מבקשת עזרה

lubago

New member
מבקשת עזרה

מצאתי בבית סט שלם של מכשירים כירורגיים באריזה סקורית,כל מכשיר עטוף בנייר משומן .הסט כנרא ממלחמת עולם השני.כמו כן יש גם אריזה לעזרה ראשונה(כנרא רק תחבושת,כי אריזה מאד קטנה)של צבא אמריקאי .חוצ מעניו היסטורי,אם הדברים שווים משהו?

rachelea

New member
תעודות מלווה עממי

ב-30/7 הועלתה כאן שאלה בדבר שווי תעודות מלוואה עממי מהשנים 1950, 1054ו-1955, ע"י סול 49. והנה התשובה: תעודות המילווה העממי הנ"ל הונפקו בהיקפים גדולים לציבור אזרחי המדינה ושוויין הריאלי נשחק, משום שלא היו צמודות במנגנון הצמדה כלשהו. המלווה עממי הונפק ע"י ממשלת ישראל לשם גיוס כספים מהציבור כפתרון לבעיות תקציב. לעיתים היה המלווה מלווה חובה, כתחליף להעלאת מיסים. פדיון המילווה יכול היה להתבצע באחת הדרכים הבאות: 1. ע"י הגרלה (כמו במפעל הפיס). הפרסים היו של מאות ואלפי שקלים לתעודה של מספר לירות (בד"כ 5 ל"י ו-10 ל"י). פדיון ההגרלה נעשה בשנות ה-60 סיכויי הזכיה היו בערך כמו זכיה במפעל הפיס. 2. פדיון הקרן כעבור עשר שנים ומעלה עפ"י ערכה הנקוב, נומינלית, של התעודה או עפ"י הערך הנקוב בתוספת 10%. במרבית המקרים, גם לאחר הזכיה בפרס (שהניבה כמובן שווי כספי גבוה יותר מסתם פדיון, כבאופציה השניה לעיל), שווי הפדיון היה נמוך מהערך הריאלי של רכישת התעודות וזאת בשל האינפלציה. מתברר כי גם תעודות שעלו בגורל לאחר מספר שנים, לא נפדו ע"י בעליהן בשל השווי הנמוך שלהן. יש היום, עדיין, בידי הציבור אלפי תעודות כאלה ואין להן ערך אספני כלשהו. לתעודות גם אין שווי ריאלי בבנק ישראל.

arye9

New member
איזו אכזבה ../images/Emo10.gif

ישבתי והאזנתי לרדיו כאשר פרסמו את תוצאות ההגרלה... הפרס היה 30,000 (או 60,000 ) לירות. אני זוכר את התמהון והאכזבה כאשר התברר לי שלא זכינו.

תמיר1991

New member
הוא קישר את זה למלווה העממי..

לא כל הודעה חייבת להיות קשורה ישירות לשרשור. <אריק, מצטער שאני השוטר, פשוט הייתי חייב..
>
תמיר.

broadaxe

New member
יש אספנים הן של כלי ניתוח והן של

חפצים צבאיים (מיליטריה) שהסט הזה כנראה שייך להם. לפי הסט שלם? נמצא בתיק מקורי? יש לו ערך משמעותי רק אם הוא שלם ובתיקו. ככלים בודדים ערכם נמוך מאד מאחר וקיימים בכמות גדולה מאד ואינם נחשבים לעתיקים מספיק בקרב אספני כלים רפואיים. שוב, תמונה יכולה לעזור כאן מאד.

למעלה