מבקשת המלצות

העוגה הזאת מאוד יפה..

הצורה שלה נהדרת בעיניי. בכלל, אני מתה על עוגות שוקולד, בכל צורה:) בתמונה היא לא נראית כל כך אוורירית כמו סופלה, אני טועה?

אמא'לה.. עוגת סברינה ותותים

של LIAT94 שהכנתי לשבת.. היא מרשימה, יפה, והכי חשוב- טעימה להפליא. מאוד מעודנת. הערות שלי: 1. לא היה לי יוגורט, שמתי 1 גיל. 2 . אפיתי בסיר פלא (בתנור) כדי שתצא לי עוגת טבעת. חציתי, הרטבתי שמתי בנדיבות קצפת ומלא תותים.. בקצוות שמתי את התותים קצת בולטים, בשביל היופי. 3. אני לא אוהבת עוגה שטובעת בסירופ. אז הכנתי רק 1 כוס סירופ, וזה די והותר לטעמי. 4. אפשר לקשט למעלה עם תותים חתוכים לרביעיות ועלי נענע, זה מרשים לאללה. עוגת סברינה 03/05/2006 liat94 ו לבצק העוגה: 1 גביע יוגורט 3% 1/2 1 כוסות קמח שקית אבקת אפיה 3/4 כוס סוכר 3 ביצים לסירופ: 3/4 כוס סוכר 2 כוסות מים רגילים מהברז 1 כף תמצית רום (כחצי בקבוקון של תמצית רום) 2 מיכלי שמנת מתוקה 2 חבילות אינסטינט פודינג וניל 1 וחצי כוסות חלב לקישוט אגוזים קצוצים גס/תלתלי שוקולד אופן ההכנה: תחילה להכין את הסירופ לעוגה: מבשלים את הסוכר עם הרום והמים תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס והרוטב מסמיך מעט. להסיר מהאש. לחמם תנור לחום בינוני - אצלי זה 150 מעלות... להקציף את הביצים השלמות עם הסוכר עד קבלת קציפה תפוחה ואוורירית כ-5 דקות בערך. להוסיף את היוגורט, הקמח, אבקת האפיה ולאחר בעדינות עם קצף הביצים. לשמן היטב תבנית עגולה מס' 26 לצקת את העיסה ולאפות כ-20 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. להוציא מהתנור. ליצוק על העוגה החמה כף אחר כף את הסירופ הקר. העוגה תספוג הכל לבינתיים מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג + חלב ומזלפים על העוגה את הקצפת. ניתן לעטר בתלתלי שוקולד או באגוזים קצוצים גס. אני מרחתי קצת קרם על הדפנות של העוגה שפיזרתי תלתלי שוקולד חלב.

pirge

New member
עוגת גבינה שיש שוקולדה../images/Emo41.gifחדשה

נוקאאוט שיש גבינה שוקולדהו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 18:50 | 21/01/07 שיש גבינה ושוקולד מריר ח ד ש עוגה מהממת וטעימה גם חמימה. מאת:פירגה תבנית עגולה 26 משומנת 2 מיכלי גבינה לבנה 5% 2\\1 כוס סוכר 200 גרם שוקולד מריר 3 ביצים כוס קמח תופח 2 שקיות סוכר וניל כף קוניאק או רום 2 כפות קורנפלור 150 גרם מרגרינה רכה ממיסים 50 גרם מרגרינה ומערבבים היטב ללא גושים עם הגבינה מוסיפים 2\\1 כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל וביצה אחת מערבבים לבלילה אחידה. מכניסים למיקרו בקערה מתאימה 100 גרם מרגרינה וממיסים כשמומס, מוסיפים קוביות שוקולד וממיסים שוב מוסיפים 2 ביצים שנשארו ותמצית רום או קוניאק ומערבבים היטב היטב למסה אחידה יוצקים 4\\3 מהשוקולד לתבנית ומעל את כל הגבינה יוצקים את יתר השוקולד מעל לגבינה ומיישרים אופים בחום 175 כ-40 דקות. מי שרוצה ישבור 50 גרם קוביות שוקולד וימיס אותם על העוגה החמה מיד בצאתה מהתנור - ליישר וזהו....... תהנו

pirge

New member
עוגת תפוח דבדבן קרם וניל ופירורי../images/Emo3.gif

17:03 | 15/12/05 עוגת תפוחים דבדבנים ,וניל ופירוריםו pirge ו את העוגה הכין וצילם ak שלנו -פשוט מקסים. עוגת תפוחים דבדבנים עם קרם וניל ומעל פירורים מקור:פירגה לבצק: שני חלמונים 1 חבילה מחמאה או 200 גרם חמאה 3 כוסות קמח -תופח 1/2 כוס סוכר כף ליקר משמש \ פירות חצי כוס מיץ תפוזים ללוש לבצק נעים. משטחים 2/3 מכמות הבצק על תבנית אפיה משומנת- בינונית 27X33 אופים בחום 175 עד שמוכן וצבעו חום בהיר.. את יתר הבצק אופים בתבנית נוספת- שטוחה ומשומנת---- מקררים מעט, מפוררים את הבצק לפירורים דקיקים.מוסיפים אליו 3 כפות שקדים גרוסים. מילוי ראשון---- על שכבת הבצק האפויה. קילו תפוחי עץ גרנד חתוכים לפרוסות. מבשלים בסיר קטן עם 3 כפות סילאן או דבש או סוכר חום וכף קינמון. מבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות ומוסיפים כפית מיץ לימון. מורידים מהאש. משאירים 15 דקות בסיר על השיש. לסדר באופן שווה את התפוחים ללא הנוזלים-- על הבצק . מפזרים גם 2 כוסות דבדבנים טריים ומתוקים ומגולענים על התפוחים. מלית שניה : מקציפים ביחד: מיכל שמנת מתוקה כוס חלב חבילה אינסטנט פודינג וניל 2 כפות סוכר מיישרים את הקרם על הפירות. מפזרים את הפירורים הדקיקים של הבצק עם השקדים --- על קרם הוניל. מכניסים למקרר לכמה שעות. מקור: עצמי

pirge

New member
עוגת 555 - קוקוס ושוקולדה../images/Emo140.gif

עוגת 555 ( קוקוס וקוביות שוקולד ולמעלה קצף) מאת:פירגה הכינה וצילמה טראפל תבנית עגולה משומנת מס' 24. 5 חלמונים 5 כפות סוכר 5 כפות שמן 3 כפות קוניאק 5 כפות קמח תופח 200 גרם שוקולד מריר חתוך קוביות 100 גרם קוקוס או אגוזים 2\1 כוס סוכר לבחוש ביחד: חלמונים+5 כפות סוכר+שמן+קוניאק+קמח תופח לשטח בעזרת כף כי זה דביק.........יוצא די נמוך לאפות עד שיקבל גוון זהוב חומי - לבדוק אחרי 15 דקות קיסם עץ יוצא יבש. לפזר את קוביות השוקולד על העוגה החמה מאד, ולישר על פני העוגה. להקציף חלבונים. כשמתחיל להקציף להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהקציף לקצף יציב. להוסיף בתנועות קיפול את הקוקוס או האגוזים ולצקת על השוקולד . לאפות שוב עד להזהבה. מומלץ בחום, מפירגה

למעלה