מבקששת עצה- ברצינות

מבקששת עצה- ברצינות

הפעם אני לא מתלוצצת, יש לי בעיה ואני לא יודעת איך להגיב, אנחנו חברה מעורבת כלומר עובדים יהודים וערבים יחד, היחסים בינינו טובים, משתדלים לא לדבר על פוליטיקה, ואם כבר מדברים אז מתווכחים "ברוח טובה". אבל... המחבלת שנתפסה, (זו שרצתה להתחפש לבחורה בהריון ולבצע פיגוע) היא קרובת משפחה של אחד העובדים שלנו. אני מודה שאני לא יודעת איך להתייחס לזה, האדם הזה נשוי לאשה ממזרח ירושלים, הוא סיפר לי היום שביום הזכרון לשואה הבן שלו ילד בן 10 ארגן 18 חברה בבית הספר שבו הוא לומד, והם יצאו בחצר בית הספר בהפגנה שקטה נגד "הטבח" שהחיילים מבצעים בבני עמו. אני פשוט לא יודעת איך לקבל את זה. אני מרגישה שאני נשרפת בפנים, מכיוון שילד בן 10 במדינת ישראל, שנהנה מכל הזכויות שילדים בגיל הזה זוכים כאן, בטוח לאומי קופת חולים , קניונים קניות וכו´... לא רואה עצמו אזרח המדינה הזו, ולהוריו זה נראה טבעי, כלומר מסתבר שגם הם לא רואים עצמם אזרחי המדינה הזו. איך לקבל את זה?? האם לשתוק או להתעמת עם האבא שהוא חבר לעבודה. זה עלול להיגרר למתחים שיגלשו גם למתחים בעבודה.. אולי למישהו יש עצה?

גריני

New member
רעיון

אולי כדאי לנסות ו"להיכנס לראש" של הילד הזה, ושל המשפחה שלו - פשוט לדמיין שאת זה הם.... שאת חיה בתנאים שלהם.... ואולי אז תוכלי להבין איך הם ברוב חוצפתם לא רואים עצמם חלק מהמדינה הזאת? ואולי גם, בהזדמנות זו, לנסות לפתוח קצת את הלב ואת הראש - ולהבין שהסכסוך הזה ייגמר לא בכוח הזרוע - אלא כאשר שני העמים שנמצאים על האדמה הזו יבינו שאין דם שהוא יקר יותר וחשוב יותר מהדם השני! השרפה הפנימית הזו שלך, הילד הזה ש"נהנה מכל הזכויות וכו´" - חי בוודאי בעוני ובפחד.... וההורים שלו תקועים - לא יכולים להתקדם בחיים בצורה שהיא כ"כ טבעית לנו! מישהו מבאי הפורום הזה, שנהנים כ"כ להשמיץ ולשנוא את כולם: את הפלשתינאים... את הערבים... את עצמנו (!)... את האמריקאים וכו´ - מישהו מכם מנסה מידי פעם לעצור את השנאה הזו ולחשוב - איך אתה היית מרגיש/נוהג לוא חיית באחד ממחנות הפליטים? מישהו מכם קרא את ספרו של אהוד יערי: האינתיפאדה - על מנת לנסות ולהבין את הגורמים? די כבר לשנאה של הפורום הזה!!!!

זה מה שנקרא "עצת אחיתופל"!!

להיכנס לראש של הילד???? איזה אידיוט מדופלם אתה. הייתי מציע שמישהו יכנס לראש שלך בכדי לנסות ולברר מה שם לא בסדר. איך העם היהודי הצליח להשריץ מתוכו חיידקים כמוך, עד היום עוד לא ברור לי. כנראה שיש לכולנו דפיקה גנטית בראש, שאצלך הפכה למוטאציה.... גועל נפש. אל תקשיבי ל"רעיון" שלו מפני שתחטפי כוויות שישאירו בך צלקות.

להחרים את אותו עובד

אם לאחר ה- דו-קיום והיחסים הטובים השוררים במקום העבודה שלכם זה החינוך שנתנו לילד אז על מה עוד יש לדבר?

אבו-דני

New member
פרפרית

--- מקום עבודה זה לא פורום אקטואליה... תצטרכי להמנע משיחות על המצב,את שם להביא אוכל הביתה זיכרי שפרנסה קודמת לגאווה, קודמת לפוליטיקה

למעלה