מבקשת עזרה/רעיון

idithgal

New member
מבקשת עזרה/רעיון

יש לנו חדר עבודה לא גדול, שמשמש גם חדר אורחים. יש לחדר מקלחת קטנטונת ומימינה , מאחורי הקיר, מחסן, שלא כל כך בשימוש. הייתי רוצה להגדיל את החדר על חשבון המחסן, אבל גם לא לוותר על המקלחת. מה אפשר לעשות? אפשר להזיז? לאן? מצרפת שירטוט

מאגר

New member
ניתן להגדיל את החדר בעלות לא גבוה

ניתן להגדיל את החדר לגודל של כ310X380 אולי טיפה יותר גדול תלוי מה גודל הנישה בין האסלה לקיר החיצוני ראה סקיצה מצורפת

idithgal

New member
תודה- אבל הנישה קטנטונת

הכוונה שלי היא ממש לנצל את כל שטח המחסן, לשבור את הקיר בין המקלחת למחסן, השאלה היא לאן להעביר את המקלחון הכיור והאסלה, ואם זה בכלל אפשרי

מאגר

New member
לגבי להגדיל את החדר

ךדעתי כל הגדלה נוספת מעבר להגדלה שצירתי בסקיצה תהיה שיפוץ רציני מאחר וצינור הביוב של השרותים לפי הערכתי נמצא בפינת הבינין במקום בו ניגמרת הנישה כך שלא ניתו יהיה להעביר את צינור הביוב למקום אחר כנ"ל גם מערכת המים ואם מדובר בלהשאיר את המחסן חושבני כי מחסן בעומק של פחות ממטר אין לא משמעות בכלל שלא לדבר על כך שהגדלה לעומק המחסן תיצור הרבה נקודות מתות ללא תועלת בחדר. זו דעתי האישית כיועץ בניה ומפקח ולא כארכיטקט

idithgal

New member
זה בדיוק מה שאני שואלת

אם אפשרי לשפץ , להעביר מקלחון וכיור לצד אחר של החדר- מצרפת שירטוט (בצורה לא מקצועית כמובן, כי אין לי בזה מושג....

הרעיון שלך דווקא טוב בכל מקרה תצטרכי להתיעץ עם בעלי מקצוע. בסך הכל זה יהיה ענין של הוצאה כספית מול תועלת. כשאוה תעלה היא תשאל - למה ? מציע שתכיני לה תשובה...... חובב מנהל פורום עשו זאת במו ידכם../images/Emo88.gif

מאגר

New member
אפשר אבל

לפי התוכנית שלך ישאר לך תונל של מטר וחצי או אולי פחות על אורך של שלושה מטר מה זה יתן רק האלוהים יודע לא יהיה מקום לשולחן לא מקום לכולם רק פרוזדור עם זה שווה לך ליבריאות לדעתי זו הוצאה גדולה שלא תיתן כלום

דורון, לא שאלה, למה לא לעשות, אלא

אך כן לעשות בצורה הגיונית, ובמחיר סביר! אשמח מאוד, אם תתמצו חברים בפורום, תמיד טוב קצת ניסיון להבין שזה לא עובד ככה.

סליחה שאני מתפרצת...

במקרה נכנסתי לפורום הזה והוא ממש מוצא חן בעיני... לפי דעתי (שייקח לה עוד כמה שנים עד שתהפוך למקצועית...), כדאי להחליף את המקום של הכיור והמקלחת ואת הכניסה לעשות "מלמטה" כלומר מול הכיור באמצעות דלת הזזה

זה ביקורת או מחמעה? ../images/Emo8.gif

מה זאת אומרת, שבעוד כמה שנים להפוך למקצועית? שאדריכלים יקשקשו על פילוסופיה של הארכיטקטורה? לא! זה ממש לא הכוונה כאן! סליחה עמיתי העתידית, הפורום רוצה להשאר לטובת האנשים שאינם במקצוע...לא נותנים שרות תכנון, אבל כן רוצים להכיר את הארכיטקטורה, בשפה שמובנת לכל אדם. (עם הזמן, מקווה, שעם פחות שגיאות כתיב מצידי)

זו מחמאה וביקורת בעיני היא לא דבר

שלילי! כל עוד שיודעים כמובן לומר אותה בצורה נעימה. אם לא הבנת מה כוונתי, אסביר שוב: אני הצעתי מה שנראה לי הגיוני ונכון והוספתי שאינני אשת מקצוע בתחום. עוד כמה שנים אחרי שאסיים את הלימודים בהצלחה, זה כבר עניין אחר... לא ברור לי מה הכוונה שהפורום רוצה להישאר לטובת האנשים שלא במקצוע. נראה לי שחברי הפורום שיש ביניהם גם אנשי מקצוע יכולים רק לתרום. כמו גם שאר החברים פה. כל זאת כמובן כאשר מדברים כפי שכתבת בשפה שמובנת לכל אדם. מקווה שעכשיו הייתי ברורה

../images/Emo9.gifזו היתה אי הבנה...ראיתי בכרטיס

האישי, שאת לומדת, או רוצה ללמוד ארכיטקטורה... כוונתי בקשר למטרת הפורום, שלא מיועד לענשי מקצוע, כמו ארכיג'וב, אלא מקום נפגש של אנשים המתעניינים, ואנשי מקצוע, בתכומים השונים.... פעם הצעתי, שאנשי מקצוע יכתבו את שמם האמיתי, ואת המקצוע שלהם...רק אדריכלית סיגל בן-נון עשתה זאות, לצרי, היא עסוקה יותר מידי, או כבר נמעס לה....היתה תקופה, שהשתתף בפורום באופן פעיל מאוד, ודי חסרה לי... הותיקים כבר די יודעים מי עוסק במה, אבל לחדשים זה קשה להבין לפעמים, מי מקבלים את התשובה...למשל, מאגר מהנדס חשמל, כך תשובתו מאוד רלוונטי בתכום שלו, אבל הרבה פחות בקשר תכנון ארכיטקטוני... רוקקו קבלן, חובב ציון מנהל פורום בתפוז, לא ממש יודעת מה המקצוע שלו, אבל מבין בהרבה דברים, די טוב.... לא קל לעשות יחסי ציבור לתכנון בארץ, ולא רק בארכיטקטורה...היום שמעתי רעיון, בקשר לכלכלה, הבעיות מאוד דומות למה שרואה בתכום הבניה, לכן, יש וויקוחים רבים...איפה את רוצה ללמוד ארכיטקטורה? אפילו, שנפלת במקרה לכאן, אשמח, שתספרי על עצמך, על הקשר שלך לתכנון...כמובן, רק אם את רוצה..

מי אני../images/Emo140.gif

אני לא אפתח שירשור חדש בשביל זה... קוראים לי שירי, בת 27, נשואה, גרה בניו-יורק מזה שלושה חודשים. בספטמבר אתחיל ללמוד ארכיטקטורה, עדיין מתלבטת בין שתי אוניברסיטאות שהתקבלתי אליהן. האחת - NTIY והשנייה - City College (אשמח אגב לחוות דעת אם במקרה מישהו מכיר). למעשה ניסיתי בעבר להתקבל לארכיטקטורה בבצלאל, אבל לא עברתי את השלב האחרון. בינתיים למדתי לתואר ראשון בתחום אחר, סיימתי, עבדתי במקצוע ובאיזשהו שלב הבנתי שאני עדיין רוצה ללמוד ארכיטקטורה. מה לעשות, כשיושבים אצל לקוח בפגישה במשרד ומקשיבים לצרכיו בתחום המיחשוב, אבל במקביל מנסים להבין למה המשרד תוכנן כפי שתוכנן ואיך אפשר היה לעשות זאת בצורה נכונה יותר שתתאים לצרכיו, כנראה שזה סימן... בכל אופן, אני בהחלט מסכימה שתכנון הוא הבסיס להרבה מאוד דברים... רק חבל שלא תמיד יש לנו סבלנות... אגב, מילא אצלי השעות מוזרות... אבל אווה כתבת את ההודעה ב-3:35!!! את לא ישנה?

לא ברור לי המצב...

החדר הזה, לא החדר שינה שלכם, אלא אם האים אורכים, אז הם ישנים בחדר, שבתוכו יש לכם החדר עבודה? בתכנון, השאילה לא איזה קיר לזז, אלא, אם חסר פונקציה חשובה, אך לתת לה מקום, בצורה הכי נכונה... לכן, קודם צריך לדעת, מה הצרכים שלכם, בקשר לחדר עבודה...עובדים שננו בבית, יש לנו 4 מחשבים...אני לא יודעת, כי על זה לא סיפרת, וזה החשוב! דבר שיני, איזה אורכים באים, באיזה טדירות...למשל, הורי, שגרים רחוק, ומבלים סוף שבוע, או אנשי עסקים, שאנחנו בקשר, מחול, באים לשבועה, פעם בחודשיים...לא יודעת, כי לא סיפרת... בתכנון, אף פעם לא רוקדים מסביב האסלה... אפילו, שהבית כמעט חדש, וכל הצנרת במצב טוב, השיכול לא יכול להיות מקום האסלה, כאשר מדובר בחדר עבודה.... בלי אינפורמציות בסיסיות על מה שאתם צריכים, להרגיש נוח בבית, לזיז קירות, זה משחק של חובבנים...אפשר לשחק עם זה, אבל פתרון לא יוצאה מזה... לפעמים קורה, שבגלל האדגר, עושה בקיצות ראשוניות...אבל כבר למדתי, שאנשים, שמקבלים משהו בחינם, ככה גם מתייחסים לזה...אז לפי המקום, יש אפשרות ליצור פינת עבודה נעימה, וזו אפשרות לסדר את יחידת המקלחת, שסידור לא מי יודעה מה מוצלך...

idithgal

New member
טוב- אז אני אסביר....

ראשית, אני בכלל עוד בארה"ב ורק בעוד חודש נגיע חזרה לארץ, לבית שלנו. הסיבה שאני "מבלבלת את המוח" מפה- היא כי אני צריכה לדעת לכמה זמן (בערך) לשכור דירה, במקום הבית שלנו, כדי לגמור את השיפוצים לפני שניכנס, אם בכלל- דבר כזה אפשרי. ברור שאם נחליט ללכת על זה ניקח אנשי מקצוע (לתיכנון ולביצוע). עכשיו לעניין עצמו- יש לנו בית עם גג ענק שלא בשימוש (בגלל שהוא בקומה 3 ויש רוחות, ואי אפשר לקרות). החלטנו לנצל אותו וקנינו כאן מחסן גדול לשים על הגג, מה שמפנה לנו את המחסן הקיים. החדר המדובר משמש כחדר עבודה עבורי ועבור בעלי לשעות אחרי העבודה (מורה, מהנדס), אני רוצה שולחן כתיבה גדול עם מקום לכתיבה ול 2 מחשבים, שאפשר יהייה לשים ספה (נפתחת ל-2) לבני משפחה שמתארחים פעם בכמה שבועות, ומה שחסר לי עכשיו זה קיר לכמות עצומה של ספרים (ספרייה), ואם אפשר גם שולחן נוסף ומדפים למלאכת יד שאני מתעסקת איתה. אז אם תגידו שיש אפשרות להזיז כיור ומקלחת (ואולי אסלה) ותוכלו להאריך באיזה "כאב ראש" מדובר- וכמה זמן בערך- אודה לכם מאוד !

עוד שאילות..סליחה, שאני כזאת ...

נודניקית...כי הבעיה, לדעתי, שחדר עבודה זא מקום פרטי, כמעט, כמו חדר שינה...אם יש בבית חדר עבודה מסודר, סביר להניח, שמעבר לעבודה, כאן אפשר לשים את הניירת הבית, חשבונות, נירות אישיות, שבכל בית קיימים, ולא תמיד בצורה מסודרת... עכשיו, חדר עבודה כפונקציה לא ממש משתלב טוב עם אורכים די הרבה פעמים מזדמנים...בקיצור, הייתי עושה קצת הפרדת פונקציות, וגם ברהוט, הייתי בוכרת איזה ספה נפתחת לאורכים, שהאווירה יהייה יותר חדר עבודה, ספריה, מאשר חדר לאורחים.... עד כאן, את מסכימה? שלא יהיה אי הבנה: השאילה שלך לא בלבולי מוח, כי מכל פרויקט קטן אנשים אחרים גם יכולים ללמוד - מה שלא רוצה לעשות בפורום - לתכנן על בסיס הודעה קצרה...כי זה לא רציני. מהדוגמה שלך, אחרים יכולים להבין, מה שמנסה להסביר גם לך, שכל העסק לא עיניין של הזזת קירות...זה לא אומר, שבתכנון מתעלמים מהעלויות, אלא בונים סדר עדיפות אמיתית, לתווך ארוך יותר, מאשר חודש, או שנה... שאילה אחרונה, בששעה כזאת, שחוץ מהשינוי הזה, אתם רוצים לעשות שיפוץ אחר גם? או לצבוע את הבית? כי את השינוי הזה אפשר לעשות בצורה יעילה, בלי שתלחו לדירה אחרת...את הבניה אפשר לארגן מדלת המחסן, כך, לא צריכים ללכלך את כל הבית...מה שחושבת, לפי הפרוגרמה שלך, עבודה של שבועיים מקסימום, אם הכל מאורגן מראש... הריסה, פינוי פסולט, איסטלציה וחשמל, לפי תכנית, בניה בטכנולוגיה יבשה (גבס), ריצוף וחיפוי יחידת המקלחון...איש מקצוע טוב, אפילו בפחות משבועיים יכול לסיים, אבל כדאי לקחת את מצב הגרוע..שבועיים. עלות הפרויקט תלוי בחומרים שתבחרו...עלות עבודה וחומרים שחורים: 3 נקודות איסטלציה, לפחות 10 נקודות חשמל ותקשורת, כתוספת, כמה קירות גבס ירוק, ריצוף - לאיזה שטח, איזה חומר... אני חושבת, שחדר עבודה מסםיק חשובה, שתעשו את השינוי, ובשטח יש אופציה טובה לעשות את זה בצורה טובה...

idithgal

New member
אווה תודה רבה!

אני בכלל לא חושבת שאת שואלת סתם, ובכלל זה מאוד מעניין, לשמוע ולהבין דברים בנושא. אני מסכימה שזה יותר חדר עבודה מחדר אורחים, אבל בגדול מדובר בסבתא וסבא שבאים "פעם ב..." אז זה לא נורא.... דבר שני, אנחנו גם מתכוננים לעשות מזגן מרכזי בקומה השנייה (הנמכת תיקרה) , לסייד, להחליף שטיחים ולקנות רהיטים ולחכות שהמכולה שלנו תגיע- אז ממילא נשכור דירה ל3-4 שבועות, רק רציתי לדעת שזה אפשרי ולא יותר מידי זמן. מה זה אגב, גבס ירוק? אני מאוד מודה לך!

למעלה