מבקשת ייעוץ

מבקשת ייעוץ

לפני חודש התחלתי טיפול הומופאטי ובערך כ- שבועיים לאחר מכן חוויתי משהו בלתי מוסבר באחד הלילות שבמקרה באותו הלילה היה האזכרה של סבא שלי (ט"ו באב). אין לי מושג אם זה קשור לטיפול או לאזכרה אך זה השאיר בי פחדים ושאלות עד עכשיו. בעודי מנסה להירדם, עם עיניים עצומות ראיתי את החדר כיער חשוך ומפחיד ושמעתי צעדים כבדים שהולכים ומתקרבים, בנוסף שמעתי שריקות וציפצופים ומעין רוח חזקה שמתקרבת במהירות אדירה ואז שוב מתרחקת (החדר שלי נורא דחוס ועמוס). ניסיתי לקום אך לא יכולתי, הרגשתי משהו אוחז בי ומרתק אותי למיטה ומונע ממני לקום, לאחר מאבקים עם עצמי הצלחתי לקום. התהלכתי בחדר ועדיין שמעתי אותו לידי. הרגשתי שאני קורבן ושמישהו מנסה לצוד אותי. אני זוכרת את הכלב שלי עומד לידי ומסתכל עלי כל אותו הזמן ומנער את אוזניו באופן מוזר(הכלב שלי ישן כל הזמן בלילה כמו בול עץ). אותה תופעה חזרה לאחר שתי לילות אבל בצורה פחות משמעותית. האם תוכלו לנתח או להסביר את פשר התופעה ומה גרם לה להגיע בתקופה זו של חיי? תודה

oduder

New member
אממ אני לא ממש מבין בזה

אבל יכול להיות שזאת איזו ישות אסטרלית.. שמנסה לתקשר איתך

Marsha Figg

New member
תיאוריה

אבל זו אך ורק תיאוריה, אל תקחי אותה כיותר מזה. הייתה לי תקופה שהתעניינתי בתחום החלומות הצלולים, ואת מתארת תופעות שיכולות לקרות כשמנסים להכנס לחלום צלול מתוך עירנות. יכול להיות ששתית קפה או משהו אחר שמכיל קפאין או תאוברומין (שוקולד למשל), או ששמרת על העירנות שלך בצורה מסוימת בזמן שניסית להירדם- דרך מחשבות לוגיות למשל? בכל מקרה, מה שקורה בחלום צלול מתוך עירנות זה שבמהלך התהליך הזה יכולות להיות כל מיני הזיות שהמוח יוצר במהלך הכניסה למצב שינה, שבגלל שאנחנו עירניים אנחנו רואים אותן קורות- לעומת שינה רגילה, בה אנחנו לא מודעים לתהליך הזה. במהלך התהליך הזה אם "פותחים את העיניים" אפשר לראות כל מיני דברים, את ההזיות ההם, ויכול להיות שזה מה שקרה לך עם הדברים האלה שראית ושמעת, לכן גם הגיוני שהיה לך קשה "לקום" מהמיטה. אבל שוב, זו רק השערה, את יכולה לשאול בפורום חלומות צלולים והם יידעו יותר ממני.
רחלי

BlaT©

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אכן נשמע כמו תופעה של כניסה למצב שינה, שבמהלכו המוח מתחיל להירדם ולהזות. כמו שרחלי אמרה - בדרך כלל אנחנו לא מודעים לתהליך ההירדמות, אבל משהו שמר את התודעה שלך ערה באותו לילה ולכן הרגשת את כולו. כנראה הגעת לשלב ההיפנוגוגי שהוא מצב שבין מציאות לחלום, בו הדמיון של החלום מתחיל לפעול ומתערבב עם המציאות. בקשר לזה שהרגשת שמישהו מושך אותך למיטה - יש תופעה מוכרת בקרב מחצללים שקוראים לה ה"זקנה" (אם אני לא טועה), ובה את מרגישה כאילו מישהו יושב עלייך. זה נשמע קרוב. הכל חלק מזה שהגוף שלך נרדם, ולכן את לא יכולה לזוז, אני מניחה.

Bartal j

New member
סתכלי גם לי קרה משהו דומה בערך

פעם קרה לי כמה לילות שנרדמתי אבל ההורים שלי אמרו שניהלתי איתם שיחות ושהייתי לגמרי ערה ולא ישנתי כל הלילה ופשוט כל מי שזז כל תנועה בבית איכשהו הרגשתי אותה גם אם זה רק הרוח שבחלון או צעדים ואני לא זוכרת כלום נשבעתי להם שישנתי וזה מה שהיה באמת ועוד ישנתי ממש עמוק! ופעם גם נרדמתי במיטה שלי וקמתי למחרת במיטה הסמוכה של אחותי שבחדרי (ואף אחד לא הזיז אותי הדלת הייתה בכלל נעולה.. ואני זוכרת שחלמתי חלום מקוטע שבו אני כאילו קמה ו"מרחפת" למיטה השנייה של אחותי (אחותי לא ישנה בחדר אותו יום והמיטה הייתה ריקה) ומה שהכי מצחיק היה שנרדמתי כשהמאוורר בכלל מכוון למיטה שלי וזה אומר שהיה לי ממש חם וישנתי וזה לא הגיוני כי תמיד כשחם לי אני מתעוררת...אבל ככה זה כנראה היה.. גם יש לי תחושות בטן ממש חזקות שתמיד היו לי עוד מילדות דרך אגב לגבי כל מיני דברים ) וכל מיני חלומות מקוטעים על כל מיני דברים שקורים או שיקרו אבל זה בא לי כמו בתמונות קצרות וממש אני צריכה כאילו להרכיב פאזל כדי לחבר אותם ולהגיע למסקנה של מהי משמעות החלום..(אבל עזבי זה לא קשור זה כבר משהו מוזר אצלי חחח) אז קיצר הנה מה שענו לי כשאני שאלתי אז אני לא יודעת אם זה מתאים כי אני לא ממש מומחית בזה אז תקראי ותסיקי מסקנות לבדך: SOMNAMBULISM = תנועה בזמן שינה ישנם אפילו מקרים בהם אנשים נהגו במכוניותיהם מתוך שינה. אין לתופעה הסבר מוחלט, אך היא קשורה לרוב במצבים נפשיים של מצוקה וחרדות. התופעה נפוצה יותר אצל ילדים מאשר אצל מבוגרים. SOMNILOQUY = דיבור בזמן שינה תופעה זו מתלווה לפעמים לסומנמבוליזם, או מתרחשת ללא תנועת הגוף. גם סיבותיה אינן ברורות, אך מתח וחרדה קשורים אליה. שתי התופעות מלוות בדרך כלל ב-AMNESIA (שכחה), שכן "מרכז המחשבה" רדום והמרכז התנועתי לא מפעיל כמעט את הזכרון. אפשר לנסות לראות את התופעה הזאת כמצב שבו מרכזים מסויימים בנפש נכבים, אך מרכזים אחרים ממשיכים לפעול. אנחנו מבצעים פעולות רבות באופן "מכאני" לחלוטין. למשל נהיגה: בהתחלה אדם מרוכז (שכלית) במה שהוא עושה ותגובותיו לכן גם איטיות ומבוקרות, אך עם השנים פעות הנהיגה הופכת להיות אוטומטית, ואדם יכול לנהוג תוך כדי שיחה עם אנשים אחרים או ריכוז מחשבתי מלא בבעיה כלשהי שטרודת אותו. לכן אין זה מפליא שבמקרה מסויים, יכול אדם לנהוג בעזרת "מרכז התנועה" שלו בלבד - ללא שימוש ב-"מרכז האינטלקט". כמובן שגם הדיבור יושפע מכך, ויהפוך להיות דיבור "מכאני". צלילים של דיבור, אך ללא המשמעות והעקביות שעבורם דרושה התערבות של "מרכז האינטלקט". לא נראה לי שאת צריכה להיות מודאגת מדי מהעניין. אולי כדאי שתבחני את חייך ותראי אם יש מקורות מיותרים של מתח או חרדה. טקס סימבולי או מדידטיבי קל לפני השינה יכול לעזור.לא מדובר בשום טקס מאגי - אלא רק מן טקס קטן שמכין את המערכת לפעולת השינה ועוזר ליצור רוגע רב יותר. בכל אופן.. לי זה עבר כבר ואני הרבה יותר רגועה עכשיו.. פשוט למדתי לקבל את עצמי איך שאני ולהפסיק להתכחש ולחשוש מה יאמרו אחרים כי זה גרם לי סתם סבל ומתח.. מקווה שעזרתי לך..

BlaT©

New member
זה לא משהו מוזר אצלך...

"וכל מיני חלומות מקוטעים על כל מיני דברים שקורים או שיקרו אבל זה בא לי כמו בתמונות קצרות וממש אני צריכה כאילו להרכיב פאזל כדי לחבר אותם ולהגיע למסקנה של מהי משמעות החלום..(אבל עזבי זה לא קשור זה כבר משהו מוזר אצלי חחח)" זה לא משהו מוזר אצלך, זה משהו שקורה לכל אחד, רק שרובנו לא זוכרים את זה. מדובר בשלב הראשון (מבין ארבעה) של מחזור החלימה, אותו כל אחד מאיתנו עובר כל לילה. הוא מאופיין בחלומות כמו אלה שתיארת - תמונות וחזיונות רבים ולא מסודרים. ככל שהשינה מתעמקת מגיעים לשלב החלימה - שלב המאופיין בתזוזת עיניים מהירה. רוב החלומות שאנו זוכרים הם משלב זה.

נכון !

גם אצלי זה ככה !!!! רק שאצלי אני ממש חוזה דברים שעומדים לקרות לי בתמונות והם קורים בדיוק אותו דבר ( פעם אחת אפילו היה איזה ארון עם ציור ומלא דברים והכל היה אותו דבר במציאות) מעניין אם זה שאני חוזה דברים בלילה כמעט כל יום אומר משהו ......

אני לא ממש בקיא, אבל...

האם בזמן ה"אירוע" נפלו דברים בחדר שלך או היה ריח רע? אילו סימנים לנוכחות של רוחות רעות (למרות שבד"כ אין לרוחות כוח לגרום לתופעוות כאלו). לדעתי כדאי לך מצד אחד להשתמש באמצעי הגנה (למשל, קראתי שהדלקת נר או קטורת מטהרת את החדר מנוכחות רעה), ומצד שני לפתוח את התודעה שלך לכל מיני מסרים שאת עשויה לקבל.

למעלה