אמא'לה.. עוגת סברינה ותותים
של LIAT94 שהכנתי לשבת.. היא מרשימה, יפה, והכי חשוב- טעימה להפליא. מאוד מעודנת. הערות שלי: 1. לא היה לי יוגורט, שמתי 1 גיל. 2 . אפיתי בסיר פלא (בתנור) כדי שתצא לי עוגת טבעת. חציתי, הרטבתי שמתי בנדיבות קצפת ומלא תותים.. בקצוות שמתי את התותים קצת בולטים, בשביל היופי. 3. אני לא אוהבת עוגה שטובעת בסירופ. אז הכנתי רק 1 כוס סירופ, וזה די והותר לטעמי. 4. אפשר לקשט למעלה עם תותים חתוכים לרביעיות ועלי נענע, זה מרשים לאללה. עוגת סברינה 03/05/2006 liat94 ו לבצק העוגה: 1 גביע יוגורט 3% 1/2 1 כוסות קמח שקית אבקת אפיה 3/4 כוס סוכר 3 ביצים לסירופ: 3/4 כוס סוכר 2 כוסות מים רגילים מהברז 1 כף תמצית רום (כחצי בקבוקון של תמצית רום) 2 מיכלי שמנת מתוקה 2 חבילות אינסטינט פודינג וניל 1 וחצי כוסות חלב לקישוט אגוזים קצוצים גס/תלתלי שוקולד אופן ההכנה: תחילה להכין את הסירופ לעוגה: מבשלים את הסוכר עם הרום והמים תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס והרוטב מסמיך מעט. להסיר מהאש. לחמם תנור לחום בינוני - אצלי זה 150 מעלות... להקציף את הביצים השלמות עם הסוכר עד קבלת קציפה תפוחה ואוורירית כ-5 דקות בערך. להוסיף את היוגורט, הקמח, אבקת האפיה ולאחר בעדינות עם קצף הביצים. לשמן היטב תבנית עגולה מס' 26 לצקת את העיסה ולאפות כ-20 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. להוציא מהתנור. ליצוק על העוגה החמה כף אחר כף את הסירופ הקר. העוגה תספוג הכל לבינתיים מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג + חלב ומזלפים על העוגה את הקצפת. ניתן לעטר בתלתלי שוקולד או באגוזים קצוצים גס. אני מרחתי קצת קרם על הדפנות של העוגה שפיזרתי תלתלי שוקולד חלב.