מבע קולנועי

יוסי 19901

New member
מבע קולנועי

יש את הסרט "זרים" של ארז תדמור וגיא נתיב עם גיא לואל שיש בו הרבה מבע קולנוע כגון צבע וכד' רציתי לדעת האם יש אתרים שמפרטים על סרטים ומבע הקולנוע שלהם ?

זה לא אם יש או אין מבע קולנועי בסרט

זה לא שאם יש צבע אדום אז יש מבע, מבע קולנועי זה שם כללי לשימוש בכלים הקולנועיים כמו צילום, עריכה, סאונד, צבע, מיזנסצנה וכו'.

לגבי אתרים, אני משערת שאפשר אולי למצוא ניתוחים ספציפים לפי סרטים או סצנות, אם יש משהו מסויים שמעניין אותך אז שווה לחפש ניתוח של סרט מסויים. אתרים כללים על הנושא אני משערת יותר יתנו הסברים על מהם הכלים ופחות יספקו איזשהו מאגר ניתוחי
בכל מקרה את הכל הייתי מחפשת בגוגל כי לא ידוע לי על איזה אתר ספציפי בנושא
באנגלית אני חושבת שהמושג הוא cinematic expression אם בא לך לחפש

יוסי 19901

New member
מבע קולנועי

גם בעברית או בכל שפה זה בסדר . ומצתער להגיד לך אבל לצבע יש מבע קולנועי ואני ייתן לך דוגמא בולטת . אם תראי את הסרט "רוצחים מלידה " יש שם בסרט קטע שיוצרי הסרט תהיה יצלמו אותה עם פילטר ירוק ומה שמתקבל זה פריים בצבע ירוק וזה לא סתם נעשה יש לזה מטרה וזה חלק מהמבע קולנועי לא סתם שמים סצינה בירוק כי "משעמם להם " יש לזה מטרה והם גאונים היוצרי לטעמי

יוסי 19901

New member
מבע קולנועי

יכול להיות גם של הבנתי אותך נכון אבל זה מה שהיה לי לאמר לך

אתה ממש לא הבנת אותי נכון

ואתה לא מבין את הקונספט של מבע קולנועי נכון
מבע קולנועי זה השימוש באלמנטים הקולנועיים השונים והמשמעות שניתן להוציא מהם
זה שיש מבע בולט יותר או מסוגנן יותר לא אומר שדווקא פה קיים מבע ובסרט אחר לא קיים. אני לא סותרת שאפשר להוציא משמעויות ולנתח את רוצחים מלידה, אבל זה לא נכון לחשוב שרק בסרטים מהסוג הזה המבע קיים

יוסי 19901

New member
מבע קולנועי

אז למעשה מה את אומרת פה ? ואני חושב שאני יודע מה זה מבע קולנועי זה למעשה מה שאמרת ולכן לא אחזור ולא אמרתי שיש רק ב"רוצחים מלידה " או ב"זרים " מבע קולנועי יש עוד בהרבה סרטים מבע קולנועי

מבע קולנועי זה לא יש או אין

זה יותר דרך לבחון סרט, איך מסתכלים עליו ומנתחים אותו

למעלה