מבקשת עזרה לגבי לחם

vered73

New member
מבקשת עזרה לגבי לחם

שלום, בני אוכל לפי תפריט נטול גלוטן אך גם נטול מרכיבי חלב וגם נטול סויה. אני מחפשת בנרות לחם שיהיה תואם למצב. ב"עדן" באור יהודה מצאתי לחם ארוז הרמטית, מיובא, שעשוי על בסיס תירס. זה כמו שתי חלות קטנות והמחיר - 32 שח לחבילה. בואו נגיד שזה מספיק כי רק הוא אוכל את זה, לרוב רק בליל שבת. האם מישהו יכול להמליץ לי על חנות באיזור ראשון לציון שבה אפשר לקנות לחם של מאפיה המכינה במיוחד נטול גלוטן? נדמה לי שפעם אמרו לי שיש מאפיה בשם אורנים או שם דומה, בירושלים. שאלה שניה, אם אפשר - האם מישהו מכם מצליח לאפות לחם במכונת לחם עם התערובת של מרמולייט? פשוט רציתי לדעת אם זה מצליח... וגם אם אפשר פשוט לקחת את המתכונים הרגילים ולשים קמח אורז או קמח חומוס במקום זה. תודה מראש לכל משיב ומשיבה
ורד

מקווה לעזור...

אם את מעוניינת, אני יכול לקחת מאמא שלי את המתכון ללחם שאנחנו מכינים בבית (בתנור אפיה רגיל, לא במכונת לחם), אין בו חלב ו/או סויה. או שאת מחפשת רק לחם קנוי?

vered73

New member
כל רעיון יתקבל בברכה. אשמח אם זה

לא קשה לך לשאול מהו המתכון. אם תוכל דרך הכרטיס שלי בתפוז אפשר גם לשלוח מייל. רק אם זה לא מכביד. תודה!

r1 המקורי

New member
לחם ...

בקישור המצורף בצד שמאל כתוב מתכונים מתחת לטיפים תלחצי על מתכונים ועכשיו תשימי את הסמן על לחם לחמניות ופיתות - לחם למכונה 2 - זה לחם על בסיס מיים ושילוב של קמחים שונים . מצאת .? ניתן להוסיף תבלינים - אני הוספתי קינמון + בננה ניתן להוסיף קקאו ,עגבניות מיובשות ללא גלוטן ,משמש ,זיתים וכו

danieliod

New member
לחם

רציתי ליידע אותך כי מאפיית אורנים נמצאת באזור התעשיה חולון, מה שיכול להקל עלייך את הנגישות למקום. כמו-כן באתר עמותת הצליאק בדף הבית בבצד שמאל יש הפניות לחנויות ויצרני מזון ללא גלוטן, שם תוכלי למצואא הרבה מידע. בהצלחה.

noosh 19

New member
אני מניחה שלא טעמת

את הלחם של מאפית אורנים
או שמע טעמת והיחידה שאהבת
?

meytab

New member
לא היחידה

את הלחם שלהם עם גרעיני חמניות מאוד אהבתי גם אני

לחם במכונת לחם עם קמח מרמולייט

אני עושה לפחות כמה פעמים בשבוע לחם עם קמח מרמולייט בלבד (לא מתכוון לפרנס יבואני מזון קפיטליסטים תאווי בצע). הלחם יוצא מעט מתקתק, מזכיר טיפה חלה בטעם, והוא אוורירי-ספוגי בצורה כזו שממש בא לטרוף בבת אחת חצי מימנו איך שהוא יוצא מהמכונה... הנה דרכי בקודש: מכניסים לפי הסדר את הדברים הבאים למכונת הלחם: כוס ורבע כוס מדידה של מים (אני משתמש במים מסוננים או מינרלים) 1 ביצה 1.5-2 כפות שמן זית או קנולה 3 וחצי (אפשר גם 3 ו 3/4) כוסות קמח מרמולייט 5 כפות מדידה סוכר 2 וחצי כפות מדידה שמרית אופים בתוכנית הרגילה. כמובן שאפשר לפתח את המתכון (למשל: להוסיף 3-4 כפות תערובת זעתר מיובש ללא גלוטן; או חצי כפית של אבקת נס קפה עם טיפונת קינמון טחון, אגוזים, צימוקים, רוזמרין ועוד). אבל זה המתכון הבסיסי. בימים האחרונים אני דווקא מכין את המתכון הזה בלי שום תוספות ונורא נהנה ממנו. זיל הזול, ללא לקטוז וללא סויה. מה דעתך על לחם חומוס?

vered73

New member
אלון, תודה רבה על המתכונ(ים). עוד

לא טעמתי לחם על בסיס חומוס אבל קניתי המון מוצרים, כדי לסייע לילד לגוון את המוצרים אותם יוכל לאכול. המתכון שנתת והעידוד לגבי הטעם (חשוב לנו מאד, שלא יהיה תפל כמו הלחם הקנוי מחו"ל) (>> יש לו טעם של לחם עבש כזה. אולי אני פשוט לא רגילה, אבל אני אוכלת לפניו כל דבר כדי לוודא שהוא לא יתענה...) תודה!

נועית7

New member
אצלנו באופן קבוע

אמא אופה לי ואני לוקחת ומקפיאה ומפשירה לפי הצורך. ברור שזה הכי טעים טרי אבל גם בטוסטר זה מעולה, וממש לא חנק... חבר שלי מת גם על הלחם הזה.

ממש לא! הוא אוורירי וכיפי לאללה!

אפילו חברה טובה שלי שרגישה למוצרים ללא גלוטן (בא לה להקיא מכל זה...) מתה על הלחם הזה. ככה בלי שום תוספות. אני כבר עושה לה קבוע לחם משלי לפני שאני מיתדפק על דלתה. משהו שפספסתי?

meitush123

New member
עשיתי עכשיו לחם חומוס

לפני יומיים. יצא מצוין. לפני זה אכלתי בסדנא שהייתי בה ביום חמישי והיה עוד יותר טוב.

daphna26

New member
מהו המתכון ללחם חומס? אנו מחפשים

בנרות מתכון כזה. כבר חשבנו על מאפים הודים מקמח חומוס, רק שהם יוצאים קריספים מידי לשימוש ככריך.

limim

New member
מתכון: לחם חומוס ללא גלוטן../images/Emo91.gif

מתכון: לחם חומוס ללא גלוטן רכיבים: 1 כוס + 1 כף עמוסה קמח חומוס 1 כוס קמח מרמולייט 1 כוס + 1 כף עמילן טפיוקה 4 כפיות משפר אפייה 10 3 כפות סוכר חום 1 + 1/2 כפיות מלח 1 כף שומשום קלוי 1 כף חומץ תפוחים 3 כפות שמן צמחי 3 ביצים גדולות 2 + 1/4 כפיות שמרים 1 + 1/2 כוסות מים פושרים אופן הכנה: לערבב את כל החומרים היבשים. להקציף קלות את הביצים, להוסיף את המים, השמן והחומץ. להכניס למכונה את החומרים היבשים והנוזלים והשמרים לפי הוראות היצרן. לאפייה ידנית: להקציף מעט את הביצים, להוסיף את הנוזלים והשמרים ולערבב היטב. להתפיח במשך 30 דקות. לשמן תבנית בגודל 13X23 ס"מ. לאפות בחום של 190 מעלות במשך 35-40 דקות. הערות: מתאים גם למכונת לחם וגם לאפייה ידנית מקור המתכון: שביטבע הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
הכוונה היא לא חמאה וכו' ומלבד זאת

אני משתמשת במתכון הזה בחומץ רגיל

meitush123

New member
אני כבר שנים

משתמשת כמעט רק בקמח מרמולייט באופה לחם שלי. לעיתים מאד רחוקות אני מנסה לערבב קמחים אבל זה לא חובה.

למעלה