מבקשת עזרה

מאוזנים

New member
מבקשת עזרה

שלום לכולם. גם אני חדשה. אני רוצה לברוח לקצה עולם ומבקשת הצעות. מקום זול בחו"ל שבו אוכל אולי לעבוד ולנהל את חיי בשקט. אולי קהילה מסוימת אבל סבירה לא כזאת שמנוהלת על ידי גורו שתלטני. משהו שפוי שבו אוכל ללמוד ולהתפתח יותר בנושאים הוליסטים. מקווה לשמוע מכם זו שמחפסת איזון מאוזנים ערב טוב לכם

מאוזנים

New member
בארץ ובחול

סליחה שלא עניתי אני חדשה ורק עכשיו הבנתי שעניתם לי אז תודה. גם בארץ וגם בחו"ל. אגב היום אני כבר מרגישה יותר טוב והיה לי דווקא יום טוב.

שמחה שטוב לך יותר ../images/Emo23.gif

ממה נובע הרצון לברוח למקום אחר? הרי גם פה את יכולה לפתח את עצמך. את מרגישה שפה זה לא אפשרי לך בעצם?

מאוזנים

New member
למה לברוח

כנראה שהסיבה לרצון לברוח היא דפוסים ומערכות יחסים שאני תקועה בהם הרבה מאד שנים ואני לא מצליחה לא להיטיב את הרגשתי בהם - באופן מאד ברור ולא להתנתק מהם. אכן אני יודעת שגם פה אני יכולה לפתח את עצמי - חייתי הרבה פעמים בחול לתקופות ארוכות ומי כמוני יודעת שגם שם אתה פשוט פוגש את עצמך. רק לפני שבוע הייתי בחו"ל וכשהלכתי שם כהרגלי בבקרים שמעתי את עצמי חושבת בדיוק את אותם המחשבות. כך שזה לא החו"ל כמו שזה הצורך להתנתק פיזית ומוחשית מדרמות שאין לי צורך בהן עכשיו. זה בגדול ההרגשה שלי

הזוייה

New member
אני לא חושבת

שאם תברחי לארץ רחוקה או לעיר אחרת, זה יעזור למשהו שמתרחש בקוגניציה ותודעה שלך. למרות שאומרים משנה מקום משנה מזל. השינוי צריך לבוא מפנים. את לא יכולה "להיפטר" מהמצב אם תשליכי אותו במגדל אייפל. את צריכה להתמודד עם הפחדים הללו. כשמשהו לא מעוצב ומוגדר באדם- סימן שהגוף שולט בו. כאילו הוא חי בתוך עיסה ביצתית של רגשות שלא עברו עיבוד ולכל גוש שכזה יש כוח משיכה למקום שנוח לו. תנסי לחשוב מה גורם לך להיות תקועה, יש אנשים שתקועים כי הם משולים ע"י הקונספירציה החברתית- לתת לבן זוג הרגשה של נוחות (לרצות אותו) ולמצוא בה מקלט מן המציאות בגלל הפחד של "להיות לבד" ( בא ממקום של חולשה) במקום לשלוט ולהיות במצב תודעה גבוה עם מה שטוב לך. דווקא בזוגיות יש עוצמה לשפר את עצמנו ולהתמודד עם עצמנו (לא עם בן הזוג) כי בני הזוג הם למעשה המראה שלנו, לטוב ולרע.. אם את רוצה לברוח מהדפוס שאימצת לעצמך ללא מאבק והתאמצות, לא תצלחי להבין מאין הבעייתיות הזו נובעת ותישארי תקועה. במקום לתת לעצמך להכיר את החיובי והשלילי שבך. את צריכה הרבה אמונה פנימית, לא כרטיס טיסה לחו"ל. אל תפחדי להעיז לנסות, לסטות מהדרך, להיכשל, לקום, ליפול. בסוף תמצאי מה הדבר שגרם לך למחסומים הללו.

שירזמר

New member
בעקרון את צודקת בפועל זה עזר

חזרתי ביום ראשון ועכשיו מצאתי את ההודעה שלך. אז אני מסכימה עקרונית איתך אבל בדיאבד היהתה עוצמה גדולה מאד בניתוק מהידוע והמוכר מהיום יום ובעיותיו וכו. הצורך להתמודד עם דברים חדשים ואתגרים חדשים וההצלחה, לעמוד במשימות במקומות זרים הוסיפה לבטחוני ולהרגשת המגבלות והיכולות שלי. העובדה שנסעתי לבד ורוב הזמן ביליתי בחברת עצמי בלבד - על שהכרתי אנשים, טילתי איתם ומאד נהנתי - הצריכה אותי להיות האחראית הבלעדית על מצבי רוחי, לא יכולתי להאשים אף אחד בבעיותי וברגשותי הם היו כולם שלי ושלי בלבד ולמדתי מזה המון. איך ומתי מופיעים מצבי הרוח איך לשלוט בהם יותר טוב, ואיך לעשות לעצמי טוב יותר. אז בהחלט אני ממליצה על התנתקות וגילוי עצמי בשטח שהוא לא נמל הית שלנו. וחוץ מזה הטבע בקוסטה ריקה הוא כל כך עוצמתי וחוויתי שיש לזה השפעה אדירה. היופי של המקום, הירוק והירק הפרחים האקזוטים, היערות המים הקולות החיות החופים הנפלאים השהות בקרב אנשי המקום שהם כל כך נעימים אדיבים ורגועים - תארי לעצמך שאין להם צבא. הפגישהות עם אנשים מכל העולם - אין מה לעשות גם לזה יש השפעה ולי זה עשה את זה הפעם בגדול. ותודה על התגובה וההתיחסות. אשמח לקבל את תגובתך להת'

מאוזנים

New member
אכן מרגישה יותר טוב

כן אני מרגישה הרבה יותר טוב מהרבה בחינות. יש לי זכרונות כל כך טובים ונעימים שבכל רגע שאני קצת " שוקעת" אני חוזרת אליהם והם מאד עוזרים לי. גם עברתי שם דברים לא קלים עם עצמי אבל בגלל שהיה לי כל כך הרבה זמן עם עצמי למדתי המון על עצמי - לא היה לי אף אחד להאשים במצבי הרוח שלי ולכן הייתי צריכה להתמודד איתם במקום עם אנשים אחרים ולקחת אחריות עליהם ועל עצמי - ולמדתי ביתר עוצמה מה עושה לי טוב ואיך אני יכולה לעזור לעצמי וגם שלא קורה לי שום דבר איום שאני לא יכולה להתמודד איתו ואני עוברת אותו וממשיכה הלאה. כך שזה היה גם תענוג וגם שיעור. וקל לי יותר עכשיו להתמודד עם דברים מקווה שאוכל להמשיך כך. המשך ערב טוב

מאוזנים

New member
לא הייתי בקהילה מסוימת

אף פעם לא הייתי חברה בקהילה מסוימת - חוץ אולי מהצבא והקיבוץ... השתתפתי בסדנאות וכו' בקהילות שונות ליום יומים וזהו אני מרגישה מחנק וצורך לתקופה יותר ארוכה. אולי לעבוד במקום כלשהו ולתרום ולחיות חיים פשוטים יותר קרוב לטבע. להתנקות מעט.

toorbo

New member
3 מקומות שתוכלי לברוח אליהם

אני עברתי לא מעט טרנספורמציות בחיי יש 3 מקומות שתוכלי לברוח אליהם בלי להתחייב ובעיקר בלי להיפגע נפשית בשלושתם יש את האיזון העדין בין יופי המקום לחוכמת הנפש כנסי ל 3 הקישורים הבאים חזרי אלי למייל אם תרצי ונדבר תודה

toorbo

New member
3 מקומות שתוכלי לברוח אליהם

אני מצרף את הקישורים מחדש 1. האי אספיריטו סנטו בונואטו 2 הסדנה של אנדרו בטוסקנה 3 כפר הפאצ'ה מאמא של טיוהר קראי וחזרי אלי אם תרצי

את/ה יכול/ה לפרט בפורום

על שני הדברים האלו: 1. האי אספיריטו סנטו בונואטו 2 הסדנה של אנדרו בטוסקנה

מאוזנים

New member
3 מקומות לברוח אליהם

תודה תודה אני אבדוק . שמעתי על טיוהר וגם ראיתי אותו בטלביזיה אני אבדוק את שלושתם. אולי מאוחר יותר בלילה אם שנתי שוב תנדוד תופעה חדשה של החודשים האחרונים.

מאוזנים

New member
האם בקרת במקומות האלה בעצמך?

טורבו - אם אפשר לקרוא לך כך ? תודה על הקישורים. לא הבנתי בדיוק איפה זה האי אספריטו. אני כמובן יכולה לבדוק יותר מאוחר . אבל אם במקרה היית שם או שמעת ממישהו על המקום הזה אשמח לשמוע ממך יותר. בכל אופן תודה על המידע מאוזנים

toorbo

New member
ביקרתי בשניים מהמקומות

את הטיוהר שהיה בארץ בחודש האחרון פגשתי בכפר בקוסטה ריקה בפאצ'ה מאמא הוא מתיימר להיות ממשיכו של אושו, ואת לימודיו רכש בפונה והעתיק את התורה למרכז אמריקה , שם התיישב אני ממליץ לך על טיוהר רבות בגלל שהסדנאות הן כיפיות ללא לחץ ,ללא שטיפות מוח והאווירה מדהימה הסדנה של אנדרו כהן עוסקת העשרה אבולוציונית , תאכלס הוא מנהל בכל העולם סדנאות של מדיטציות, התבוננות וחקר פנימי כדי לתת לאינדיבידואל להבין כיצד הוא משתנה נפשית בתוך עולם מודרני של חסמים. בין ה 4-12 באוגוסט הסדנה תיערך בטוסקנה שבאיטליה את הקהילה בונאטו אני מכיר בעיקר בגלל הפורטל http://www.masa.co.il/rec.php?cid=653&keyword=%D7%A7%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA זה נמצא בדרום מערב האוקינוס השקט בשליטה צרפתית מ 1980 לבקשת מיכל אני ארחיב בפורום לגבי 3 המקומות והסדנאות

מאוזנים

New member
תודה על התשובה

תודה שמצאת זמן לעזור ולהרחיב. נתכתב בערב כשיהיה לי יותר זמן. כיף לי שענית לי

למעלה