מבקשת

M.Z

New member
איך את מכירה את היהודי הישראלי

המצוי -כן. הנושא העיצובי באופנועים חשוב לעין ערוך בעיני הרוכב. מבחינה מוטורית זוהי אותה שילדה ואותו מנוע. נוחות התפעול, והעיצוב עושים את הביקוש.

mf

New member
m.z

אשמח גם אני אם תשתף אותי במידע על דגם ה fun. הסתובבתי אצל גדליה היום ולא היה. מה שכן יש שם כמה נחמדים,כמעט בלי קילומטרז´,אבל המחיר קצת יקר, בערך 8000.

M.Z

New member
ההבדל בין FUN לרגיל

ה-FUN נקרא גם SAXON והשוני בינו לבין הדגם הרגיל הוא בכמה נקודות: * חופה קידמית המתחברת עם מיכל הדלק . * מיכל דלק גדול יותר של 25 ליטר (בכל פעם שאני מתדלק זה יוצא כמעט 90ש"ח המתדלקים מתפלאים על התכולה) *מכללי ההפעלה-איתות חוזר בלחיצה, מנוף משנק,מתגי אורות וכו´ נראים כמו של אופנוע יפני בדיוק ולא מנופים מוזרים כמו בדגם הרגיל (נוח יותר לתפעול) * משהו שאני לא אכנס כאן אבל מבנה שלדה תחתונה שונה ויפה יותר כולל מכללי בלם אחורי ורגליות. בכל מקרה הדגם הזה לא נראה כאילו נלקח מלפני 20 שנה. בקובץ המצורף בהודעות הקודמות שלי יש אחד כזה בצבע צהוב זה -FUN. במקור הוא כביכול אמור להיות לנסיעות ארוכות יותר ובין עירוניות לכן הוסיפו לו את המיגון נגד רוח. *נ.ב - שכחתי - לוח שעונים מרובעים עם אורות הכוונה -בניגוד לרגיל בצורה עגולה, ופחות יפים. דרך אגב -MF אתה דיברת איתי בפלאפון בשבוע שעבר?

mf

New member
לא...אבל

הבנתי שהפאן והסקסון זה לא אותו דבר... הסקסון הוא 500,בעוד שהפאן הוא 301 איך נאמר...משופר. תקן אותי אם אני טועה... אתמול הייתי אצל גדליה בצהריים,שגיא היה שם. כששאלתי אותו על שירות בצפון ,אני משם...הוא התחיל לחרטט לי שטויות וזה הכניס אותי לפחד במה קטן לגבי האופנועץאבל שמחתי לשמוע ממך שיש שירות בצפון אז אני אחזור כשגדליה יהיה.

omerrosen20

New member
המלצה!!! ../images/Emo58.gif

האופנוע הראשון שלי שאני ממש ממליץ עליו הוא סוזוקי GN250 גם אמינות ,גם מחיר נמוך וגם יש לו שוק,אבל... אני די מתבאס מהעובדה שהוא מגיע רק ל-130. אז אם את עדיין לא בקטע של מהירות זה האופנוע!!! בהצלחה! לי אגב לקח בסך הכל 5 ימים למצוא GN במצב טוב כי רב האנשים שומרים עליהם.

Asaf-a

New member
GN מומלץ כאופנוע ראשון בתקציב

מומלץ בהתחשב במגבלות התקציב, לבדוק טוב במוסך. (מה שתמיד מומלץ). מהווה קומבינציה נוחה של גובה מושב, ידידותיות ואמינות וסטרטר. הביצועים בינוניים אך סבירים. אני הייתי מעדיף GN על פני MZ (למרות שמעולם לא רכבתי על MZ) אסף

mickey mouse

New member
קודם כל ../images/Emo51.gif לכולם

OK, אז עכשיו כשאני יודעת איזה אופנוע אני הולכת לקנות (GN), לפחות עד שתהיה לי שליטה נכונה על 250 ואז אוכל לעבור ל 500. איפה מתחילים לחפש ? או יותר נכון איפה יש מחירון מעודכן(הבנתי שהמחירון של יצחק לוי לא תקף לאופנועים). וכמובן- למה לשים לב כשקונים אופנוע ? מתנצלת על כל השאלות המתרידות הללו - פשוט רק עכשיו נכנסתי לכל עיניין האופנועים...

nirz

New member
התנך של הרוכבים בארץ הוא מוטו

גם בכל מה שקשור למחירים (תנך או לא זה עניין לדיון אחר).במחירון מוטו אותו תמצאי גם באינטרנט ,יש התיחסות לרוב הדגמים בשוק.קחי את המחיר הרשום והורידי 10-20 אחוז כי המיתון הגיע גם לפה+החורף מתקרב מה שגם מוריד את המחירים.לגבי השאלות ש מטרידותאותך,קחי את הדברים בקלות והפעילי את השכל הישר כי יהיה טיפה קשה להכניס אותך לענינים דרך הפורום.כמו כל דבר בחיים צריך ללמוד דרך הרגליים.כדאי שתקחי איתך מישהו עם מעט יותר נסיון לרכישה הראשונה שלך.

CBRRRRRR

New member
הסבר על רכישת ציוד מגן

המאמר התפרסם כאן לא מזמן, אבל עד שיהיה עמוד לינקים רציני מצ"ב הקובץ שמסביר איזה ציוד מגן דרוש לרכיבה על אופנוע ואיך לרכוש מעיל, כפפות וכדומה. כמו כן, מנסיון (כמו שבטח כבר ראית) הפורום אוהב לעזור אז אל תתביישי לשאול. דרך אגב - המאמר הוא במהדורה מקדמית, ואני לא בטוח שכתוב את החשוב מכל: רק כפפות עור מלאות! אסור בתכלית האיסור להסתפק בכפפות חצי!!! חשוב להשקיע בציוד איכות וטוב, כדי שיישמר לאורך זמן והמחיר יחזיר את ההשקעה, וגם כי אי נוחות פוגעת בבטיחות. תתחדשי!
CBRRRRRR, שבדיוק קנה כפפות של לרט ב- 400 ש"ח וכל הצבע יורד לו מהעור של הכפפה לעור של היד. פחחחחחחחח.

mf

New member
יפה שהחלטת...

למרות שאני עדיין חושב שאת צריכה לדבר עם the finalcut(פשוט תקראי לן פה בפורום) לגבי אמינות של הכלי אומרים(גם במוטו דרך אגב)שהיא מצויינת. לגבי קניה:מראה חיצוני-התרשמות שלך מהכלי שאין מכות,נזילות שמן וכדומה לעומת זאת אם האופנוע נראה מלוקק ודנדש ,בשום אופןאל תתפתי לקנות ללא בדיקה(קניה בנוסח הערס).400 ש"ח שיכולים לחסוך אלפי שקלים והרבה דם יזע ודמעות בעיקר בהצלחה נ.ב אני מדבר על מ.ז 301 והוא סוגר קצת יותר מ-130

ישר כח סי בי אררררררררררר

קראתי את "עבודתך" מיד לאחר שהוצאת אותה לאור (לפני כשבועיים). לא יצא לי עד כה להודות לך ואני מנצל את ההזדמנות לעשות זאת עכשיו -
. היא עזרה לי בבחירת הכפפות והמעיל. החלק השני המדבר על קסדות יכול לתרום לכולם! אז אם אתה צריך עידוד לתירגומו, אני עושה זאת -
היה נכון נכון תמיד
מיץ פטל

ilan_k

New member
אם כבודו היה קונה דיינז הצבע לא

היה יורד
ובאותו המחיר 400 ש"ח טבין ותקילין . למרות שהצבע היה יורד מהפנים כשהיה שומע את מחירי דיגמי הטופ אוף דה טופ שלהם.

silicon

New member
הפתרון לכפפות המשאירות צבע:

את הפתרון נתנה לי רוני מאופנועית, וזה עובד: לשים את הכפפות בקערה, ולהתיז לתוכן חומץ (כן, זה של הסלט). עכשיו הן רטובות, וגרוע מכך- מסריחות מחומץ, אבל תוך כמה ימי המתנה זה יעבור, ועכשיו צבע העור כבר לא יישאר על כפות הידיים בסוף הנסיעה. ואגב- אין קשר בין טיב הכפפה לעובדה שעלולה להשאיר צבע, ולפעמים שני פסי ייצור שונים יתנו תגובה אחרת. מוזר.

CBRRRRRR

New member
סיליקון יקירתי,

עכשיו אחרי שאנחנו מכרים ותיקים, ועוד אחרי שנתת לי כזו עצה ידידותית, אני מבטיח להשרות את הכפפות בחומץ משך יומיים לפני המפגש הבא, ולבוא לשבת לידך כל הערב... אפילו לקלף לך
... לפי מה שאני יודע צבע שיורד מעור זה בהחלט קשור לאיכות הייצור והצביעה של העור. פעם אולי אתרגם את המאמר שקראתי על הכנת בגדי עור... כנראה שלרט זה די
, כי אני משתמש במוצרי עור אחרים (
) שלא מורידים צבע, ועברתי כמה זוגות כפפות ולא נתקלתי בכזו תופעה. אילן - אכן, אני מניח שדיינז היו יכולות להיות ב- 400 ש"ח, אבל לא עם מיגוני קרבון-קבלר... לא שזה מה שיציל אותי בנפילה, אבל בשביל ההרגשה הטובה. CBRRRRRR שאוהב לנסוע עם מכנסיים קצרים, סנדלים גופיה וכפפות, בשביל ההרגשה הטובה.

Great Blue

New member
לא ראיתי הודעה שעונה לך לגבי השאלות

במלואם אז אחלוק איתך את מעט השכל שנשאר לי אחרי החגים האילו... אופנוע התקציב שלך אני לא ממליץ לקנוץ וחושב כמו בילבי על או לחכות או להתפשר על קטנוע שבתחום התקציב שלך תוכלי למצוא איזה אחד שיהיה הרבה יותר יפה ואמין מכל אופנוע בתקציב זהה כפפות: אין הרבה מה לבחור, כרגע לחפש זוג אטום למים עם מיגונים בגב היד ובגב היד באזור פירקי האצבעות וקצות האצבעות- מחיר 150-350 לממוצעות וכמובן ישנם כפפות חצי (כמו בחדר כושר) שעולות בין 20 ל-40 ש"ח אבל אז דמך בראשך והן לא ממולצות מאוד (למרות שאני חוטא בהן) ויהיה לך קררררר בחורף. קסדה: מחיר "נורמלי" לקסדה "נורמלית" שתתן לך הגנה מינימלית פלוס- המחיר הוא בין 500-800 שח - חפשי גם משומשות בלוחות כל עוד זה לא מביז´ו הגרוזיני..., אל תתפשרי על LEM ב300 שקל... חבל, חבל... מעיל: הכי מומלץ קבלר עם ביטנה מרובה כיסים עם מיגונים במרפקים ובכתפיים עם אופציה למגון מוקשה לאורך הגב (לא מזיק אף פעם) המחמירים והחששנים יוסיפו תוספת ברוכה של חגורת גב. המעיל צריך לעלות בין 700 ל-1000 למעיל טוב, יש טובים\יקרים וזולים\פחות טובים בכל הקטגוריות. החגורה צריכה לעלות... אין לי מושג... לא קניתי בארץ הזולה שלנו.

למעלה