מבקשת

galit74

New member
מבקשת ../images/Emo53.gif

בני בן חצי שנה ואני רוצה להתחיל לתת לו אוכל מוצק. איך מתחילים? עם מה? מה מתאים לכל גיל? פשוט כבר לגמרי שכחתי...

מתחילים עם ירקות..

אני התחלתי עם בטטה.. יש מסננת כמו מנפה שמותאמת לסיר. מאדים בטטה , תפ"א , גזר.. מועכים במזלג ומתחילים טעימות בהתחלה כל ירק בנפרד ואחכ הכל ביחד..

galit74

New member
רק לאדות את הירקות?

לא בתוך מרק? ומתי מתחילים עם פירות? תודה.

אני התחלתייש לי כמה שאלות ניסיתי

בטטה, תפו"א גזר, ודלעת, לא נרשמו תגובות מיוחדות חוץ מזה שהיא לא אהבה כל כך, האם לנסות קישוא ? או לחכות עוד חודש, נתתי פה ושם ממש מעט מעט מעט, ככה על קצה המזלג כמו שאומרים, ובטטה ותפו"א נתתי פעמיים......אפשר לתת קצת טעימות של פירות בננה? אבוקדו? או לחכות?

ממליצים להתחיל כל ירק בנפרד כדי

לבדוק אלרגיות.. באידוי הויטמינים נשמרים טוב יותר אני התחלתי את הפירות בערך שבועיים אחרי.. (למרות שמגיל 4 חודשים נתנתי לו פירות בתוך המוצץ מסננת של סאסי) \ אני באופן כללי בעד טעימותת

efratga

New member
למה נתת לפני גיל חצי שנה?

קצת מוזר לי שאת שואלת אם אפשר לתת פרות, כי עקרונית גם את הירקות עוד לא היית צריכה לתת (לפי משרד הבריאות נותנים מגיל חצי שנה כדי להפחית סיכויים לאלרגיה למזון) מכיוון שהחשש הוא מאלרגיה, גם "טעימה" מזיקה כי מערכת העיכול של התינוק שאינה בשלה נחשפת למזון ויכולה להיווצר אלרגיה.

hagitb1

New member
האחות שלי בטיפת חלב אמרה לי

שאני יכולה להתחיל בטעימות של מוצקים בגיל חמישה חודשים. זה שיש המלצה זה יפה, לא צריך ללכת עם הראש בקיר כל הזמן.

hagitb1

New member
אני ממש לא לוקחת כל דבר שהאחות

אומרת לי כתורה מסיני-רחוק מזה. אבל, בנושא הזה אני מסכימה איתה. חוץ מזה, את מכירה את האחות אולי דווקא היא אחות שמבינה עניין?. אבל לא, במקום זה איפה שנראה נוח הולכים עם המלצות משרד הבריאות (לדוגמא: התחלת מוצקים) אבל בעניין החיסונים.... עדיף שאני לא אוסיף.

d i n o l e

New member
איך אחות יכולה להבין עניין אם היא

הולכת נגד ההמלצות הרשמיות? יש סיבה למה ממליצים להתחיל בגיל חצי שנה כי זה עלול לגרום לאלרגיה אז כנראה זה לא יקרה ב 100 אחוז מהמקרים ואולי לכם יהיה מזל וזה לא יגרום לבעיות אבל אלא אם היא מצוידת ביכולת חיזוי העתיד אין לה שום דרך לדעת מה זה יגרום לכם. אז כמובן שכל הורה מפעיל את שיקול הדעת שלו אבל אי אפשר להגיד שההמלצה שלה כי היא מבינה עניין. ולא הבנתי מה הקשר לעניין החיסונים

hagitb1

New member
דווקא מישהי שלא הולכת לפי ההמלצות

בעיני מפעילה שיקול דעת ולא רק זוהי בבמלצה אז זה מה יש. ההמלצה של משרד הבריאות היא מגיל חצי שנה אז אני לא אומרת אני לא אתחיל לתת לה ארוחות של מוצקים מיד אלא לאט ובהדרגתיות. ולעניין החיסונים, אז ככה: מהפעם הראשונה שנכנסתי לפורום הזה (אחרי הלידה כמובן) ראיתי כל מיני דיעות בכל מיני נושאים של אימהות שונות. אין ספק שלכל אחת יש את הדיעה שלה וכל אמא מפעילה את שיקול הדעת שלה. אבל,,,, ראיתי גם משתתפות בפורום שאין להן שמץ של מושג בכל מיני נושאים אבל הן שמעו שלדוגמא במגבונים לחים יש חומר מזיק (פורמאלדהיד-אין להן מוזג אפילו איך קוראים לחומר) אז הן לא ישתמשו במגבונים. לי בכל אופן יש תחושה של עדר (לא כולן כמובן), ולכאן מגיע נושא החיסונים חלק מהמשתתפות לא מסכימות עם המלצת משרד הבריאות בנוגע לחיסונים וזו זכותן אבל בנוגע להמלצות אחרות כמו תחילת מוצקים ישנה פנטיות. ואם עדיין לא הבנת כוונתי היא: איפה שזה מתאים אז הולכים עם ההמלצה ואיפה שזה לא מתאים אז משמיצים את משרד הבריאות, אחיות טיפת חלב וכו' ואבוי למי שתך נגד הדעה הרווחת. לפני כמה ימים קראתי את הודעתה של חמפון בנוגע לאוירה בפורום, מאוד לא נעים. לי ממש לא מפריע אם כן או לא יגידו לי ומה יגידו לי אני סומכת עלי. אבל אני קוראת שרשורים לדוגמא בשרשור הזה אופי כתבה שנתנה לבת שלה לטעום קצת ירקות מיד ישנן תגובות בסגנון: למה בתחלת לפני גיל חצי שנה? היא שאלה מישהי מתי להתחיל עם מוצקים? למה תמיד ישנן תגובות מטיפות ועוד בטון מרגיז. (יכול להיות שלאופי זה לא הפריע לי זה פשוט לא מובן). וברור לי שעכשיו יתחילו תגובות שזה פורום, כל אחת תביע את דעתה וידה, ידה, ידה. אז נכון זה פורום וכל אחת זכאית להביע את דעתה בעיני יש יותר מידי הטפות, ואנטי בפורום הזה.

efratga

New member
היא שאלה לגבי הפרות

ולכן תמיהתי למה ירקות
כן ופרות
לא. לא כולן יודעות מה ההמלצות וחלק מקבלות כל מיני עצות שלא עולות בקנה אחד עם המידע המעודכן ממשרד הבריאות, כמו "טעימות" שלפי השאלות כאן נראה שחושבים שלטעום אוכל לא יעשה אלרגיה. הרי אין הבדל באלרגיה בין טעימה וארוחה, ובין פירות לירקות רגילים! מי שלוקחת סיכונים על גבי התינוק שלה שלפחות תדע מה היא עושה. כמו שאמרת ואני מסכימה - יש להפעיל שיקול דעת, ואוסיף - אבל צריך לדעת!

hagitb1

New member
זה בדיוק מה שאמרתי../images/Emo45.gif

שבשביל הלפעיל שיקול דעת צריך לדעת במה מדובר טוב טוב במיוחד שזה נוגע לילדים שלנו.

hagitb1

New member
ברור שטעימות של אוכל יכולות לעשות

אלרגיה. אבל יש הבדל בין טעימה לארוחה מכיוון שחשיפה של כמות רבה של האלרגן תגרום לתגובה אלרגית חריפה יותר. לכן ממליצים על טעימות בנוסף לכך גם להרגיל את התינוק לאט ובהדרגתיות למרקם ולטעם החדש.

ליבי777

New member
../images/Emo45.gif המלצות משרד הבריאות מאוד....

פופולאריות בפורום. אני איתך. צריך להפעיל שיקול דעת ולא לקבל דברים כתורה מסיני. כך אני נוהגת.

efratga

New member
מותר לשאול למה האחות אמרה לתת

טעימות ולא להתחיל לתת אוכל? כלומר אם כבר חושפים את הילד למזון למה לא לתת כבר ארוחה?

bimba

New member
תנסי לתת לו ארוחה....בהצלחה...

ז"א, בהתחלה הם לא רגילים לטעם, ולמרקם, או אפילו לקונספט של לאכול בכפית. ולכן, אוכלים מעט בהתחלה, רק לערוך היכרות עם המזון החדש, ולאט לאט, כשמתרגלים, מגדילים את הכמויות.

d i n o l e

New member
בד""כ הילדים לא מוכנים לקחת ישר

ארוחה, ובקושי מסכימים לטעימות
וחוץ מזה שמן הסתם בפירות וירקות ובשר בכמות שהם אוכלים יש פחות יויטמנים וערכים תזונתים שחשובים לילד כמו בחלב אם (או מטרנה) ולכן לצורך הגדילה וההתפתחות שלו חשוב לעשות את זה בהדרגה. לפי משרד הבריאות עד גיל שנה אם אני לא טועה חלב האם (או המטרנה) אמור להיות המזון העיקרי שלו ובהדרגה להוסיך מוצקיםץ

bimba

New member
משרד הבריאות מספק רק המלצות -

אם לך ולבעלך אין אלרגיות או רגישויות לאכול, סביר להניח שגם לילד לא יהיה. אפשר בהחלט להתחיל לחשוף לאוכל גם לפני חצי שנה.

למעלה