מבקשת עזרה

לימור12

New member
מבקשת עזרה

אני מחפשת דפי עבודה בנושא השבר הפשוט. ממש ההתחלה כמו חבור וחיסור שברים, ההוואת שברים וכדומה. הרבה תודה. לימור

לימור12

New member
תודה אני אנסה. הנה דף אחד שהרכבתי

לכל מי שמעוניין. פשוט אף פעם לא לימדתי חשבון ב- ד´ ולכן אין לי מאגר של דפים.

1גלפין

New member
לימור התכוונתי למאגר של הפורום

(בראש העמוד יש קישור) ותודה על הקובץ

לימור12

New member
תודה, בדקתי ורק דבר אחד פחות או

יותר התאים. השאר זה ממש מתקדם.

mirigon

New member
לימור שלום,

אם את צריכה ללמד את נושא השברים בכתה ד´ הרי שכדאי להשתמש הרבה באמצעי המחשה. השוואת שברים ללא המחשה או חבור וחיסור שברים הן פעולות המתאימות לכתה ה´. בכתה ד´ התלמידים צריכים ללמוד ולהבין היטב את מהות השבר לפני שהם מתחילים לחשב. כדאי שתעזרי בספרים שקיימים בשוק. אני אישית מאוד אוהבת את אחת, שתים, שלוש -ספר 11 (לכתה ד´)העוסק בתחילת הלימוד בשברים פשוטים. העבודה בו היא על דרך ההתנסות. יש כיום גם ספר חדש בשוק הנקרא "משתלם בשבר הפשוט" אך גם בו משתמשים באמצעי המחשה. לדעתי אסור ללמד את הנושא בלי להשתמש כל הזמן באמצעי המחשה, ועדיף שהתלמידים יתנסו מאשר המורה תמחיש. כך הם מבינים זאת טוב יותר.

לימור12

New member
אני בהחלט מסכימה ואכן עושה כך

פשוט רציתי עוד קצת לתרגל. משהו בנוסף לספר שבמילא יש להם.

mirigon

New member
ואת הספר,

"משתלם בשבר הפשוט" את מכירה? שם יש רעיונות מקסימים נוספים לתירגול וגם רעיונות למשחקים.

לימור12

New member
אני לא מכירה את הספר אבל אתעניין

לגביו. הרבה הרבה תודה על ההיענות שלכן.

amr riki

New member
לימור , בבקשה - השבר הפשוט

היי לימור , מצרפת קבצים בנושא מהות השבר הפשוט . אני מסכימה עם מירי , בכיתה ד´ הילדים צריכים להבין את מהות השבר הפשוט . כל הלמידה חייבת להיות מלווה במודלים שונים בהם התלמידים משתמשים ונעזרים (טבעות חלוקה , ריבועי חלוקה ...) בכיתה ד´ אין מלמדים אלגוריתמים של חיבור וחיסור שברים , אלא פותרים תרגילים פשוטים בעזרת המודל הנבחר . מצרפת קבצים במהות השבר הפשוט - ואת כצרכן נבון בדקי מה נכון לתת לילדים בכיתה ´ ומה לשמור לתחילת כיתה ה´. במידה ותהיינה שאלות , אשמח לענות. בהצלחה ריקי

amr riki

New member
לימור , הקובץ השני נשלח למאגר

הקבצים , קבצים שנשלוח ע"י משתתפים. ריקי

אסנתד

New member
שברים פשוטים

אני התחלתי את הנושא בשאלת אתגר פשוטה ומשם הגענו כמעט עד לשמיים. נסי לתת לילדים לחלק 2 עוגות לשלושה ילדים ומתשובותיהם פשוט תזרמי. אני בשיעור זה הגעתי לאיך כותבים שברים, מהו שבר,איך קוראים לשליש של חצי, איך מוצאים את זה, מה זה שליש ועוד שליש או מה זה שתי שישיות ועוד שתי שישיות והכל מתוך הילדים ובעזרת הסבריהם.

לימור12

New member
אתם כולכם נהדרים ותודה על העזרה.אני

כבר התחלתי את נושא השברים והילדים חילקו עוגות ופיצות ושוקולדים לשברים חברו ונהנו. ביום יום הם משתמשים בטבעות חלוקה ובכל מה שצריך. רק רציתי דפים לתרגול נוסף. אז שוב תודה. לימור

1גלפין

New member
אני התחלתי עם חלוקה של טבלת../images/Emo78.gif

שוקולד, כלומר שברתי את הטבלה... ספרנו כמה קוביות בטבלה וזכרנו את המספר, אח"כ כמה קוביות קיבל כל תלמיד ורשמנו : 1 מתוך 28 (כמדומני) נתתי להם לספר על דברים שהם "שברו" (חילקו), כמו פיצה, חצי לחמניה לחבר שלא היתה בתיקו ארוחת עשר וכדומה מכאן עברתי למושג "שבר" (מדוע נקרא כך) וכיצד כותבים ואומרים. כמובן שהתחלתי עם השברים חצי ורבע דרך צלחה, גלית

למעלה