה הוצגה כאן בפורום מכונת הקפה oscar של nuova simonelli .
תוך כדי חיטוטי וחקירותי ,העלה איש מכירות גם חסרונות אפשריים למכונה זו ,אולי מיגבלות כלליות למכונות קפה בעלות מחליף חום .
לטענתו הליך מוכנות המכונה עם הפעלתה אורכת כ 10 דקות וחייבים לפתוח את ברז הקיטור ,אחרת המכונה משתגעת .
הוא היה ממליץ על מכונה שיש לה גם ברז למים .
כמו כן מעטפת הפלסטיק לעומת גוף נירוסטה במכונה האחרת
מישהו יוכל בבקשה להסביר לי קצרות מה פשר הענין ?
אני לא מתכוון לשאיר את המכונה דלוקה כל זמן .

dudi4321

Active member
ברוך הבא לפורום עם הניחוח הקבוע לחיים

כנראה שדוד החימום שונה. במכונות שהמים מתחממים מהר יש גוף חימום יצוק והמים מתפתלים בו.
יש גם מכונות עם 2 דודים.

הניסיון שלי זה במקינטה. ולאחרונה בכרומקס זול שההכנה בו ממש מהירה.

אני אנסה להשיב

אקדים ואומר כי אינני איש טכני אלא משתמש בעל 3 שנות ניסיון עם אוסקר.
באוסקר (ובמכונות נסופות עם מחליף חום) אין טרמוסטאט, שדואג לטמפ' מסויימת, אלא פרסוסטאט, שדואג ללחץ מסויים. אם מדליקים את המכונה עם ברז קיטור סגור, אז מתחיל להיבנות לחץ, והפרסוסטאט מבין כי אם הלחץ גבוה, אז גם הטמפ' גבוהה ולכן הוא יפסיק את פעולת גוף החימום. על מנת למנוע זאת, מדליקים את האוסקר עם ברז קיטור פתוח, וכאשר רק מתחיל לצאת מעט קיטור, סוגרים את הברז ונותנים למכונה לעבוד. אופציה אחרת היא להתקין "שובר ואקום" אשר מאפשר להתגבר על התופעה ולהדליק את המכונה מבעוד מועד עם טיימר, ללא צורך בבייביסיטר למכונה. יצרנים אחרים מתקינים זאת במפעל. ב"אוסקר" - לא.
לגבי זמן החימום, צר לי לאכזב אותך, אבל לעניות דעתי, 10 דקות של חימום לא מספיקות באוסקר, וגם ברוב המכונות בעלות מחליף חום שאני מכיר. הפתרון - הפעלה בבוקר עם טיימר (שקע שמגיע עם שעון שבת).
לגבי מעטפת הפלסטיק - אני רוצה להניח שהמעצב של ה"אוסקר" לא באמת חשב זה יפה ואני מניח שזה נועד לחסוך בעלויות. יחד עם זאת, לא מדובר במכשיר נייד שהפלסטיק בו עשוי להישבר או להיסדק. הפלסטיק הוא רק כיסוי חיצוני והרכיבים השונים, דוד, צנרת וכד' יושבים על שלדה עשוייה מתכת.
מעבר לכך - מדובר במכונה ביתית מצויינת המוציאה קפה מצויין ובעלת לחץ קיטור מרשים שמאפשר הקצפה וחליטה בו זמנית.
בברכה.

blzvi

Active member
שאלות

בהנחה שהפרסוסטאט הוא על 1.2 בר ,האם זה לא מבטיח שהמים במיכל ברתיחה ?

בקצרה - לא.

זה תלוי מה היחס בין הנפח המלא והנפח הריק. אם, למשל, המיכל כמעט מלא ונותר מקום קטן עם אוויר, אז מאוד מהר יבנה לחץ ותגיע ל-1.2באר הרבה לפני רתיחה.
אם, בצד השני של הסקאלה, המיכל יהיה כמעט ריק לחלוטין, אתה, כנראה, לעולם לא תגיע ל-1.2 בר גם לאחר שכל מה שנותר במיכל, כבר התאדה.

blzvi

Active member
היחס קבוע

זה מעגל בקרה נפרד . תמיד יחס של שני שליש מים ,שליש קיטור .
אולי הגזמתי בלחץ והוא רק קצת מעל 1 בר ,אבל זה כמו סיר לחץ ,מעל 1 בר נוצר רק ע"י רתיחה של מים ב 100 מעלות ,אחרת אין קיטור .
אולי ניתן הסתפק בפתיחה קטנה של ברז הקיטור לשם הפעלה שניה של גופי החימום .
שאלתי הבאה ,כיצד שובר וואקום פותר את הבעיה ?

לחץ בדוד ב"אוסקר"

בהמשך לתשובתו של "מהומת אלוהים"...
בעיקרון, המים בדוד אמורים להיות קרובים לטמפ' הרתיחה כי במכונות עם מחליף חום (מוכרות בשם מכונות HX), המים בדוד משמשים לקיטור להקצפה ובמכונות עם ברז מים חמים - גם למים רותחים לתה וכד'.
המים שמיועדים לחליטה, וצריכים להיות בתחום של 88 עד 95 מעלות צלסיוס, עוברים בתוך צינור אחר. צינור זה עובר בתוך הדוד ומקבל מהדוד את החום המיועד לחליטה. בסופו של דבר, טמפ' הקפה בכוס אמורה להיות באיזור ה 70 מעלות.

למעלה