מבקש את עצתכם

jasam

New member
מבקש את עצתכם

יש לי בעיה בפרק כמותי.הבעיה היא לא ידע ,הבעיה היא לחץ זמן שגורר טעויות מפגרות אני אתן דוגמא,לפני שעה פתרתי פרק כמותי והיו לי 8 טעויות בו,התעבצנתי ומחקתי הכל ופתרתי שוב,בלי לדעת איזה שאלה הייתה טעות או לא והיו לי רק 3 טעויות.הדבר הזה חוזר אצלי כדפוס.. אומנם 8 זה קצת הרבה אבל סביב ה5-6 וקשה לי לרדת במספר הטעויות.. מה עושים??

מה שעשית לא מומלץ

תנסה לתפוס את הטעויות שלך כשאתה טועה ולנתח אותן. אם זו סימולציה או אם זה תרגול כמותי בלבד, תעבור על כל התרגילים שבהם טעית, וגם על אלה בהם לא היית בטוח ותרשום לך מה הסיבה לטעות ומה אתה צריך לעשות להבא, כדי לא לחזור על הטעות. אם אין לך בעיה של זמן או של ידע, אחרי כמה פעמים כאלה אתה תראה שיפור משמעותי.

jasam

New member
עשיתי את זה

אחרי מספר פרקים כמותיים (בודדים לא כמבחן שלם) שהראו דפוס כזה וכל פעם שהייתי מנתח את השאלות הייתי מתעצבן על השטויות שעשיתי שם שיפור אני לא כלכך רואה תאמת...

a p p l e m a n

New member
אם אתה רציני..

תנס לא להתעסק בציונים. (אני יודע שזה קשה גם אני נופל בזה הרבה) אלא יותר בהפקת לקחים. אחרי כל פרק/מבחן שאתלה עושה תרשום על דפי פוליו את כל הטעויות שלך עם הסברים ולמה טעית. תנסה למפות נושאים ספציפים שמועדים לפורענות. אצלי שמתי לב שספרות זה נושא שמועד לפורענות.אז עשיתי חזרה מקיפה על כל ספרות. ולפני כל מבחן שאתה עושה תעשה חזרה זריזה בעפ על כל הטעויות שהיו לך. ככה תפיק מקסימום לקחים. אסור לקחת טעויות ללב יותר מידי. צריך ללמד מהם . למרות שזה קשה ויש טעויות ממש מעצבנות. ותזכור שיש הרבה פרקים של מכונים שהרמה הרבה יותר גבוהה מפסיכומטרי וזה לא ממש משקף יותר מידי איך תהיה בבחינה האמיתית. יואל גבע אולי הוא הכי קרוב. קידום למשל רמה יותר קשה מהבחינה, בהצלחה.

jasam

New member
הטעויות שלי

הן לא במשו מסויים וכולן זה טעויות שאתה לא מבין למה טעית בהם ושנייה אחרי שאתה סוגר את הסטופר השאלה נראת פי 100 קלה יותר אגב במילולי יש לי בממוצע 3 טעויות ובאנגלית 4-5 איזה רמה של ציונים זה בערך?

a p p l e m a n

New member
שוב זה מאד תלוי

אם זה מבחן של המרכז הארצי, מבחן של קידום. או של איי קיו. אבל למה לך להתעסק עכשיו עם ציונים? תשקיע את המקסימום.

jasam

New member
המבחן עוד 3 שבועות

אז זה למה זה מעניין אותי ציונים וזה של גבע הדברים שאני פותר

a p p l e m a n

New member
לא רעה בכלל

אל תשכח. ששלושה שבועות של תרגול יכול בהחלט לשפר. מה שגם לא תמיד הראש רגיל לאינטנסיביות של 3 שעות ו20 דקות של בחינה, לעיתים יש בהתחלה הבדלים באחוזי הטעויות בין הפרקים הראשונים לאחרוני0ם, וגם זה משתפר. הפסיכומטרי. קצת יותר קל מהבחינות של יואל גבע. אם ההתעסקות בציונים וזה מה שאתה מעונין. אז יש בחינות של המרכז הארצי באוגדן ואחרי כל חוברת רשום כמה נקודות מוריד כל טעות בבחינה.

למעלה