מבקש את עזרתכם

s o l a r i s

New member
מבקש את עזרתכם

יש לי מחשב hp pavilion dv6000 הייתה לי מערכת ויסטה מחורבנת ועכשיו אני מנסה להתקין ווינדוס אקס פי היציב והטוב. הבעיה: לאחר שההתקנה סורקת אני לוחץ על אנטר להתקנה והמסך הבא מופיע:\ windows xp professional setup ------------------------------------- ------------------------------------- setup did not find any hard disk drives installed in your computer. check hard drives bla bla bla... this may involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program. setup cannot continue. to quit setup, press F3. למישהו רעיון מה עושים?

RoyBO

New member
אתה צריך לשלב את דרייבר הSATA

של הנייד עם דיסק של XP השתמש עם תוכנת NLITE לשם כך לפני כל זה אתה צריך לחפש דרייברים למחשב של למערכת XP

bar666xp

New member
הדיסק הקשיח הוא SATA נכון...

להיכנס לביוס יש הגדרת תאימות לIDE ATA {עוד אפשרות להכין CD עם הדרייבר SATA}... לאחר התקנת הWINDOWS אפשר להתקין דרייבר SATA ולהחזיר בביוס למצב ביצועים. נידון המון פעמים בעבר בפורום אגב.

s o l a r i s

New member
מה זאת אומרת הגדרות תאימות לIDE?

ואיך אני אמו רלהתקין אם הוא לא נותן לי מלחתחילה להתקין?

bar666xp

New member
בביוס יש הגדרת תאימות...

כך שהרכיב שמנהל את החיבור בלוח ""מסתיר"" מWINDOWS את היותו SATA ומתנהג כאילו הוא PATA... {הישן יותר}. זה יאפשר לך להתקין את מערכת ההפעלה ואפילו לעבוד איתה במצב זה... אבל כדי להפיק את המייטב מהדיסק רצוי להתקין את הדרייבר במערכת הפעלה ואז המערכת תניע גם במצב ביצועים בביוס. אאל"ט זה כבר מופיע ברוב המדריכים למשתמש במחשבים המגיעים עם דיסק SATA.

s o l a r i s

New member
כן כבר נתקלתי בזה. אז..

אני מגדיר כPATA, מתקין מערכת, מתקין דרייברים לSATA ומאתחל ביוס שוב לSATA והכל תקין?

s o l a r i s

New member
התקנתי עם NLITE רק חבל

שאדון ROYBO לא יכל לתת מעצמו יותר ולקצר לי את הדרך. נרשם!

RoyBO

New member
אני ממש מתנצל

לא יצא לי לעשות את ההתקנה הזו, המלצתי להשתמש בתוכנה זו כי זו ההמלצה הרווחת בפורום. רק להזכירך אנשים פה לא מקבלים שכר על העזרה שלהם אז ההערה שלך כלל לא במקום.

s o l a r i s

New member
רוי אני מבין

כשאני יודע משהו אני ישר רושם ומנסה לתת את כל הידע שלי. זה כנראה עניין טבעו של האדם או עניין מתי יש לזה זמן או לא. בכל אופן מספי שנתת לי את שם התוכנה עזרת לי המון לפתור את הבעיה. תודה

shai9121

New member
אפשר בבקשה לקבל

קצת הכוונה איפה זה בביוס אני לא ממש מוצא את איזה הגדרה לשנות זה נימצא בתפריט BOOT? תודה

shai9121

New member
../images/Emo208.gif לאחר שיוטט בביוס

עדיין לא נימצא דבר יש מישהו שיכול לתת הכוונה? איפה אפשר לראות את ההגדרה של לי טושיבה L-40 ביוס גירסא 1.7 במידה וזה אומר למישהו משהו תודה

s o l a r i s

New member
אצלי בנייד למשל אין בביוס הגדרות לSATA

לכן השתמשתי לפי המלצתו של ROY בNLITE וזה פתר לי את כל הבעיה. NLITE יוצרת מדיסק בווינדוס, דיסק התקנה חדש עם אפשרות להוספת כל הדרייברים, סרביס פאקים ועוד. כך שהדיסק התקנה שנוצר מתקין הכל בבת אחת, פשוט גאוני! אז אם אתה מקבל את המסך שבתמונה ואין לך אפשרות לשנות הגדרוות SATA לIDE, למטה יש קישור להסבר איך להשתמש בתוכנה.

shai9121

New member
הבנתי שכניראה לא יהיה מה לעשות ואני חייב

לעשות עם התוכנה הנילוות אבל איפה אפשר למצא דריבר לHD הזה אני לא מצוא מישום מה לא באתר היצרן ולא באתר של טושיבה

s o l a r i s

New member
תחפש לפי המחרוזת הזו בגוגל

"toshiba L-40" + "sata" + "driver" כנס לפורומים ותמצא דרך קישורים שאנשים שמו, או באתר היצרן של טושיבה מומלץ לבדוק לפני כן.

זרדוז

New member
תגיד...

דרייבר לכרטיס קול שמותקן אצלך בטושיבה, שיתאים ל XP, כבר מצאת ? וידאת שקיים ?

למעלה